بررسی اثر غلظتهای و زمان مختلف محلول پاشی عصاره جلبک قهوهای ((Sargassum boveanum بر خصوصیات مرفولوژیکی و میزان غلظت عناصر ریزمغذی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.).
محورهای موضوعی : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرهانیه هدایتی فرد 1 , فرناز رفیعی 2 , محمدرضا اردکانی 3
1 - گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
2 - گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
3 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران.
کلید واژه: نعناع فلفلی, جلبک قهوه ای, محلولپاشی, غلظت و صفات کمی,
چکیده مقاله :
این پژوهش به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف و زمان محلول پاشی عصاره جلبک Sargassum بر وزن اندام هوایی و ریشه و میزان جذب عناص ریز مغذی در نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)، در شرایط گلخانه با استفاده از فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1394 اجرا شد. تیمار ها عبارتند از: استفاده از غلظت های مختلف عصاره جلبک سارگاسوم در تیمار های شاهد،10، 20 ، 30 و40 درصد و زمان های مختلف محلول پاشی به صورت پنج روز یک بار و 10 روز یک بار بود. نتایج نشان دادند که غلظت های عصاره سارگاسوم مورد استفاده در این پژوهش بر ویژگی های مورفولوژیک مانند ارتفاع ساقه، تعداد برگ، تعداد ساقچه، تعداد گره ، وزن تر و خشک اندام هوایی اثر مثبت نداشت. به کارگیری غلظت های مورد استفاده در این پروژه عصاره جلبک در تولید نعناع فلفلی به دلیل کاهش میزان رشد مناسب تشخیص داده نشد و می توان از غلظت های20 درصد به بالا به عنوان علف کش استفاده نمود.
This research was accomplished in 2016 at greenhouse for study of effect of different concentrations of seaweed (Sargassum) extract on growth of Menthapiperita. Present research was done in a factorial design with a completely randomized four replications. The factors were different concentrations of seaweed extract with 0, 10, 20, 30 and 40 percent, different spray time in two period types of every 5 and 10 days.Results in this study showed that Sargassum extract concentrations had no positive effects on morphological characteristics including stem high, the number of shoot, number of leaves, number of nodes, fresh and dry weight.In general it can be concluded that, the use of this alga in the production of peppermint because of the decline in growth rates is not recommended and the concentration of the alga more than 20% can be used as herbicide
_||_