فرآیند تقویت فیلتر تصفیه آب خانگی با نانو ذرات گیاهی
Subject Areas : Water and Wastewater Engineeringمحبوبه شادابی بجند 1 , مهداد انکاری 2
1 -
2 -
Keywords:
Abstract :
استفاده از نانو به عنوان کاهش دهنده آلایندههای آب آشامیدنی، به عنوان یکی از راهکارهای مدیریتی مطرح گردیده است. یکی از موارد این فناوری در ارتباط با کیفیت آب شرب میباشد. از این رو هدف از ارائه این پژوهش استفاده از نانو ذرات گیاهی (گیاه آلوئهورا) برای تقویت کردن فیلتر تصفیههای آب خانگی از جنس الیاف پلیپروپیلن است. طی تجزیه و تحلیل بدست آمده بر روی گیاه آلوئهورا به عنوان تقویت کننده فیلتر، نتایج نشان داد که از پارامترهای مرتبط با فیلتر تصفیه آب خانگی که این فیلتر از لحاظ میزان جرم و ضخامت الیاف پلیپروپیلنی تقویت شده و میزان فشار حباب، قطر روزنه و قطر میانگین روزنه دارای ضخامت شاخصهای درونی مناسب میباشد. همچنین مقادیر پارامترهای کیفی ( نیترات، نیتریت، سولفات، کلراید، فلوراید، سدیم، پتاسیم، سختی، EC، TDS و کدورت) بعد از خروج از دستگاه تصفیه آب با نانو ذرات گیاهی نسبت به کیفیت آب ورودی به دستگاه تصفیه آب کاهش به سزایی داشته است. در بررسی میزان تاثیرگذاری این فیلتر تقویت شده با گیاه آلوئهورا مشخص گردید که این فیلتر دارای قدرت مناسب در حذف پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب است که میتوان از آن در تصفیه آبهای آلوده مورد استفاده در فرایندهای خانگی و شرب استفاده کرد.
قادریدهکردی، م. (1394). بررسی راهکارهای فناوری نانو در مقابله با آلایندههای محیط زیست و تصفیه آب آشامیدنی. دومین کنفرانس بینالمللی پژوهش در علوم و تکنولوژی، 24 اسفند 1394، استانبول، ترکیه.
کریمی، ا.، صمدزاده، ح. و داورپناه، ا. (1394). نانو فناوری دانشی نوین در تصفیه آب. اولین کنگره سالیانه جهان و بحران انرژی، 31 اردیبهشت 1394، شیراز، ایران.
AliYaqoob, A., Parveen, T., Umar, K. and Ibrahim, M.N.M. (2020). Role of Nanomaterials in the Treatment of Wastewater: A Review. Water, 12 (2), pp: 1-30.
Farshad, A.A. and Imandel, K. (2001). An assessment of groundwater nitrate and nitrite levels in the industrial sites in the west of Tehran. Journal of School of Public Health and Institute of Public Health Research, 1 (2), pp: 33-44.
Greenlee, L.F., Lawler, D.F., Freeman, B.D., Marrot, B. and Moulin, P. (2009). Reverse osmosis desalination: Water sources, technology, and today’s challenges. water research, 43 (9), pp: 2317 – 2348.
Gilchrist, M., Winyard, P.G. and Benjamin, N. (2010). Dietary nitrate -- good or bad? Nitric Oxide, 22 (2), pp: 104-109.
Haghighi, M., Sharif Rohani, M., Samadi, M., Tavol, M., Eslami, M. and Yusefi, R., (2014). Study of effects Aloe vera extract supplemented feed on hematological and immunological indices of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). International journal of Advanced Biological and Biomedical Research, 2 (6), pp: 2143-2154.
Jain, K., Patel, A.S., Pardhi, V.P. and Flora, S.J.S. (2021). Nanotechnology in Wastewater Management: A New Paradigm Towards Wastewater Treatment. Molecules, 26 (6), pp: 1-26.
Liu, A., Ming, J. and Ankumah, R. (2005). Nitrate contamination in private wells in rural Alabama, United States. Science of the Total Environment, 346 (1-3), pp: 112-120.
Lashkaripour, M. and Ghafouri, M. (2001). Survey of nitrate in groundwater of Mashhad. J Water Wastewater, 41 (1), pp: 2-7.
McLay, C.D., Dragten, R., Sparling, G. and Selvarajah, N. (2001). Drinking water quality standards. Predicting groundwater nitrate concentrations in region of mixed agricultural land use: a comparison of three approaches. Environ Pollut, 115 (2), pp: 191-204.
World Health Organization. (2016). Guidelines for Drinking-water Quality.
WHO. (2003). Guidelines for drinking water quality. 2th ed. Geneva.