تاثیر سطوح مختلف شوری بر شاخص های خون شناسی ماهی سی باس آسیایی(Lates calcarifer)
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیشیرین حامدی 1 , روح ال رحیمی 2 , محمود نفیسی بهابادی 3 , مریم عضدی 4
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، چهار محال بختیاری. ایران.
2 - استادیار، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، چهار محال بختیاری. ایران.
3 - دانشیار، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
4 - کارشناس ، مرکز مطالعات دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
کلید واژه: فاکتورهای خونی, شوری, واژه های کلیدی:سی باس آسیایی,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف:استرس در محیطهای پرورشی و طبیعی همواره وجود دارد، شوری نیز یکی از فاکتورهای استرسزای محیطی است کهبرفیزیولوژی،کاراییرشدوجذبغذادرماهیموثرمیباشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استرس شوری بر فاکتورهای خونی در ماهی سیباس آسیایی(Lates Calcarifer)میباشد، تا شرایط مناسب رشد ماهی و حدتحمل آن به غلظتهای شوری به هنگام سازش پذیری در انتقال به آبهای با شوریهای مختلف معین گردد.روش کار:در این تحقیق ابتدا ماهیان جوان با وزن اولیه ی 411/34/36 به مدت 14 روز به تدریج به شوری آب سازگار شدند. سپس آزمایشهای مربوطه به مدت 30 روز تحت تیمارهای مختلف شوری 0، 15، 35 و 50 گرم در لیتر ادامه یافت. این آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار شوری و هرتیمار با سه تکرار انجام گردید که ماهیان بین 12 تانک فایبرگلاس توزیع شدند و هر تکرار حاوی 15 قطعه ماهی بود. در پایان آزمایش از سیاهرگ ساقهی دمی ماهیان خونگیری انجام و شاخص های خونی اندازهگیری شد. یافته ها:نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که با کاهش میزان شوری آب بین هیچ یک از تیمارها با هم و با گروه شاهد از نظر میزان فاکتورهای خونی بررسی شده اختلاف آماری معنی داری وجود ندارد(05/0Pنتیجه گیری:یافته های این تحقیق نشان میدهد که روند تدریجی تغییر شوری محیط از آب دریا با شوری50گرم بر لیتر به آب شیرین با شوری 0 گرم بر لیتر، به عنوان عامل استرسزا برای ماهی یوری هالین سی باس آسیایی (Lates Calcarifer)شناخته نمی شود و این ماهی توانایی سازش با سطوح مختلف شوری را داشته که نشان دهندهی غلبه موفق آن بر استرس محیطی وارد شده است.
Inroduction and Objective: In this study the effect of different levels of salinity in the amount of hemoglobin (Hb), hematocrit (Ht), the number of red blood cells (RBC) and white (WBC), RBC indices (MCV, MCH, MCHC) count and differential white blood ceel fish Asian sea bass (Lates calcarifer) weight 34/36±0/411 was investigated. Materials and Methods: Young fish initially for 14 days and has gradually been adapted to salt water. The relevant experiments for 30 days under different levels of salinity 0, 15, 35 and 50 ppt continued. The experiment in a completely randomized design with three replications with four treatments, salt and Hrtymar fiberglass fish tanks were distributed between 12 and repeat with 15 pieces of fish. At the end of the experiment the fish tail vein blood sampling was performed.Results: The results of this study showed that the decrease in salinity between any of the treatments together with the control group in terms of blood factors studied, there was no significant difference (P> 0.05). The research findings show that the process of gradual change in salinity of sea water with salinity of 50 ppt of fresh water with salinity of 0, as Euryhaline Fish Asian sea bass (Lates calcarifer) it is not known Conclusion: These fish have the ability to adapt to different levels of salinity that it is able to cope with environmental stress