بررسی مقایسهای اثرات ضد باکتریایی ژل رویال و عسل طبیعی و ترکیب آنها بر روی سویه استاندارد هلیکوباکترپیلوری
محورهای موضوعی : آلودگی میکروبی مواد غذائیناهید رحیمی فرد 1 , بهرنگ حسین زاده 2 , شهرام شعیبی 3
1 - رئیس آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی آشامیدنی آرایشی بهداشتی سازمان غذا و دارو
2 - کارشناس سازمان غذا و دارو
3 - سازمان غذا و دارو تهران
کلید واژه: MIC, هلیکوباکترپیلوری, اثرات ضد باکتریایی, ژل رویال, عسل آویشن,
چکیده مقاله :
حدود نیمی از جمعیت جهان به باکتری هلیکوباکترپیلوری آلوده بوده که باعث ایجاد زخم معده و دوازدهه، و در صورت عدم درمان و ریشه کنی منجر به سرطان معده می شود. درمان این بیماری آسان نبوده و نیاز به تجویز دوز بالایی از ترکیب چند آنتی بیوتیک دارد لذا یافتن درمان جایگزین، مانند یک محصول ضد میکروبی جدید از منابع طبیعی از جمله محصولات زنبور عسل مثل عسل و ژل رویال ضروری به نظر میرسد. عسل به واسطه اسمولاریته بالا، اسیدیته پائین، محتوای پراکسید هیدروژن و اجزای غیر پراکسیدی آن و ژل رویال به واسطه پروتئین رویالیزین، اسید چرب ترانس- 10- هیدروکسی2- دسنوئیک اسید، و پپتیدهای ژلینز دارای طیف وسیعی از فعالیت ضد باکتریایی می باشند. در این مطالعه خاصیت ضد هلیکو باکترپیلوری عسل آویشن و ژل رویال برداشت شده از کندوهای مستقر در منطقه دماوند و نیز ترکیب آنها به روش تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد علیه سویه استاندارد ATCC 43504 مورد ارزیابی قرار گرفت. این روش به عنوان یک روش استاندارد طلایی برای تعیین حساسیت میکروارگانیسم ها نسبت به مواد ضدمیکروبی شناخته شده است و مطابق با روش استاندارد موجود در گاید لاین BSAC انجام گردید. عسل آویشن، ژل رویال و مخلوط آن دو به همراه نمونه سفالکسین به عنوان کنترل مثبت، علیه سویه استاندارد هلیکوباکترپیلوری، اثرات ممانعت کنندگی از رشد را به ترتیب در غلظت های 25/31، 5/62، 25/31 و 0625/0 نشان دادند. در این بررسی اثر هم افزایی عسل و ژل رویال مشاهده نشد.
Helicobacter pylori is a Gram-negative, microaerophilic spiral rod. About half of the world population is infected with the bacteria that cause gastric and duodenal ulcers, and if untreated and eradication lead to the gastric cancer. Treatment is not easy and requires the administration of high doses of combination antibiotic with extensive and repeated use, in addition to side effects, the incidence of bacterial resistance as a double challenge is posed. So finding an alternative treatment, such as new natural antimicrobial resources including bee products such as honey and royal jelly is necessary. Honey due to high osmolality, low acidity, and content of hydrogen peroxide and non-peroxide components and royal jelly because of Royalisin protein, fatty acid Trans-10-Hydroxy-2- Decenoic acid (10-HAD) and Jelleins peptides; they have a wide spectrum of antibacterial activity. In this study, anti-Helicobacter pylori property of thyme honey and Royal Jelly, harvested from hive located in Damavand region near Tehran-Iran, and mixture of them, against the standard strain of H.pylori ATCC 43504, was evaluated by Minimum Inhibitory Concentration (MIC) method. This method as the golden standard technique for determining the sensitivity of microorganisms to antimicrobial agents has been known and in accordance with standard procedures in the British Society For Antimicrobial Chemotherapy (BSAC) guidelines, was performed. Thyme honey and Royal Jelly and their mixture with positive control sample as cephalexin, had respectively 31.25, 62.5, 31.25, 0.0652 mg/ml MIC against standard strain of H. pylori. There was no synergy effect between honey and Royal Jelly in this study.
_||_