استخراج و شناسایی ترکیبات طبیعی عصاره ی جلبک قهوه ای Cystoseira trinodis
محورهای موضوعی : شیمی دریا
1 - دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
کلید واژه: جلبک قهوه ای, Cystoseira trinodis, فعالیت بیولوژیکی, Analysis GC/MS,
چکیده مقاله :
در مطالعه حاضر، ترکیباتطبیعی استخراج شده از جلبک قهوه ای Cystoseira trinodis مورد بررسی قرار گرفته است. عملیات عصاره گیری جلبک مورد نظر پس از جمع آوری از سواحل خلیج فارس در بوشهر بوسیله ی سه حلال دی اتیل اتر، اتانول و نرمال هگزان انجام گردید و توسط دستگاه Rotary evaporator تحت خلاء تغلیظ شد. سپس ترکیبات با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی و طیف سنج جرمی GC/MS جداسازی و شناسایی شد.١۶ ترکیب H-Pyrazole-4,5-dihydro-4,5-dimethyl (2.36%)، Decane (1.24%)، Limonene (1.80%)، Dodecane (1.06%)، (3.58%) 1-alpha-Terpineol، (1.48%) naphthalene،Tridecane (0.79%)، (1.25%) N-tetradecane، Isolongifolene (0.99%)، Tetradecamethylcycloheptasiloxane (1.16%)، (1.00%) 1,2-Benzenedicarboxylic acid، (5.57%) Octadecane Heptadecane (35.55%)، α-pinene (15.84%) و Hexadecanoic acid (5.57%) ترکیبات اصلی شناسایی شد. از میان ترکیبات شناسایی شده α-pinene و Heptadecane در بررسی مواردی همچون خواص ضد ویروسی، ضد توموری، ضد قارچی و ضد باکتریایی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
_||_