مرور اجمالی بر کیفیت آب های معدنی بطری شده
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیستاحمد اصل هاشمی 1 , غلام احسین صفری 2
1 - گروه آموزش بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2 - گروه آموزش بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز
کلید واژه: کیفیت آب, آب بطری شده, آبآشامیدنی, آبمعدنی,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف: تأثیر حیاتبخش آب بر روی توسعه و زندگی از یک سو و افزایش جمعیت و رشد مصارف کشاورزی، خانگی و صنعتی و کمبود این ماده حیاتی در کشورهای خشک و نیمهخشک (مثل ایران) از سوی دیگر سبب شده است تا استفاده بهینه از آب در مصارف مختلف شرب، بهداشت، کشاورزی و... صورت گیرد و دغدغه بسیاری از سیاستگذاران و مجریان بخش آب کشور باشد و استفاده از آب بستهبندی شده به عنوان یک راهکار جدی در توزیع عادلانه و بهداشتی آب مورد توجه قرار گیرد.مواد و روشها: تحقیق به صورت توصیفی است و پارامترهای کیفی آب های معدنی با استفاده از روشهای استاندارد اندازهگیری گردید. پارامترهای موردنظر شامل PH ، هدایت الکتریکی، TDS، نیترات، نیتریت، فلوراید، HPC،کل کلی فرم میباشد و آبهای بطری شدهی دماوند، واتا، کانی بل ، سیلوانا ، اسپوتا، بیدستان سنجش شدند.یافتهها: نتایج نشان داد که اغلب آبهای بطری شده مورد سنجش از نظر پارامترهای کیفی با استانداردهای جهانی سازگاری داشتند.بحث و نتیجهگیری: در نهایت نتایج حاصله بیانگر این موضوع بود که از بین 8نوع آب بطری شده مورد آزمایش، آبآشامیدنی اسپوتا از نظر میکروبیولوژی، و کانی بل از نظر ترکیبات شیمیایی بهترین کیفیت را دارد.
Background and purpose: The life-giving effect of water on development and life on the one hand and the increase in population and the growth of agricultural, domestic and industrial uses and the lack of this vital substance in arid and semi-arid countries (such as Iran) on the other hand have caused the optimal use of Water should be used for various purposes such as drinking, health, agriculture, etc., and it is the concern of many policymakers and executives of the country's water sector, and the use of packaged water should be considered as a serious solution in the fair and healthy distribution of waterMaterials and methods: The research is descriptive and the quality parameters of mineral waters were measured using standard methods. The desired parameters include pH, electrical conductivity, TDS, nitrate, nitrite, fluoride, HPC, total coliform, and the bottled waters of Damavand, Vata, Kannibel, Silvana, Spota, Bidestan were measured.Findings: The results showed that most of the measured bottled waters were compatible with international standards in terms of quality parametersDiscussion and conclusion: Finally, the results showed that among the 8 types of bottled water tested, Spota drinking water has the best quality in terms of microbiology, and Cannibell in terms of chemical composition
_||_