بررسی تأثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بهرهوری نیروی کار مطالعۀ موردی: صنایع غذایی استان تهران
محورهای موضوعی : پژوهشنامه اقتصاد و کسب و کارفرزانه مرادی 1 , کامبیز هژیر کیانی 2
1 - کارشناس ارشد برنامه ریزی و توسعه اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی _واحد علوم تحقیقات تهران
2 - استاد گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی_واحد علوم تحقیقات تهران
کلید واژه: فناوری اطلاعات و ارتباطات, بهرهوری نیروی کار, صنایع غذایی, دادههای تابلویی (پانل),
چکیده مقاله :
فناوری اطلاعات و ارتباطات میتواند ازطریق مجراهای زیرساختی بر بهرهوری نیروی کار مؤثر باشد. در پژوهش حاضر سعی شده است با استفاده از آمارهای موجود، اثر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بهرهوری نیروی کار در صنایع غذایی استان تهران بررسی شود. به این منظور، با بهکارگیری حداکثر دادههای دردسترس طی سالهای 1389-1385برای 16 کد ISIC چهاررقمی در صنایع غذایی استان تهران به روش دادههای تلفیقی، الگوهای اقتصادسنجی برآورد شده است. در تابع تولید کاب ـ داگلاس، بهجای متغیر مستقل فناوری اطلاعات و ارتباطات، از متغیر جانشین تعداد شاغلینی که از کامپیوتر استفاده میکنند، استفاده شده است. نتایج برآورد الگو نشان میدهد که فناوری اطلاعات و ارتباطات تأثیر مثبت و معناداری بر بهرهوری نیروی کار دارد.
The Objective of This Paper is to Estimate the Impact of Information and Communication Tecnology (ICT) on Labor Prodctivity in Food Industry in Tehran Province. Using the Estimating Data we Have Estimated Labor Productivity Equation by Emplaying Cobb_Douglas Production Function. our Sample of Balanced Panel Includes 16 Four Digits ISIC Codes of Food Manufacturing Industry for Five Years (2006_2010) We Used The number of Employer Using Internet as an Index ICT Usage. The Results of The Study Indicates That ISIC has a Significant Positive Impact on Labour Productivity.