جداسازی و شناسایی باکتری های متحمل به شوری و خشکی از مزارع کشاورزی جیرفت
Subject Areas : Journal of plant ecophysiology
1 - گروه آسیب شناسی گیاهی، واحد جیرفت، دانشگاه آزاد اسلامی، جیرفت، ایران
2 - گروه میکروبیولوژی، واحد جیرفت، دانشگاه آزاد اسلامی، جیرفت، ایران
Keywords: خشکسالی, شناسایی, جیرفت, باکتری های مقاوم و شوری,
Abstract :
کدهای کریم آباد، A2، A3، A4 برای انبار آباد به دلیل رشد تا غلظت 40 درصد نمک به شوری مقاوم بودند. همچنین کدهای K4، K14، K15 و C8 قابلیت رشد در پتانسیل آبی 0.73- و مقاوم به خشکی را داشتند. از جدایه های انتخابی، جدایه C8 توانایی رشد در pH بالا را داشت و جدایه های C8 و K4 قابلیت رشد در دمای 50 درجه سانتی گراد را داشتند. همچنین ایزوله C8 با تولید 8/1 میکروگرم در میلی لیتر اکسین بیشترین میزان اکسین را در بین جدایه ها تولید کرد و تنها ایزوله ای بود که فسفات را حل کرد. جدایه های C8 و K14 توانایی تولید سیدروفور در ایزوله ها را داشتند. بنابراین، با توجه به شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی جدایه C8، باسیلوس سوبتیلیس به عنوان جدایه برتر شناخته شد. این جدایه از منطقه کریم آباد جدا شده است.