تاثیرکلبورن وکلریدکلسیم بر صفات کمی و کیفی میوه ارقام سیب فوجی، رد و گلدن دلیشز بر پایهMM106
محورهای موضوعی : مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهیسید مجتبی موسوی واسعی 1 , بهروز عرب لو 2 , اکبر قربانی 3 , مظاهر حسین زاده 4 , مسعود شاهمرادی 5
1 - باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ،دانشگاه آزاداسلامی ،ابهر
2 - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی ،ابهر
3 - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی ،ماکو
4 - دانشجوی پیشین کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی ،شیروان
5 - دانشجوی دکتری دانشگاه شیراز
کلید واژه: کلسیم, محلول پاشی, رقم, بور, سیب,
چکیده مقاله :
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر کلبورن و کلریدکلسیم بر برخی صفات کمی و کیفی ارقام سیب رددلیشز و گلدن دلیشز و فوجی بر پایه MM106 با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی گردید.درصد ریزش اولیه و ثانویه، وزن میوه، ویتامینسی، اسیدیته، مواد جامد محلول و پی اچ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این آزمایشحاکی از آن است که بیشترین اثر تیمار کودی بر ریزش اولیه و ریزش ثانویه مربوط به رقم رددلیشز به ترتیب با 33/43 و 54/18 درصد و کمترین میزان مربوط به رقم فوجی به ترتیب با18/39 و 76/14 درصد می باشد. همچنین، افزایش میزان ویتامین ث در ارقام فوجی و گلدن دلیشز، به واسطه محلول پاشی با کلرید کلسیم در مقایسه با شاهد مشاهده شد. دو رقم فوجی و رد دلیشز تفاوت معنی داری را با شاهد در میزان پی اچ و اسیدیته نشان ندادند. محلول پاشی کلرید کلسیم بیشترین تاثیر را بر میزان مواد جامد محلول در رقم فوجی به دنبال داشت.ارقام مختلف نیز در این آزمایش علاوه براین که ازلحاظ ژنتیکی برای بسیاری ازصفات نیز متفاوت بودند. واکنش آنهابه تیمار های کودی آزمایش نیز متفاوت بود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که محلول پاشی کلبورن وکلرید کلسیم بیشترین تاثیر را در رقم فوجی وکمترین اثر را در رقم رددلیشیز از خود نشان داده است.
This study aimed to evaluate the effects of calbron and calcium chloride on some quantity and quality traits of Red, Golden delicious and Fuji apple on MM106 in an factorial trial in randomized completely block design with 3 replications. Percentage initial and final fruit drop, fruit weight, vitamin C, total soluble solids, titretable acidity, pH were determined. The results indicate that the highest effects on the initial and secondary fruit drop relating to Red delicious (18.54, 43.33%) and the lowest ones on Fuji (14.76, 39.18%). Also, increasing the amount of vitamin C in Fuji and Golden Delicious cultivars, by spraying calcium chloride was observed in comparison with control. No significant differences were found in pH and acidity in Fuji and Red Delicious with control. Spraying with calcium chloride followed the greatest impact on the amount of total soluble solid in the Fuji cultivar. The different cultivars that we used in this experiment, in addition, the presence of genetic many of the characters were different too. That showed different response to the treatments that we used. In conclusion foliar applications of calbron and calcium chloride have the greatest effect on Fuji and the lowest ones on Red delicious apple.
_||_