اثر مصرف مقادیر متانول و روی بر خصوصیات کمی و کیفی بادام زمینی در گیلان
محورهای موضوعی : یافته های نوین کشاورزیرضا پیله وری خمامی 1 , محمدنقی صفرزاده ویشکایی 2 , نورعلی ساجدی 3 , محمد رسولی 4 , مرتضی مرادی 5
1 - کارشناس ارشد زراعت و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
2 - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
3 - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
4 - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان
5 - فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
کلید واژه: روی, خصوصیات کمی و کیفی, متانول, بادام زمینی,
چکیده مقاله :
به منظور بررسی اثر متانول و روی بر خصوصیات کمی و کیفی بادام زمینی از آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 87-86 در مزارع منطقه بندر کیاشهر واقع در استان گیلان استفاده گردید. مقادیر مختلف متانول (0، 10، 20 و30 درصد حجمی) و کلات روی (0، 5/0، 1 و 5/1 در هزار سی سی) تیمارهای مورد بررسی را تشکیل دادند. نتایج نشان داد مقادیر مختلف مصرف متانول و روی اثرات معنی داری بر خصوصیات مورد ارزیابی داشتند. همچنین مقایسه میانگین های خصوصیات مورد بررسی نشان داد اثر متقابل مصرف محلول 30 درصد حجمی متانول و 1 در هزار روی بیشتر از سایر تیمارها بود. محلول پاشی متانول و روی بر اندام های هوایی بادام زمینی باعث افزایش عملکرد غلاف، عملکرد دانه، وزن صد دانه، تعداد غلاف قابل برداشت، درصد پروتئین و روغن دانه گردید. اثر متقابل مصرف سطوح مختلف متانول و روی نتوانست درصد روغن و پروتئین دانه ها را تحت تاثیر قرار دهد.
Bandar Kiashahr County located in Guilan province is used to survey effect of methanol and zinc on peanut qualities and quantities characteristics.Various methanol application (0, 10, 20, 30 v/v) and zinc chelate (0, 0.5, 1, 1.5) in 1000cc were selected as surveying treatments. Results indicated that zinc and methanol application had significant effects on measured parameters. Also comparing the average of measured parameters showed that interaction effect of methanol solution 30% (v/v) and zinc 1/1000cc on surveyed parameters are more than other treatments. Foliar methanol and zinc application increased pod yield, grain yield, weight of 100 kernel, mature pods per plant, protein content of seed and oil content of seed but interaction effect of methanol and zinc had no significant impact on oil and protein content of seeds.
