بررسی اثر اسانس رزماری بر روی روند رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در سوپ آماده تجارتی
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایکامران جعفرزاده خالدی 1 , مهزاد آقازاده مشگی 2 , انوشه شریفان 3 , کامبیز لاریجانی 4
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
4 - ندارد
کلید واژه: اسانس رزماری, استافیلوکوکوس اورئوس, نگهدارنده طبیعی,
چکیده مقاله :
توجه و علاقه فزاینده مبنی بر استفاده کمتر از نگهدارندههای سنتتیک منجر به انجامتحقیقات در زمینه یافتن و استفاده از مشتقات طبیعی دارای خاصیت ضد میکروبیشده است. اسانس رزماری به علت دارا بودن خاصیت ضدمیکروبی و خاصیتآنتی اکسیدانی وسیع، به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده است. هدف از اینتحقیق، بررسی اثر اسانس گیاه رزماری بر روی رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در سوپ آماده تجارتی در حضور غلظ تهای مختلف اسانس(0،50،100ppm )در درجه حرارت های 8 و 25 درجه سانتی گراد به مدت 14 روز بود.شمارش تعداد کل باکتری به روش کشت سطحی پس از تهیه رق تهای متوالی وکشت در محیط نوترینت آگار، پس از 24 ساعت گرمخانه گذاری انجام پذیرفت.نتایج حاصل از بررسی نشان م یدهد تأثیر مقادیر مختلف اسانس بر میزان رشد باکتریاز نظر آماری معنی دار(p<0.05 )بوده و با افزایش غلظت اسانس، میزان رشد باکتری کاهش می یابد.