بررسی تاثیر عصاره اتانولی آلوئه ورا بر برخی از بیومارکرهای بیماری های قلبی- عروقی در موش های تیمار شده با نانوذره دی اکسید تیتانیوم
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیفرشته جوان معصومی 1 , ژیلا طلعت مهرآباد 2 , رقیه ببری بناب 3
1 - دانش آموخته کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی-تکوینی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، البرز. ایران
2 - استادیار گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، بناب.ایران.
3 - استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، بناب.ایران
کلید واژه: بیماری قلبی- عروقی, نانوذره دی اکسید تیتانیوم, کراتین کینازMB, تروپونینI, مالون دی آلدئید, سیالیک اسید تام, آلوئه ورا,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف:بیماری های قلبی- عروق به ویژه آترواسکلروریس نمونه ای ار بیماری های التهابی می باشد که نقش تنش اکسیداتیو و اکسیداسیون لیپیدها در آن به خوبی اثبات شده است. با توجه به ایجاد آسیب های فراوان به وسیله رادیکال های آزاد، در دنیای امروزی مطالعات فراوانی روی گیاهانی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشند صورت می پذیرد. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که باعث مهار سوبستراهای در معرض اکسیداسیون می شوند. در این تحقیق اثرعصاره اتانولی آلوئه ورا بر برخی از بیومارکرهای بیماری قلبی- عروقی در موش های تیمار شده با نانوذره دی اکسید تیتانیوم مورد بررسی قرار گرفت.روش کار:در این مطالعه از 30 سر موش آزمایشگاهی در 6 گروه استفاده شد. بر طبق برنامه، موش ها نانوذره دی اکسید تیتانیوم با غلظت 100 میلی گرم بر کیلوگرم و عصاره اتانولی گیاه آلوئه ورا با غلظت های 100، 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم را به مدت 30 روز دریافت نمودند. سطوح پلاسمایی مالون دی الدئید، سیالیک اسید تام، تروپونینIو کراتین کیناز MBدر انتهای دوره تیماردهی مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی آلوئه ورا با استفاده از رادیکال آزاد DPPHو نیز میزان فنل تام آن مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها:نتایج به دست آمده نشان داد که تجویز خوراکی نانوذره دی اکسید تیتانیوم از طریق تحریک فعالیت اکسیداتیو باعث افزایش معنی داری در سطوح پلاسمایی مالون دی الدئید گردید. سطوح پلاسمایی تروپونینI ، کراتین کیناز MBو سیالیک اسید تام نیز به طور معنی داری افزایش یافت. با افزایش غلظت عصاره آلوئه ورا، میزان فنل تام و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره افزایش نشان داد. تجویز خوراکی عصاره به طور معنی داری سطوح پلاسمایی بیومارکرهای آسیب قلبی- عروقی را در موش های تیمار شده با نانو ذرهدی اکسید تیتانیوم کاهش داد.نتیجه گیری:با توجه به نتایج به دست آمده عصاره اتانولی آلوئه ورا به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان قادر به کاهش سطوح آسیب های قلبی- عروقی در موش های تیمار شده با نانو ذره دی اکسید تیتانیوم می باشد.
Inroduction & Objective: The effect of ethanol extraction of Aloe vera on certain biomarkers of cardiovascular disease in mice treated with titanium dioxide nanoparticles was studied.Material and Methods: Mice were received titanium dioxide nanoparticles with density of 100 milligrams per kg and ethanol extraction of aloe vera plant with density of 100, 200 and 300 milligrams per kg for 30 days. Plasma levels ofmalondialdehyde, rich sialic acid, troponin I and creatine kinase MB at the end of treatment was evaluated. The antioxidant activity of ethanol extraction in Aloe Vera using free radical DPPH and total phenol levels were considered.Results: The results showed that giving titanium dioxide nanoparticles through the stimulation of oxidative activity had a significant increase in plasma levels of malondialdehyde (MDA). Plasma levels of troponin I, creatine kinase MB and rich sialic acid also significantly increased. With increasing density of aloe vera, the total phenol and antioxidant activity of ethanol extraction increased. Giving the extraction significantly reduced the plasma levels of biomarkers of cardiovascular damage in mice treated with titanium dioxide nanoparticles.Conclusion:According to the results, ethanol extraction of aloe vera as an antioxidant compound is able to reduce the levels of cardiovascular damage in mice treated with titanium dioxide nanoparticles.