مقایسه اثر عصاره آبی و اتانولی کرفس ( Apium gavelens) در جلوگیری از رشد آسپرژیلوس فلاووس، ترایکوفایتون روبروم و کاندیدا آلبیکنس درشرایط in vitro
محورهای موضوعی : زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسمرباب ابراهیمی باروق 1 , سید جمال هاشمی 2 , روشنک داعی 3 , صادق خداویسی 4 , پگاه آردی 5 , شیما پارسای 6
1 - دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران ،ایران
2 - استاد گروه قارچ شناسی پزشکی ، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران، ایران
3 - دانشیار گروه قارچ شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران، ایران
4 - استادیار گروه قارچ شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران، ایران
5 - دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران ،ایران
6 - دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران تهران ایران
کلید واژه: عصاره آبی و الکلی کرفس", کاندیدا آلبیکنس", آسپرژیلوس فلاووس", ترایکوفایتون روبروم,
چکیده مقاله :
امروزه تعداد زیادی از داروهای ضد قارچی در دنیا تولید می شوند، اما مسئله اصلی مقاومت دارویی به این درمان ها می باشد و به همین دلیل یافتن درمان های جدید و یا موادی که اثر ضد قارچی داشته باشند همواره مورد توجه پژوهشگران حوزه های مختلف می باشد. لذا در این تحقیق به بررسی اثرات ضد قارچی عصاره کرفس بر روی قارچ های مخمری جنس کاندیدا آلبیکنس، درماتوفیت ها (ترایکوفایتون روبروم) و ساپروفیت ها (آسپرژیلوس فلاووس) در شرایط آزمایشگاهی پرداخته شده است. در این مطالعه آزمایشگاهی، عصاره های آبی و الکلی کرفس با روش خیساندن تهیه شدند. فعالیت ضدقارچی عصاره الکلی و آبی گیاه کرفس با استفاده از روش انتشار در دیسک و انتشار در چاهک برای 3 نوع قارچ آسپرژیلوس فلاووس، ترایکوفایتون روبروم و کاندیدا آلبیکنس با 3بار تکرار ارزیابی گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MFC) نیز به روش میکرودایلیشین تعیین گردید. نتایج نشان داد عصاره اتانولی گیاه کرفس در مقایسه با عصاره آبی در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیشتری برسویه های مورد مطالعه دارد. در نتیجه عصاره اتانولی گیاه کرفس از اثر ضد قارچی بیشتری برخوردار است.
Nowadays, a large number of antifungal drugs are produced in the world, but the main issue of drug resistance to these treatments is BASHDV, therefore, new findings or materials that have antifungal effect have always been considered for researchers in different fields.Therefore, this study the antifungal effects of celery extract on the yeast fungi of Candida albicans, Dermatophyte (Trichophyton rubrum) and sproblons (Aspergillus flavus) have been investigated in laboratory conditions. In this experimental study, watey and alcoholic extracts of celery were prepared by maceration method.Antifungal activity of alcoholic and watery extract of the celery plant was evaluated using application diffusion in disk and well diffusion for 3 types of Aspergillus flavus, Trichophyton, and Candida albicans with three replications. Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MFC) by Microdilishin method were determined. The results were analyzed using one-way anova. The results showed that the alcoholic extract of the celery plant in comparison with the watery extract has a more inhibitory effect on the laboratory conditions. As a result, the alcoholic extract of the celery plant has a greater antifungal effect.
_||_