تاثیر تراکم بر صفات عملکرد دو سویه جوجه گوشتی
محورهای موضوعی : بیماریهای دامهای بزرگمسعود سلطانی الوار 1 , محمد فلاح گرجی 2 , پیام عابدینی 3
1 - دانشگاه آزاد شوشتر
2 - تهران
3 - ساوه
کلید واژه:
چکیده مقاله :
به منظور بررسی عملکرد سویههای مختلف جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی وامکان کاهش اثرات تنش گرمایی،آزمایشی به روش فاکتوریل(2* 2)در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 384 قطعه جوجه گوشتی به مدت 42 روزانجام گرفت. صفات مورد بررسی شامل اندازه گیری میزان افزایش وزن، وزن نهایی، میزان خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و درصد تلفات در دو مقطع 21 و 42 روزگی می باشد نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که تاثیر سویه بر خوراک مصرفی، وزن زنده و تلفات کل دوره معنیدار (01/0 < P) بود. بطوری که سویه آرین خوراک مصرفی و وزن زنده بهتری از راس داشته و در عین حال درصد تلفات آرین نیز بطور معنیداری بالاتر از راس بود. تراکم تنها درصد تلفات کل دوره را بطور معنیداری تحت تاثیر قرار داد (05/0 < P) بطوری که با افزایش تراکم درصد تلفات نیز بطور معنیداری افزایش یافت.
Effect of density on performance of two broiler strains This study was carried out to evaluate performance of two strains of broilers under heat stress condition and experienced different number of density per m2. Duration of experiment was 8 weeks and trial was performed using 1632 chicks in a completed randomized design (CRD), with 2×2 factorial arrangements. This design included 2 strains (Arian and Ross), 2 levels of densities (10 and 14 chicks per m2). Measured traits included weight gain (WG), feed intake (FI), feed conversion ratio (FCR), final body weight (FBW). According to the results, effects of strains of FI, WG and TMP were significant (p<0.01). This means Arian strain had higher FI and WG.
_||_