بررسی اثرات پروبیوتیک باکتوسل واسید فولیک برفاکتورهای خونی و ایمنی بچه ماهی شیپ
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستینگین دلسوز خاکی 1 , حسین خارا 2 , محمود محسنی 3 , علیرضا شناور ماسوله 4
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، کارشناس ارشد گروه شیلات، لاهیجان. ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
3 - موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، رشت. ایران.
4 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
کلید واژه: اسیدفولیک, شاخص های خونی, سیستم ایمنی, ماهی شیپ, پروبیوتیک باکتوسل,
چکیده مقاله :
زمینه وهدف: ماهی شیپ از جمله ماهیان خاویاری دریای خزر است که برای آبزی پروری مناسب می باشد. پروبیوتیک ها اثرات مفیدی بر سلامتی و رشد موجود میزبان دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر Pediococcus acidilacticiو اسید فولیک برفاکتورهای خونی و ایمنی بچه ماهیان شیپ است.روش کار: تعداد 210 عدد بچه ماهی شیپ با تراکم 10 عدد در هر وان فایبرگلاس در 7 گروه: تیمار1 (4 میلیگرم اسید فولیک)، تیمار2(پروبیوتیک 300 گرم)، تیمار3( اسیدفولیک 4 میلیگرم و پروبیوتیک 200 گرم)، تیمار4 (اسیدفولیک 2 میلیگرم پروبیوتیک 300 گرم)تیمار5 ( اسید فولیک 2 میلیگرم و پروبیوتیک 200)، تیمار6 (اسید فولیک 4 میلیگرم و پروبیوتیک 300 گرم) تیمار 7 شاهد در 3 تکرار به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان آزمایش شاخصهای خونی و شاخصهای ایمنی در آنها اندازه گیری شد.یافته ها: بیشترین اختلاف معنی دار تعدادگلبول سفید در تیمار6 مشاهده گردید. ائوزینوفیل هیچ یک از تیمارها با هم اختلاف معنی داری نداشتند. کمترین میزان نوتروفیل و بیشترین میزان لنفوسیت در تیمار شاهد بود. بیشترین تعداد گلبول قرمز، میزان هموگلوبین، هماتوکریت در تیمار 6 و کمترین این شاخص در شاهد، مشاهده گردید. MCHو MCHCتیمارها، اختلاف معنی داری با هم نداشتند اما بیشترین MCVدر تیمار 4 با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار داشت. بیشترین مقدار لیزوزیمدر تیمار 6و 5 بود.بیشترین ایمونوگلوبین و IgMدر تیمارهای 6 و 5 مشاهده گردید.نتیجه گیری:با توجه به نتایج فوق افزودن 4 میلی گرم اسید فولیک با 300 گرم پروبیوتیک در هر تن غذا می تواند در بهبود روند رشد و کارایی غذا نقش مثبتی را ایفا نماید.
Inroduction and ObjectiveShip sturgeon is belonged to sturgeon species which is suitable for cultivation. Probiotics are useful effects on the health and the growth of host. This study was conducted to determine different levels of one commercial probiotic (pediococcus accidilactici) in the thesis, also the effect of folic acid on immune system (Acipenser nudiventirisMaterials and Methods:210 fish of this breeding kind with the dentisty of 10 pertub fiber glass in 7 dietary treatments for 8 weeks fedup for third times, respectively, treatment 1(4mg acid folic in mercury), treatment 2(probiotics of 300 g of per tone of food), treatment 3(4mg acid folic, 200g probiotics), treatment 4(2mg acid folic,300g probiotics), treatment 5(2 mg acid folic,200g probiotics), treatment 6(4mg acid folic,300g probiotcs).treatment7 (control).Results:The numbers of control leukocyte, in control to other treatment had significant change or difference, and its maximum was for treatment 6. Eosinophils had no significant change or difference in all treatments, but the minimum amount of neutrophils and the maximum of lymphocyte amount were observed in host. The maximum numbers of RBC and hemoglobin, hematocrit were seen in treatments regards to treatment 6, which had significant difference from others, and the least index was observed in host, which had significant difference from other treatments. MCH, MCHC of treatments showed no significant difference, but the maximum of MCV for treatment 4 was seen which had significant difference. The average amount of lysozyme for treatment6 and 5, was the maximum amount, which had statistical difference from others treatments. the maximum amountof immunoglobulins was, respectively, treatment 4and6 and the maximum amount of IgM for treatments 5and6 were observed, which had significant difference from others.Conclusion:According to these result, we can acknowledge that adding treatment 6 in per ton food, cause breeding growth and the effectiveness of food which plays a positive role