بررسی تاثیر مقادیر مختلف رنگدانه لوتئین در جیره غذایی بر رشد و فاکتورهای خونی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
محورهای موضوعی : جنگلداریمائده طالبی 1 , حسین خارا 2 , جلیل ذریه زهرا 3 , شایان قبادی 4 , آرزو خدابنده لو 5
1 - عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
2 - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
3 - موسسه تحقیقات شیلات ایران، تهران، ایران.
4 - گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران.
5 - عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
کلید واژه: قزلآلای رنگین کمان, لوتئین, فاکتورهای رشد, فاکتورهای خونی,
چکیده مقاله :
تاثیر تغذیه با جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف رنگدانه لوتئین در این تحقیق بر میزان رشد و فاکتورهای خونی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. این بررسی به مدت هشت هفته، بر روی 600 عدد ماهی قزلآلای رنگین کمان (با میانگین وزنی 64/0±02/93 گرم)، در یک گروه شاهد و سه تیمار (هر یک با سه تکرار) انجام شد. تغذیه ماهیان روزانه سه بار و با غذای تجاری (GFT2) حاوی مقادیر مختلف لوتئین (صفر، 14، 16 و 20 میلیگرم در کیلوگرم) انجام شد. نتایج نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن ماهیان اختلاف معنیدار آماری داشته (05/0p<) ولی هیچ اختلاف معنیداری (05/0<p) در پارامترهای عملکرد رشد و مصرف غذایی شامل FCR،SGR ،GR ، BWIدرصد، CF و بازماندگی بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. نتایج بین تیمارهای مورد بررسی از نظر فاکتورهای خونی نشان داد که اختلاف معنی داری در تعداد گلبول های قرمز، گلبول سفید، لنفوسیت و IgM وجود دارد (05/0p>)، هرچند تعداد مونوسیت ها و نوتروفیل ها اختلاف معنیداری را بین تیمارها نشان ندادند (05/0p>).
In this study, effect of feeding diets containing different amounts of pigment lutein, the amount of growth and blood factors of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) were investigated. This study for eight weeks, on 600 numbers of rainbow trout (average weight 93.02±0/64 g), in a control group and three treatments (each with three replicates) was performed. Fish fed three times daily with a commercial diet (GFT2) containing different amounts of lutein (0, 14, 16 and 20 mg/kg) was conducted. The results showed that the treatments studied had significant difference in weight and body length of fish (p<0.05), but no significant difference (p>0.05) in performance parameters of growth and food consumption including FCR, SGR, GR, BWI, CF followed by survival rate. Results of the blood sampling showed that WBC, RBC, lymphocytes, and IgM were significant differed between the treatments (p<0.05), but monocytes and neutrophils didn’t show significant difference between treatments (p>0.05).