تولید تخم مرغ ایمن سازی شده علیه E. coli K99 و Salmonella enteritidis
محورهای موضوعی : آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
محمد ملکان
1
(
دانشجوی دوره دکتری و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
)
فرهاد موسی خانی
2
(
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
)
هادی پورتقی
3
(
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
)
علی رضا باهنر
4
(
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
)
مهیار ملکان
5
(
دانش آموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران
)
کلید واژه: سالمونلا انتریتیدیس, تخم مرغ ایمنسازی شده, اشریشیا کولای K99,
چکیده مقاله :
باکتری های E.coli K99 و Salmonella enteritidis از عوامل اصلی اسهال گوساله ها می باشند. جهت پیشگیری از وقوع بیماری های ناشی از این عوامل از روش های زیادی از جمله واکسیناسیون و انتقال ایمنی غیر فعال ( passive ) می توان استفاده نمود. به همین منظور در سال های اخیر بحث استفاده از تخم مرغ ایمن سازی شده در جیره غذایی گوساله های حساس مطرح شده است. به منظور تهیه آنتی ژن، باکتری های E.coli K99 وSalmonella enteritidis پس از کشت 24 ساعته در محیط کشت نوترینت براث شرکت مرک، با اضافه کردن محلول فرمالین 1% غیر فعال شدند. آنتی ژن به دست آمده پس از سه بار شستشو توسط PBS، تصفیه شده و آماده استفاده گردیدند. میزان آنتی ژن در هر دز براساس μg/ml 200 پروتئین و CFU/ml 109×1تنظیم شدند. مرغ ها 4 تزریق به فاصله 2 هفته یکبار همراه با ادجوانت کامل فروند شرکت سیگما (تزریق اول) و ادجوانت ناقص فروند شرکت سیگما (3 تزریق بعدی) به صورت زیر جلدی دریافت کردند. نمونه گیری های مختلف هم به فاصله دو هفته یک بار صورت گرفت. سپس تیتر آنتی بادی در نمونه های سرم و تخم مرغ با روش آگلوتیناسیون اندازه گیری شدند. نتایج به دست آمده از لحاظ آنالیز آماری مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج بررسی حاضر نشان داد که شده تخم مرغ های ایمن سازی شده، هایپرایمیون بوده و می تواند برای تحریک سیستم ایمنی گوساله های یک روزه قابل استفاده باشد.
Escherichia.coli K99 and Salmonella enteritidis are two main causes of diarrhea in calves. For prevention of diseases caused by these two microorganisms, many methods such as vaccination and passive transmission of immunity could be used. In recent years the concept of using immunized eggs in the feed of sensitive calves has been considered. In order to prepare antigen, E.coli K99 and Salmonella enteritidis were killed by adding 1% formalin solution after culture on Nutrient Broth media (Merck Co.) for 24 hours. The antigens were purified and made ready to use after washing with PBS for three times. The amount of antigen in each dosage was set based on 200μg/ml protein and 1×109 CFU/ml. The hens were injected subcutaneously 4 times in 2 weeks intervals with Freund's complete adjuvant (Sigma Co.) in the first two injections and Freund's complete adjuvant (Sigma Co.) in the second two injections. Sampling was also done in two weeks intervals and then antibody titers in serum and egg samples were assayed by agglutination method. The results of the present study indicated that the immunized eggs were hyper immune and could be used for stimulation of the immune system in one day old calves.