اثر متیل ژاسمونات و ساکارز روی کربوهیدرات های غیر ساختاری در گلبرگ ها و برگ های رز شاخه بریده رقم ʼفرست ردʻ
Subject Areas : Journal of Ornamental Plantsلئون تری 1 , سوفیا فوکاراکی 2 , بالویندر کوک 3 , مایکل پاپادیمیتریو 4
1 - دانشگاه کرانفیلد
2 - آزمایشگاه علوم گیاهی، دانشگاه کرانفیلد
3 - آزمایشگاه علوم گیاهی، دانشگاه کرانفیلد
4 - مدرسه کشاورزی، موسسه آموزشی و فناوری کرت
Keywords: گلوکز, فروکتوز, ساکارز, میو-اینوزیتول, <i>Rosa hybrida</i> L,
Abstract :
اثرات استعمال خارجی متیل ژاسمونات (MeJA) و ساکارز روی عمر گلجایی و غلظت کربوهیدرات غیر ساختاری در گلبرگ ها و برگ های رز شاخه بریده رقم ʼفرست ردʻ مورد مطالعه قرار گرفت. رزها در ظروف پلاستیکی هوابندی قرار گرفته و بوسیله ی بخار متیل ژاسمونات (1/0 میکرولیتر متیل ژاسمونات در لیتر) را به مدت 24 ساعت در دمای 20 درجه سانتیگراد تیمار شدند. سپس گل ها در یک بطری حاوی صفر یا 2 درصد (v/v) محلول ساکارز قرار گرفتند. گلبرگ ها و 2 تا از برگ های 5 برگچه ای بالا در روزهای صفر، 5 و 10 از عمرگلجایی، جدا شدند. نمونه ها جداگانه در نیتروژن مایع منجمد و منجمد – خشک شدند. کربوهیدرات های غیرساختاری استخراج شده و با استفاده از HPLC استاندارد که دستگاه تشخیص پخش نوری تبخیری متصل بود، تعیین مقدار شدند. تیمار بخار MeJA عمرگلجایی گل و برگ رز رقم ʼفرست ردʻ را افزایش داد. تفاوت معنیداری بین عمر برگ رزهای شاخه بریده رقم ʼفرست ردʻ که با MeJA و ساکارز تیمار شده بودند، مشاهده شد؛ این تفاوت در عمر گل به چشم نخورد. شاخه های رز تیمار شده با MeJA در غیاب ساکارز در مقایسه با گل هایی که فقط با 2 % ساکارز تیمار شده بودند، عمر بیشتری داشتند ( 14 روز در مقابل 8/12 روز). ساکارز و میواینوزیتول و به مقدار کمتری گلوکز در گلبرگهای رز در حین عمر گلجایی کاهش نشان داد، حتی وقتی با 2 % ساکارز تیمار شدند. بر عکس، مقدار فروکتوز در گلبرگ ها حین گذشت عمر گلجایی، بالا رفت. نه ساکارز و نه MeJA اثر معنی داری روی هیچ یک از قندهای گلبرگ ها نداشتند. در عوض، تفاوت های معنی داری در همه قندها در برگ های تیمار شده با ساکارز و MeJA ملاحظه شد. کاربرد همزمان ساکارز و MeJA به شدت میزان ساکارز داخلی برگ را افزایش داد؛ در غیاب 2 % ساکارز این قضیه معکوس شد. تیمار ساکارز به تنهایی اثر پایداری بر تغییر غلظت ساکارز داخلی ندارد. برهمکنش ساکارز و MeJA روی متابولیزم قند بحث می شود.
Darras, A.I., Joyce, D.C. and Terry, L.A. 2006. Acibenzolar-S-methyl and methyl jasmonate treatments of glasshouse-grown freesias suppress post-harvest petal specking caused by Botrytis cinerea. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology. 81: 1043-1051.
Darras, A.I., Joyce, D.C., Terry, L.A., Pompodakis, N.E. and Dimitriadis, C.I. 2007. Efficacy of postharvest treatments with acibenzolar-S-methyl and methyl jasmonate against Botrytis cinerea infecting cut Freesia hybrida L. flowers. Australasian Plant Pathology. 36: 332-340.
Darras, A.I., Terry, L.A. and Joyce, D.C. 2005. Methyl jasmonate vapour treatment suppresses specking caused by Botrytis cinerea on cut Freesia hybrida L. flowers. Postharvest Biology and Technology. 38: 175-182.
Davis, F., Terry, L.A., Chope, G.A. and Faul, C.F. 2007. Effect of extraction procedure on measured sugar concentrations in onion (Allium cepa L.) bulbs. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 55:4299-4306.
Dilley, D.R. and Carpenter, W.J. 1975. The role of chemical adjuvants and ethylene synthesis on cut flower longevity. Acta Horticulturae. 41: 117-132.
Doi, M. and Reid, M.S. 1995. Sucrose improves the postharvest life of cut flowers of a hybrid Limonium. HortScience.30: 1058-1060.
Engelmann, W., Sommerkamp, A., Veit, S. and Hans, J. 1997. Methyl jasmonate affects the circadian petal movement of Kalanchoe flowers. Biological Rhythm Research. 28: 377-390.
Gast, K. 2001. Methyl jasmonate and long term storage of fresh cut peony flowers. Acta Horticulturae. 543: 327-330.
Halevy, A.H. and Mayak, S. 1979. Senescence and postharvest physiology of cut flowers, Part 1. Horticultural Review. 1: 204-236.
Ichimura, K. and Hisamatsu, T. 1999. Effects of continuous treatment with sucrose on the vase life, soluble carbohydrate concentrations, and ethylene production of cut snapdragon flowers. Journal of the Japanese Society for Horticultural Science.68: 61-66.
Ichimura, K., Kohata, K. and Goto, R. 2000. Soluble carbohydrates in Delphinium and their influence on sepal abscission in cut flowers. Physiologia Plantarum.108: 307-313.
Ichimura, K. and Korenaga, M. 1998. Improvement of vase life and petal color expression in several cultivars of cut Eustoma flowers using sucrose with 8-hydroxyquinoline sulfate. Bulletin of the National Research InstituteofVegetables, Ornamental Plants and Tea. 3: 31-39.
Ichimura, K. and Suto, K. 1999. Effects of the time of sucrose treatment on vase life, soluble carbohydrate concentrations and ethylene production in cut sweet pea flowers. Plant Growth Regulation.28: 117-122.
Ichimura, K., Ueyama S. and Goto, R. 1999. Possible roles of soluble carbohydrate constituents in cut rose flowers. Journal of the Japanese Society for Horticultural Science.68: 534-539.
Kaltaler, R.E.L. and Steponkus, P.L. 1974. Uptake and metabolism of sucrose in cut roses. Journal of the American Society for Horticultural Science.99: 490-493.
Mayak, S., Halevy, A. H., Sagie, S., Bar-Yoseph A. and B. Bravdo. 1974. The water balance of cut rose flowers. Physiologia Plantarum. 31: 15-22.
Mayak, S., Meir, S. and Ben-Sade, H. 2001. The effect of transient water stress on sugar metabolism and development of cut flowers. Acta Horticulturae. 543: 190-198.
Meir, S., Droby, S., Davidson, H., Alsevia, S., Cohen, L., Horev, B. and Philosoph-Hadas, S. 1998. Suppression of Botrytis rot in cut rose flowers by postharvest application of methyl jasmonate. Postharvest Biology and Technology. 13: 235-243.
Meir, S., Droby, S., Kochanek, B., Salim, S. and Philosoph-Hadas, S. 2005. Use of methyl jasmonate for suppression of Botrytis rot in various cultivars of cut rose flowers. Acta Horticulturae.669: 91-98.
Pompodakis, N.E., Joyce, D.C., Terry, L.A. and Lydakis, D.E. 2004. Effects of vase solution pH and abscisic acid on the longevity of cut ‘Baccara’ roses. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology.79: 828-832.
Ranwala, A.P. and Miller, W.B. 2009. Comparison of the dynamics of non-structural carbohydrate pools in cut tulip stems supplied with sucrose or trehalose. Postharvest Biology and Technology. 52: 91-96.
Sacalis, J.N. and Lee J.S. 1987. Promotion of floral longevity by the ovary in carnation flowers. Journal of the American Society for Horticultural Science. 112: 118-121.
Suhita, D., Kolla, V.A., Vavaseur, A. and Raghavendra, A.S. 2003. Different signaling pathways involved during the suppression of stomatal opening by methyl jasmonate or abscisic acid. Plant Science.164: 481-488.
van Doorn, W.G. 2001. Role of soluble carbohydrates in flower senescence: A survey. Acta Horticulturae.543: 179-183.
Yamada, K., Ito, M., Oyama, T., Nakada, M., Maesaka, M. and Yamaki, S. 2007. Analysis of sucrose metabolism during petal growth of cut roses. Postharvest Biology and Technology. 43:174-177.