امنیت غذایی در ایران و نظام حقوق بین الملل
محورهای موضوعی : مجله پژوهش های سیاسی و بین المللیعباس سوری 1 , علی محمد فلاح زاده 2 , احمد مرکز مالمیری 3
1 - دانشجوی دکتری تخصصی حقوق عمومی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران
2 - استادیار حقوق عمومی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران: نویسنده مسئول
3 - استادیار گروه حقوق عمومی، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه: امنیت, امنیت غذایی, نظام حقوقی ایران, نظام حقوق بین الملل,
چکیده مقاله :
هدف از این مطالعه بررسی امنیت غذایی در ایران و نظام حقوق بین الملل است که با عنایت به اهمیت مسئله امنیت غذایی در تأمین سلامت عمومی و حق دسترسی به آن بهعنوان یک حق انسانی، ضرورت انجام پژوهشی خاص را اجتنابناپذیر مینماید. برای گردآوری اطلاعات، از روش کتابخانه ای و فیش برداری استفاده شده است. ﻣﺴﺌﻠﻪ اﻣﻨﻴﺖ ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﺎ ﻧﻴﻢﻧﮕﺎﻫﻲ ﺑﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﮔﺬﺷﺘﻪ ﻛﻪ واﺟﺪ ارﺗﺒﺎط ﻣﻮﺿﻮﻋﻲ از ﺑﺮﺧﻲ ﺟﻬﺎت ﻫﺴﺘﻨﺪ، اﻳﻦ ﻧﻮع ﻧﮕﺎه را ﻧﻮﻳﻦ و ﺑﻪروز از ﻣﻨﻈﺮ ﺣﻘﻮﻗﻲ ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ و ﺟﻬﺖ ﺗﻨﻮﻳﻪ اﻓﻜﺎر و ﻟﺰوم ﺗﺪاﺑﻴﺮ و راﻫﻜﺎرﻫﺎى ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ و ﺳﻴﺎﺳﺖﮔﺬارىﻫﺎى ﻻزم ﻣﺆﺛﺮ و ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﺎﻧﺪ. لذا یک سیستم ملی کارا برای کنترل امنیت غذایی علاوه بر کمک به ارتقاء وضع تغذیه و سلامت جامعه به بهبود صنایع غذایی، افزایش تولید و افزایش سطح درآمدها میانجامد؛ بنابراین احتمالاً بهبود ساختار زیربنایی و قوانین موجود برای داشتن یک سیستم کنترل مواد غذایی کارا در سطح ملی حائز اهمیت است.
The purpose of this study is to investigate food security in Iran and the international legal system. Given the importance of food security in ensuring public health and the right to access it as a human right, the need for special research is inevitable. To gather data, the library method has been used. An efficient national system for controlling food security helps to improve nutrition and community health, to improve the food industry, to increase production and income levels. Therefore, it is probably important to improve the existing infrastructure and regulations to have an efficient food control system at the national level.
_||_