Use of Echinacea purpurea (L.) Moench as an additive in poultry nutrition
محورهای موضوعی : مجله گیاهان دارویی
نصیر لندی
1
(گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران)
فرشید خیری
2
(گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران)
کلید واژه: Performance, Poultry, Echinacea purpurea (L.), Immunostimulating effects, Phytogenic compounds,
چکیده مقاله :
Background & Aim: Feed additives have been widely used to stimulate appetite, improve growth performance and immune system function in livestock nutrition. For many years antibiotics have been used in livestock production to improve growth performance. Following the ban on the use of antibiotic growth promoters in animal feeds in European Union and increasing demand for organic products, natural additives are needed, which can maintain health and enhance growth performance. Results & Discussion: Echinacea purpurea (L.) Moench is one of the phytogenic additives that has been used for immune system stimulation. The effects of Echinacea in laboratory animals have been effectively studied and investigated in human for potential clinical effects. Echinacea contains effective ingredients which are effective in treatment of various diseases and promoting immune system function. These active substances include alkamides, glycoproteins, polysaccharides, phenolic compounds, cinnamic acids, essential oils and flavonoids. Industrial / Practical recommendation: Research on the use of Echinacea in poultry feed are limited, although they can be used as a guideline for further studies. In this paper, we have tried to discuss about present knowledge and the effects of active substances in improving the performance, health and function of the poultry immune system.
مقدمه و هدف: افزودنی­های خوراکی با هدف تحریک اشتها، بهبود عملکرد و ارتقاء عملکرد سیستم ایمنی به طور گسترده­ای در تغذیه­ی دام و طیور استفاده می­شوند. برای سال­های طولانی پادزی­ها جهت افزایش رشد در تغذیه­ی دام و طیور مورد استفاده قرار گرفته­اند. پس از ممنوعیت استفاده از پادزی­ها در سطوح پایین­تر از سطوح مورد استفاده جهت درمان و افزایش تقاضا برای محصولات دامی عاری از پادزی­ها در اتحادیه­ی اروپا، افزودنی­های طبیعی جهت حفظ عملکرد سیستم ایمنی و دستگاه گوارش مورد نیاز هستند. نتایج و بحث: سرخارگل یکی از افزودنی­­­های گیاهی می­باشد که بعلت دارا بودن خاصیت تحریک کنندگی سیستم ایمنی مورد توجه قرار گرفته است. اثرات سرخارگل در حیوانات آزمایشگاهی بطور مؤثری مورد بررسی قرار گرفته و همچنین بخاطر اثرات کلینیکی بالقوه در آزمایشات انسانی مورد تحقیق قرار گرفته است. سرخارگل حاوی مواد مؤثره­ای می باشد که در درمان بسیاری از بیماری­ها و تقویت سیستم ایمنی مؤثر هستند. این مواد مؤثره شامل آلکامیدها، گلیکوپروتیین­ها، پلی ساکاریدها، ترکیبات فنلی، سینامیک اسیدها، اسانس­های روغنی و فلاوونوئید­ها می­باشند. توصیه کاربردی/صنعتی: تحقیقاتی که در زمینه­ی استفاده از سرخارگل در تغذیه­ی طیور انجام شده­اند محدود هستند، اگرچه می­توان به عنوان یک راهنما از تحقیقات انجام شده جهت مطالعات آتی استفاده نمود. در این مقاله سعی بر آن شده است تا دانش فعلی موجود و اثرات مواد مؤثره­ی سرخارگل در بهبود عملکرد، تندرستی و عملکرد سیستم ایمنی طیور مورد بحث قرار گیرند