ردیابی و بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های لیستریا مونوسایتوژنژ جدا شده از کشک و پنیر
محورهای موضوعی : آلودگی میکروبی مواد غذائیراحیل کیانپور برجویی 1 , حسن ممتاز 2 , لیدا لطف الهی 3 , زهرا بم زاده 4
1 - دانش آموخته دکترای تخصصی میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه: PCR, مقاومت آنتی بیوتیکی, پنیر, لیستریا مونوسایتوژنز,
چکیده مقاله :
لیستریا مونوسایتوژنز یکی از عوامل بیماری زای منتقل شده از غذا و باعث لیستریوزیس در انسان و حیوان میباشد. آلودگی های میکروبی غذاها معمولا منجر به بروز مسمومیت های غذایی گسترده به شکل اپیدمی های فراگیر در سطح مناطق میشود که از نظر بهداشت عمومی بسیار قابل توجه است و از جمله مسائل مهم و درخور توجه کشورهای درحال توسعه میباشد این مطالعه با هدف تعیین آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز در لبنیات با استفاده از روش کشت و تایید نهایی با روش PCR میباشد. در این مطالعه 150 نمونه لبنی مختلف عرضه شده در بازار به طور تصادفی خریداری، تحت شرایط بهداشتی به آزمایشگاه انتقال و مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر آزمایشات مبتنی بر محیط کشت نمونه های مثبت جهت تایید نهایی و شناسایی پاتوژن مذکور به روش مولکولی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 14 (33/9 درصد) نمونه مثبت شامل 6 نمونه پنیر سفید (4 درصد)، 4 نمونه پنیر خامه ای (6/2 درصد) و 3 نمونه کشک (2 درصد) از نظر آلودگی مثبت گزارش شدند. سنجش حساسیت ضدمیکروبی در مقابل 16 آنتی بیوتیک حساسیت بالایی به کلیندامایسین (37/47 درصد) نشان داده شد. قابل توجه است که به چند دارو مقاوم بود. حضور لیستریا مونوسایتوژنز در محصولات لبنی (پنیر، پنیرخامهای وکشک) مورد مطالعه اثبات گردید، بر اساس نتایج به دستآمده افرادی که از لبنیات آلوده استفاده میکنند در معرض خطر بالقوه ابتلا به لیستریوزیس هستند در نتیجه متصدیان امور ایمنی موادغذایی باید استاندارد موثری را برای بررسی حضور لیستریا در موادغذایی ایجاد کنند.
Listeria monocytogenes is a foodborne pathogen that causes listeriosis in humans and animals. Microbial contamination of food usually leads to widespread food poisoning in the form of widespread epidemics in the region, which is very significant in terms of public health and is one of the most important issues in developing countries. The aim of this study was to determine the contamination of Listeria monocytogenes in dairy products using culture method and final confirmation by PCR method. In this study, 150 different dairy samples offered in the market were purchased randomly. The samples were transferred to the laboratory under hygienic conditions and examined. In addition to culture medium experiments, positive samples were evaluated for final confirmation and identification of the pathogen by molecular PCR.14 (9.33%) positive samples including 6 samples of white cheese (4%), 4 samples of cream cheese (2.6%), and 3 samples of curd (2%) were positive for contamination. Antimicrobial susceptibility to 16 antibiotics was highly sensitive to clindamycin (47.37%). It is noteworthy that it was resistant to several drugs.The presence of Listeria monocytogenes in dairy products (cheese, cream cheese, and whey) was proven. Based on the results, people who consume contaminated dairy products are at potential risk of listeriosis. As a result, food safety authorities must establish an effective standard for examining the presence of Listeria in food.
_||_