Use of Echinacea purpurea (L.) Moench as an additive in poultry nutrition
محورهای موضوعی : مجله گیاهان دارویی
1 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
کلید واژه: Performance, Poultry, Echinacea purpurea (L.), Immunostimulating effects, Phytogenic compounds,
چکیده مقاله :
Background & Aim: Feed additives have been widely used to stimulate appetite, improve growth performance and immune system function in livestock nutrition. For many years antibiotics have been used in livestock production to improve growth performance. Following the ban on the use of antibiotic growth promoters in animal feeds in European Union and increasing demand for organic products, natural additives are needed, which can maintain health and enhance growth performance. Results & Discussion: Echinacea purpurea (L.) Moench is one of the phytogenic additives that has been used for immune system stimulation. The effects of Echinacea in laboratory animals have been effectively studied and investigated in human for potential clinical effects. Echinacea contains effective ingredients which are effective in treatment of various diseases and promoting immune system function. These active substances include alkamides, glycoproteins, polysaccharides, phenolic compounds, cinnamic acids, essential oils and flavonoids. Industrial / Practical recommendation: Research on the use of Echinacea in poultry feed are limited, although they can be used as a guideline for further studies. In this paper, we have tried to discuss about present knowledge and the effects of active substances in improving the performance, health and function of the poultry immune system.
مقدمه و هدف: افزودنیهای خوراکی با هدف تحریک اشتها، بهبود عملکرد و ارتقاء عملکرد سیستم ایمنی به طور گستردهای در تغذیهی دام و طیور استفاده میشوند. برای سالهای طولانی پادزیها جهت افزایش رشد در تغذیهی دام و طیور مورد استفاده قرار گرفتهاند. پس از ممنوعیت استفاده از پادزیها در سطوح پایینتر از سطوح مورد استفاده جهت درمان و افزایش تقاضا برای محصولات دامی عاری از پادزیها در اتحادیهی اروپا، افزودنیهای طبیعی جهت حفظ عملکرد سیستم ایمنی و دستگاه گوارش مورد نیاز هستند. نتایج و بحث: سرخارگل یکی از افزودنیهای گیاهی میباشد که بعلت دارا بودن خاصیت تحریک کنندگی سیستم ایمنی مورد توجه قرار گرفته است. اثرات سرخارگل در حیوانات آزمایشگاهی بطور مؤثری مورد بررسی قرار گرفته و همچنین بخاطر اثرات کلینیکی بالقوه در آزمایشات انسانی مورد تحقیق قرار گرفته است. سرخارگل حاوی مواد مؤثرهای می باشد که در درمان بسیاری از بیماریها و تقویت سیستم ایمنی مؤثر هستند. این مواد مؤثره شامل آلکامیدها، گلیکوپروتیینها، پلی ساکاریدها، ترکیبات فنلی، سینامیک اسیدها، اسانسهای روغنی و فلاوونوئیدها میباشند. توصیه کاربردی/صنعتی: تحقیقاتی که در زمینهی استفاده از سرخارگل در تغذیهی طیور انجام شدهاند محدود هستند، اگرچه میتوان به عنوان یک راهنما از تحقیقات انجام شده جهت مطالعات آتی استفاده نمود. در این مقاله سعی بر آن شده است تا دانش فعلی موجود و اثرات مواد مؤثرهی سرخارگل در بهبود عملکرد، تندرستی و عملکرد سیستم ایمنی طیور مورد بحث قرار گیرند