بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی عسل نواحی مختلف منطقه آزاد ماکو
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
کلید واژه: خواص فیزیکوشیمیایی, کلیدواژه: عسل, منطقه آزاد ماکو (ایران),
چکیده مقاله :
چکیده عسل یک ماده غذایی است که برای سلامت فرد مفید بوده و به عنوان یک محصول سودمند با خاصیت شفابخشی در نظر گرفته شده است. با توجه به این که خواص فیزیکوشیمیایی عسل های هر منطقه بسته به نوع گل و گیاهی موجود در آن منطقه متفاوت می باشد، لذا شناخت درصد مواد تشکیل دهنده آن مهم است. مطالعه حاضر به منظور تعیین پارامترهای فیزیکی و شیمیایی تعداد 30 نمونه عسل از زنبورستان های مناطق ده گانه ماکو در استان آذربایجان غربی در سال 1393 انجام گرفته است. نمونه ها پس از انتقال به آزمایشگاه شیمی مواد غذایی دانشگاه آزاد ماکو و آماده سازی آن ها، به منظور انجام آزمایشاتی از قبیل تعیین میزان رطوبت، میزان ماده خشک، خاکستر، pH، اسیدیته، دانسیته و ویسکوزیته مورد بررسی قرار گرفت. میانگین pH برابر با 042/4، خاکستر 0562/0، مواد جامد %88/83 ، اسیدیته 6/22 میلی اکی والان در کیلوگرم، دانسیته 303/1گرم بر سانتی متر مکعب و ویسکوزیته 828 سانتی پواز می باشد. رطوبت تمامی نمونه ها زیر بیست و میانگین رطوبت 12/16 درصد بوده و تمامی نمونه ها فاقد گلوکز تجاری بودند. از میان ده منطقه مورد مطالعه، نمونه های شش منطقه فعالیت دیاستازی از خود نشان دادند.
Abstract Honey as a good food for one's health is considered by beneficial medicinal properties. According to the physicochemical properties of honey in each region depending on the type of plants in that area is different, so it is important to recognize percent of its ingredients. This study aimed to determine the physical and chemical parameters of honey from the apiary of 30 samples of ten districts of Maku in West Azerbaijan Province in 1393. After transferring the samples to the chemical food laboratory of Islamic Azad University, prepare them to perform experiments such as the determination of moisture content, dry matter, ash, pH, acidity, density and viscosity. The average pH 4.042, ash 0.0562, 88/83% solids, acidity 22.6 meq/kg, density 1.303 gr/cm3 and viscosity 828 cp were obtained. The average of moisture content is 16/12% and the moisture of all samples is below twenty. All samples were free of commercial glucose. Of the ten areas studied, six samples showed diastase activity.
_||_