بررسی تاثیر سطوح مختلف Pediococcus acidilacticiدر جیره غذایی بر فاکتورهایهای ایمنی خون بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمحمد رضا بهروز خوش قلب 1 , قباد آذری تاکامی 2 , حسین خارا 3 , رضوان الله کاظمی 4
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
2 - دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران. ایران.
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات، لاهیجان. ایران
4 - انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان، رشت. ایران.
کلید واژه: ایمنی, پروبیوتیک (زیست یار), باکتوسل, قزل آلا,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف:اغلب آبزیان پرورشی تحت تأثیر عفونتهای باکتریایی قرار می گیرند و سیستم ایمنی شان توسط شرایط استرسزا به خطر می افتد. مصرف بی رویه داروها و مواد شیمیایی علاوه بر ایجاد مقاومت در میکروارگانیسمها سبب نفوذ این مواد به خاک و آب و آلودگی زیستی می گردد. استفاده از پروبیوتیک ها در واقع تکنولوژی جدید آبزی پروری همگام با محیط زیست به شمار می رود. هدف از این تحقیقمطالعه ارزیابی تاثیر پروبیوتیکPediococcus acidilacticiبر فاکتورهای ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykissمی باشد.روش کار:در این بررسی تعداد 3600 عدد بچه ماهی با وزن 3 - 5 گرم را در 4 تیمار با سه تکرار با ترکیب غذایی 100، 200 و 300گرم پروبیوتیک باکتوسل در هر تن غذا و تیمار شاهد به مدت 8 هفته پرورش داده شدند. در پایان هفته چهارم و هفته هشتم تعداد 5 عدد بچه ماهی از هر تیمار انتخاب و نمونه خون جهت آزمایشات بیوشیمیایی سنجش آنزیم لیزوزیم، IgM، کمپلمان CH50، آلبومین، پروتئین تام،SGOT SGPTو گلوکز استفاده شد.یافته ها:نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که افزودن پروبیوتیک باکتوسل منجر به افزایش شاخص های مورد آزمایش گردید.نتیجه گیری:افزایش مقادیر آنزیمهای فوق درسرم خون بچه ماهیان به عنوان شاخص های فعالیت سیستم ایمنی می تواند منجر به افزایش مقاومت بچه ماهیان قزل آلا درمقابل عوامل بیماری زا و محرک های محیطی گردد.
Inroduction and Objective:The effects of the probiotic, Pediococcus acidilactici, commercially known as Bactocell on some immunological parameters in the fingerlings of rainbow trout, Oncorhynchus mykissMaterials andMethods:A total of 3600 fingerlings with an average weight between 3 and 5 g were randomly stocked in equal numbers in 12 channels. Three experimental feeds comprising 100, 200 and 300 g of bactocell per ton feed and one control feed were tested in three replicates while the experiment lasted 8 weeks. Fish were fed three times a day and feeding rates were adjusted to their body weight and water temperature. Five fish were randomly selected from each group at the end of the forth week and at the end of the eighth week and blood samples were collected and analyzed for Biochemical analyses and also conducted to determine levels of lyzozyme enzyme (lgM), total protein, complement CH50, SGOT, SGPT and glucose .Results:Results obtained from this study indicate that increase in concentration of levels of lyzozyme enzyme, immune globulin and compliment CH50 , Albumin and total protein in treatments which contain probiotic Bactocell than those found in the controls treatments .Conclusion:Increasing of those enzymes in blood serum of fingerlings is an indicator of immune system activities that could cause increase in the resistance of rainbow trout fingerings towards pathogenic factors and environmental stimuli