تاثیردما و تغذیه جلبکی برتراکم روتیفر Brachionus plicatilis درشرایط آزمایشگاهی
محورهای موضوعی : ارزیابی محیط زیستحامد عبدالهی فینی 1 , مازیار یحیوی 2 , علیرضا سالارزاده 3 , حجت الله فروغی فرد 4 , مریم معزی 5 , غلامعلی اکبرزاده 6
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
4 - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
5 - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
6 - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
کلید واژه: تراکم, روتیفر Brachionus plicatilis, کلرلا, نانوکلروپسیس,
چکیده مقاله :
برای دستیابی به بهترین تراکم رشد روتیفرها در این مطالعه دو نوع تیمار (دما و تغذیه جلبکی) انتخاب و مطالعات در بخش آبزی پروری پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان واقع در شهر بندرعباس در مهرماه 1388 انجام شد. در این آزمایش روتیفر گونهplicatilisBrachionus در شرایط آزمایشگاهی در سه سطح دمای (25 ، 30 و 35 درجه سانتیگراد ) و تغذیه جلبک در سه سطح ( تغذیه منحصراً با Chlorella ،تغذیه منحصراً با Nannochloropsisو تغذیه با ترکیب Nannochloropsis و Chlorella) مورد آزمایش قرار گرفت.جهت بررسی و مقایسه تیمار ها از آنالیز واریانس دو طرفه استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش دما تراکم روتیفرهاافزایش می یابد ، به طوری که در دمای 25 درجه سانتیگراد با کمترین میانگین تراکم و در دمای 35 درجه سانتیگراد با بیشترین میانگین تراکم روتیفر مواجه شده که اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0 P<). همچنین اثرات متقابل دما و تغذیه جلبکی دارای اختلاف معنی داری بود (05/0 P<).در درجه حرارت 35 درجه سانتیگراد و تغذیه با ترکیب Nannochloropsis و Chlorella بیشترین تراکم روتیفرها مشاهده شد.