بررسی اثر غلظت های مختلف نیترات بر میزان پروتئین، کلروفیل a و وزن خشک جلبک Tetraselmis suecica
محورهای موضوعی : ارزیابی محیط زیستحسن ساربان 1 , احسان کامرانی 2 , احسان بزرگی 3 , بیراندا کومار ساهو 4 , عبدالله اسماعیل زاده 5
1 - دانشگاه هرمزگان
2 - دانشگاه هرمزگان
3 - سایت پرورش میگوی خلیج فارس
4 - سایت پرورش میگوی خلیج فارس (بندرمقام)
5 - ایستگاه تحقیقات شیلاتی نرمتنان خلیج فارس
کلید واژه: پروتئین, کلروفیل a, نیترات, Tetraselmis suecica,
چکیده مقاله :
رشد ریزجلبک ها میتواند بدلیل سطوح پائین مواد غذایی در محیط، محدود شده و همچنین در ترکیبات بیوشیمیایی آنها تغییراتی حاصل شود. برخی از ریزجلبک ها برای تغذیه موجودات پرورشی استفاده میشوند. در مطالعه ای که در بهار سال 1390 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال انجام گرفت، ریزجلبک Tetraselmis suecica در محیط کشت F/2 گیلارد، حاوی مقادیر متفاوتی از نیترات( mgL-112/ 6 (کم) ، 25/12(استاندارد،محیط کشت f2) ، 71/24 (زیاد) ) کشت داده شد و اثر غلظت های مختلف نیترات بر میزان پروتئین، کلروفیل aو وزن خشک جلبک Tetraselmis suecica بررسی شد. نتایج بررسی ها نشان داد که با افزایش غلظت نیترات محتوای پروتئین جلبک به طور معنیداری افزایش پیدا کرد(05/0 P<). میزان پروتئین در روز پنجم کشت در غلظت بالای نیترات 8/5 % بود و در روز نهم به 7/10% رسید. این در حالی بود که میزان پروتئین در روز نهم کشت در غلظت استاندارد و پائین نیترات به ترتیب از 8/5 % و 1/5 % تجاوز نکرد. با کاسته شدن از میزان نیترات در دسترس سلول های جلبکی، میزان کلروفیل a نیز در حد معنیداری (05/0p<) کاهش یافت، این در حالیست که وزن خشک سلول های جلبکی افزایش یافت. در روز نهم میزان وزن خشک در سلول های کشت داده شده در غلظت پائین نیترات mgL-1 18/0 و در غلظت بالای نیترات mgL-1 156/0 اندازه گیری شد.