اثر عصاره جلبک قهوه ای ( (Sargassumboveanumبر خصوصیات خاک و برخی خصوصیات فیزیولوژیک گیاه نعناع فلفلی (Menthapiperita L.).
محورهای موضوعی : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرهانیه هدایتی فرد 1 , منصوره خلعتبری 2
1 - گروه زراعت،دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال. تهران، ایران.
2 - .پژوهشگر کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا. ورامین- تهران، ایران.
کلید واژه: نعناع فلفلی, غلظت, زمان محلولپاشی, جلبک قهوه ای و درصد عناصر معدنی,
چکیده مقاله :
این پژوهش به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف عصاره جلبک قهوه ای Sargassum بر رشد و برخی خصوصیاتفیزیولوژیک نعناع فلفلی (Menthapiperita L.)درسال 1394درشرایط گلخانه ایبا استفاده ازفاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. عامل اصلی استفاده از غلظت های مختلف عصاره جلبک سارگاسوم در تیمار های شاهد،10، 20 ، 30 و40 درصد و عامل فرعی زمان های مختلف محلول پاشی:پنج روز یک بار و 10 روز یک بار در نظر گرفته شد. نتایج نشان دادند کهغلظت کلروفیل a در نعناع فلفلی با کاهش فاصله زمان محلول پاشی افزایش یافت و در غلظت های مختلف عصاره جلبکی در تیمار های 30 و40 درصد بر صفات مورد تحقیقمعنی دار نبود.اثر غلظت های مختلف عصاره جلبک سارگاسوم روی عناصر معدنی گیاه از جمله نیتروژن در غلظت 20درصدتیمار 10 روزهمثبت بود.بنابراین می توان به منظور افزایـش پروتئین و اسانس گیاه نعناع فلفلی از غلظت های عصاره سارگاسوم ایـــن تحقیق استفاده کرد. در کل می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره جلبک در تولید نعناع فلفلی به دلیل کاهش میزان رشد و عدم تاثیر مثبت بر اسانس گیاه، مناسب تشخیص داده نشد و از غلظت های20 درصد بهبالا به عنوان علفکش می توان استفاده نمود.
This research was accomplished in 2016 at greenhouse for study of different concentration effects of seaweed (Sargassum) extract on qualitative and quantitative characteristics of Menthapiperita. Present research was done in a factorial design with a completely randomized four replications. The main factor was different concentrations of seaweed extract with 0, 10, 20, 30 and 40 percent, while the subplot was different spray time in two period types of every 5 and 10 days. The results showed that the concentration of chlorophyll a in peppermint increased with decreasing the time of foliar application and was not significant at different concentrations of algal extract in 30 and 40% treatments on the studied traits. The effect of different concentrations of sargassum algae extract on plant minerals including nitrogen was positive at a concentration of 20% in 10 days of treatment. Therefore, in order to increase the protein and essential oil of peppermint, the concentrations of sargassum extract in this study can be used. In general, it can be concluded that the use of algae extract in the production of peppermint was not considered appropriate due to reduced growth rate and no positive effect on plant essential oil, and from concentrations of 20% or more as a herbicide can be Used.
_||_