بررسی فعالیت آنزیم های گوارشی، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و فلور باکتریایی روده بچه ماهی صبیتی(Sparidentexhasta) در پاسخ به سطوح مختلف زایلواولیگوساکارید جیره
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیوحید مرشدی 1 , ناصر آق 2 , جاسم مرمضی 3 , فرزانه نوری 4 , تکاور محمدیان 5
1 - دانشجوی دکتری پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه و کارشناس پژوهشی، پژوهشکده خلیج فارس دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
2 - دانشیار گروه شیلات پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه. ایران.
3 - دانشیار پژوهشی پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور. اهواز. ایران.
4 - استادیار گروه شیلات پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه. ارومیه. ایران.
5 - استادیار گروه بهداشت آبزیان دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران. اهواز. ایران.
کلید واژه: فلور باکتریایی روده, ماهی صبیتی (Sparidentexhasta, پربیوتیک, آنزیم هایگوارشی, ترکیب بیوشیمیایی لاشه,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف:پربیوتیک ها به عنوان اجزاء غذایی غیرقابل هضم، سلامتی میزبان را از طریق رشد یا فعال نمودن گزینشی تعداد محدودی از باکتری های مفید دستگاه گوارش تحریک و فعالیت باکتری های بیماری زا را کاهش می دهند. این مطالعه اثرات سطوح مختلف لاکتوفرین جیره بر فعالیت آنزیم های گوارشی، ترکیبات بیوشیمیایی لاشه و فلور باکتریایی روده بچه ماهی صبیتی (Sparidentexhasta) را مورد بررسی قرار می دهد.روش کار:برای این منظور تعداد 405 قطعه ماهی با میانگین وزنی 0/3 7/64 گرم(45 قطعه در هر تکرار) از پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور تهیه شد. این مطالعه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 3 تکرار در داخل تانک های فایبرگلاس 300 لیتری انجام گردید. بچه ماهیان به مدت 42 روز با جیره های حاوی 0، 5/0 و 1 درصد زایلواولیگوساکارید تغذیه شدند. در پایان آزمایش نمونه های لاشه و روده برای بررسی ترکیب بیوشیمیایی بدن، فعالیت آنزیم های گوارشی و فلور باکتریایی روده جمع آوری شدند.یافته ها:نتایج حاصل نشان داد که زایلواولیگوساکارید جیره، فعالیت آنزیم های گوارشی شامل آلکالین پروتئاز، آمیلاز و لیپاز ماهی صبیتی را تغییر نداد(p>0/05). در این آزمایش رابطه همبستگی ضعیف، مثبت و غیر معنی داری بین پربیوتیک جیره و فعالیت آنزیم آلکالین پروتئاز، آمیلاز و لیپاز مشاهده شد(p>0/05). نتایج این مطالعه نشان داد که سطوح مختلف پربیوتیک تاثیری بر روی ترکیب بیوشیمیایی بدن شامل پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت و فلور باکتریایی روده ندارد(p>0/05نتیجه گیری:به طور کلی، این مطالعه نشان داد که فعالیت آنزیم های گوارشی به وسیله پربیوتیک جیره تحت تاثیر قرار نگرفت. علاوه بر این، افزودن 5/0 و 1 درصد زایلواولیگوساکارید به جیره اثرات معنی داری بر ترکیب بیوشیمیایی بدن و فلور باکتریایی روده ماهی صبیتی نیز ندارد.
Inroduction and Objective: Prebiotics, as a non-digestible food ingredient, beneficiallyaffects the host by selectively stimulating the growth, activating a limited number of bacteria, andreducing the number of harmful bacteria in the gastrointestinal tract.This study investigated the effects of xylooligosaccharide on digestive enzymes activity, body composition and intestine bacterial flora of sobaity (Sparidentex hastaMaterial and Methods:For this purpose, 405 individuals of sobaity fingerlings (45 in each replication) were prepared with an average weight of 7.64 ± 0.3 g from the Mariculture Research station of South Iranian Aquaculture Research Center. This study was carried out in a completely randomized design with three treatments and replications in fiberglass tanks with 300 liters volume. Fish were fed with feed containing 0, 0.5 and 1 percents of xylooligosaccharide for a period of 42 days. At the end of the experiment, body composition and intestine samples were collected for estimating digestive enzymes activity intestine bacterial flora and body composition. Results: The obtained results indicated that dietary xylooligosaccharide did not change sobaity digestive enzymes activity, including alkaline protease, amylse and lipase (P > 0.05). In this study, weak, positive and no significant correlation were observed between dietary prebiotic and alkaline protease activity, amylase activity and lipase activity (P > 0.05). The results of this study indicated that different levels of prebiotic did not affect body composition including protein, fat, ash and moisture and intestine bacterial flora (P > 0.05). Conclusion:Overall, this study showed that digestive enzymes activity was not affected by dietary prebiotic. Moreover, the diet supplemented with 0.5 and 1 percents of xylooligosaccharide had no significant effects on body composition and intestine bacterial flora of sobaity