جدا سازی برخی از باکتری های ایجاد کننده عفونت کیسه زرده در تعدادی از مرغداری های اطراف شهرستان مشهد
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایپژمان بهاری چهارده 1 , رویا جاجوندیان 2 , مهرناز راد 3
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
کلید واژه: انتروباکتریاسه, عفونت کیسه زرده, جوجه گوشتی,
چکیده مقاله :
عفونت کیسه زرده یکی از بیماری های مهم در جوجه های گوشتی در سنینزیر ده روزگی می باشد و در بسیاری از مرغداری های کشور شایع است. لذاشناسائی عوامل ایجاد کننده و راه های پیشگیری آن اهمیت زیادی دارد .در پژوهش حاضر تعداد 210 قطعه جوجه ی گوشتی زیر ده روز مبتلا بهعفونت کیسه زرده از سی مرغداری اطراف مشهد که به شبکه دامپزشکی استانخراسان و کلینیک دانشکده دامپزشکی ارجاع داده شده بود مورد بررسی قرارگرفتند . از هر مرغداری 7 قطعه جوجه انتخاب شدند و مواد زرده ای آنهابصور مخلوط در محیط های کشت انتخابی و غنی کننده جهت شناسائیباکتری های خانواده انتروباکتریاسه ایجاد کننده عفونت کیسه زرده کشت دادهشدند و سپس جهت تفکیک جنس های مختلف از محیط های کشت افتراقیاستفاده گردید .باکتری های جدا شده به تفکیک هر مرغداری تعیین گردیدند. از هیجدهمرغداری 60 % اشریشیا کلی و پروتئوس، از چهار مرغداری 13,33 % اشریشیاکلی و پروتئوس و سالمونلا، از سه مرغداری 10 % اشریشیا کلی و پروتئوس وکلبسیلا، از یک مرغداری 3,33 % اشریشیا کلی و سودوموناس و از چهارمرغداری 13,33 % اشریشیا کلی به صورت خالص جدا گردیدند.