اثر متیلجاسمونات و فسفر بر فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز، فلاوونوئیدها و برخی پارامترهای فیزیولوژیکی در برگ و میوهی فلفل قرمز
محورهای موضوعی : مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهیکلثوم شمس الدینی 1 , بتول کرامت 2 , حسین مظفری 3
1 - کارشناس ارشد
2 - دانشگاه باهنر کرمان
3 - عضو هیات علمی
کلید واژه: وزن خشک, محتوای کلروفیل, ترکیبات دفاعی, Capsicum annuum,
چکیده مقاله :
جاسموناتها از تنظیم کنندگان رشد گیاهی میباشند که بر بسیاری از فرآیندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه تأثیر میگذارند. فسفر یک ماده غذایی ضروری برای رشد و نمو گیاه است . این عنصر نقش بنیادی در متابولیسم و تولید انرژی در گیاهان دارد. در این مطالعه اثر متیل جاسمونات (1، 50 و100 میکرومولار) و فسفر (0، 2 و4 میلی مولار) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی همراه با سه تکرار بر وزن خشک، محتوای کلروفیل، محتوای فلاوونوئیدها و فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز در برگ و میوهی گیاه فلفل قرمز در مرحلهی زایشی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تیمار توام متیل جاسمونات و فسفر در هر دو غلظت(فسفر2 به همراه متیل جاسمونات 50 و100 میکرومولار و فسفر4 به همراه متیل جاسمونات 50 و100 میکرومولار ) سبب افزایش معنیدار وزن خشک گیاهان تحت تیمار در مقایسه با شاهد گردید. همچنین کاربرد توام فسفر( 2 و 4 میلی مولار) به همراه متیل جاسمونات 50 میکرومولار سبب افزایش معنیدار کلروفیلa ، b و کلروفیل کل در گیاهان تحت تیمار در مقایسه با شاهد گردید. تیمار متیل جاسمونات 50 میکرومولار به همراه فسفر 2 و 4 میلی مولار سبب افزایش محتوای فلاوونوئیدها در برگ شد در حالی که در میوه، تیمار متیل جاسمونات 100 میکرومولار به همراه فسفر 4 میلی مولار موثر بود. نتایج حاصل از بررسی آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز نیز نشان داد که تیمار توام متیل جاسمونات 100 میکرومولار و فسفر 4 میلی مولار سبب افزایش فعالیت این آنزیم میوهی گیاه فلفل گردید.
JasAbstract Jasmonates are naturally occurring plant growth regulators, which can affect many physiological and biochemical processes in higher plants. Phosphorus is an essential nutrient for plant growth and development. It plays a fundamental role in metabolism and energy production in plants. In this study, the effects of methyl jasmonate (0, 50 and 100 μM) and phosphoru (0, 2 and 4 mM) on dry weight, chlorophyll content, flavonoids content and phenylalanine ammonia- lyase (PAL) activity in leaves and fruits of red pepper plants in the reproductive stage were examined. The results showed that methyl jasmonate and phosphorus (in both concentrations) significantly increased the dry weight of treated plants compared to control. Moreover, using of both methyl jasmonate(50 µM) and phosphorus (2, 4 mM) led to increase in chlorophyll a, b and total chlorophyll content compared with control plants. Application of 50 μM MJ with 2 and 4 mM phosphorus enhanced flavonoid content in leaves while in fruit, MJ 100 Μm with 4 Mm of phosphorus effective treatments. PAL activity analysis revealed that methyl jasmonate(100 µM) in combination with phosphorus (4 mM) increased the activity of this enzyme in fruit pepper.
_||_