ارزیابی توام ظرفیت آنتی اکسیدانی و میزان فلاونوئیدهای عصاره الکلی برخی از گیاهان رایج طب سنتی
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایفاطمه کریم نژاد 1 , فهیمه فیروزبخت 2 , صدیقه میرلطیفی 3 , شهرزاد قدیمی 4 , فاطمه فرجادمند 5
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
4 - ندارد
5 - ندارد
کلید واژه: گیاهان طب سنتی, ظرفیت آنتی اکسیدانی, میزان فلاونوئیدها,
چکیده مقاله :
در سالهای اخیر یافتن ترکیبات جدید با منشاء گیاهی در درمان، تخفیف وپیشگیری از بیماریها مورد توجه محققان قرار گرفته است. گاوزبان، چای سبز،بابونه، برگ درخت توت و رزماری به کرار در طب سنتی و توسط عام استفاده میگردد. مطالعه علوم پایه ای (Experimental) با هدف ارزیابی همزمان توان آنتی- اکسیدان و میزان فلاونوئیدهای عصاره الکلی این پنج گیاه و ت عیین میزان توان آنتی اکسیدانی گیاهان با ارزیابی احیا یون آهن (FRAP assay) و میزان فلاونوئیدهای آنها با آزمون توانایی در واکنش با آلومینیوم صورت پذیرفت. دراین آزمون، گیاه رزماری دارای بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی و از لحاظ میزان فلاونوئیدها گیاه بابونه بیشترین اثر را نشان داد( P<0.05) گیاه چای سبز دارای اثرات توام آنتی اکسیدانی و فلاونوئیدی بود. نتایج این مطالعه نشان داد کهاستفاده از روشهای غربالگری همانند روشهای فوق الذکر فرصتی برای یافتنترکیبات فعال دارای چند اثر متفاوت را فراهم خواهد کرد.
Background: In the last years, there has been growing interest in finding plants for treatment andprevention of disease. Borage officinalis, Camellia sinensis, Chamaemelum nobile, Morus albaand Rosmarinus officinals are usually used in traditional medicine. The aim of this experimentalstudy was co assay of antioxidant and flavonoids levels of alcoholic extraction of these plants. Inthis study the antioxidant activity was surveyed by applying iron ion reducing assay (FRAPassay) and flavonoids levels with measuring the complex flavonoids with trivalent aluminumion. Results from the present study show,the alcoholic extraction of Rosmarinus officinals havea marked antioxidant activity, and the high levels of flavonoids was recorded by Chamaemelumnobile. Camellia sinensis had both effects; antioxidant activity, flavonoids levels. The using ofscreening tests such as the mentioned methods are useful for finding biological components withdifferent effects