نهادینهسازی کارآفرینی در صنایع جانبی کشاورزی استان خوزستان
Subject Areas : Family and social enterprise
1 - دانشیار مرکز تحقیقات مدیریت توسعه روستایی و کشاورزی، گروه مدیریت کشاورزی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
Keywords: تحلیل رگرسیون, نهادینهسازی کارآفرینی, صنایع جانبی کشاورزی,
Abstract :
هدف از این پژوهش ارزیابی سطح نهادینهسازی کارآفرینی در صنایع تبدیلی و تکمیلی مرکبات در استان خوزستان میباشد. نوع پژوهش کاربردی و روش آن توصیفی است. جامعه آماری کلیه مدیران صنایع تبدیلی و تکمیلی مرکبات به تعداد 75 نفر در استان خوزستان میباشد که از طریق سرشماری مطالعه شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه بود که روایی آن از طریق پانل متخصصان و پایایی آن از طریق ضریب کرونباخ آلفا مورد بررسی قرار گرفت که در دامنه آن بین 87/0 تا 91/0 بود. در این پژوهش نهادینهسازی کارآفرینی از طریق سه زیر بخش استمراربخشی، فراگیرسازی و تبدیل به واقعیت اجتماعی شدن، مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل وضعیت سه زیر بخش مذکور در بین جامعه مورد مطالعه به ترتیب پایین (6/2-4/2)، متوسط(85/2-83/2) و متوسط (84/2-71/2) بوده است. بر اساس نتایج حاصل بین مشارکت در برنامههای ترویجی، مسؤلیتپذیری، ریسکپذیری، نوگرایی، رقابتپذیری، نگرش به کارآفرینی و سطح تحصیلات با سطح نهادینهسازی کارآفرینی رابطه معنیداری به دست آمد. بر اساس نتایج رگرسیون متغیرهای مشارکت در برنامههای ترویجی، مسؤلیتپذیری، ریسکپذیری، نوگرایی، رقابتپذیری، نگرش به کارآفرینی و سطح تحصیلات به طور تعاملی 6/63% تغییرات متغیر نهادینهسازی کارآفرینی را تبیین نمودند.
Barani, S., Zarafshani, K., Del-Angizan, S., & HosseniLorgani, S.M. (2010). The impact of entrepreneurship education on entrepreneurial behavior of students Payam-Noor University of Kermanshah: Structural equation modeling approach. Quarterly of Research and Planning in Higher Education, 57, 85-105
Berger, P. L., & Luckmann, T. (1966).The social construction of reality. New York: Doubleday and Company, Inc.
Darmadji, H. (2016). Entrepreneurship as new approach to support national agriculture development program to go self sufficient food. Agriculture and Agricultural Science Procedia, 9, 72 – 82.
Kamalian, A.R., Yaghoubi, N. M., &Elyaskordi, A. (2011). Entrepreneurship development in the organization and its role in entrepreneurship strategy. European Journal of Humanities and Social Sciences, 1(1), 50-65.
Kazemi Mianroodi, F. (2011).Factors affecting the development of entrepreneurship in agricultural advisory services of Iran. International Journal of Agricultural Science and Research, 2(4), 11-15.
Khalili, T.M. (2000). Management of technology: Thekey to competitiveness and wealth creation. Boston, Mass: McGraw-Hill.
Lans, T., Van Galen, M. A., Verstegen, J.A.A.M., Biemans, H.J.A., Mulder, M. (2014). Searching for entrepreneurs among small business owner managers in agriculture. NJAS - Wageningen Journal of Life Sciences, 68, 41-51.
Lee, S.M., & Peterson, S.J. (2000). Culture, entrepreneurial orientation, and global competitiveness. Journal of World Business, 35,401-416.
McElwee, G. (2008). A taxonomy of entrepreneurial farmers. International Journal of Entrepreneurship and Small Business, 6, 465–478.
Mitchell, R. K. (2002). Toward a theory of entrepreneurial cognition: Rethinking the people side of entrepreneurship research. Entrepreneurship Theory and Practice, 27, 93-104.
Mohapatra, S., Rozelle, S., & Goodhue, R. (2007). The rise of self-employment in rural China: Development or distress? World Development, 35(1), 163-181.
Morris, M. H., &Trotter, J. D. (1990). Institutionalizing entrepreneurship in a large company: A case study at AT&T. Industrial Marketing Management, 19 (2), 131-139.
Movahedi, R., & Charkhtabian, T. (2013). Identifying entrepreneurship abilities in agricultural extension and education specialized credits. International Journal of Agriculture and Crop Sciences, 5(23), 2845-2851.
Nazem, F., Karimzadeh S and Qaderi. E. (2010). Examine the relationship between, knowledge management and organizational health with entrepreneurship employees in the organization of Insurance. Social Research, 3(9), 89-115.
Naude, W. (2014). Entrepreneurship and economic development: Theory, evidence and policy. In Bruce Currie-Alder, Ravi Kanbur, David M. Malone, and Rohinton Medhora (Eds.). International development, ideas, experience, and prospects (chap., 18, 311-323). Oxford: Oxford University Press.
Ommani, A.R. (2014). Development of entrepreneurship in complementary and processing industries in Khouzestan Province, Iran. International Journal of Agricultural Management and Development, 4(2), 117-122.
Postigo, S. (2002). Entrepreneurship Education in Argentina: The Case of San Anders University. in Proceedings of the Conference Entitled the Internationalizing in Entrepreneurship Education and Training, Malaysia, July, pp. 8-10.
Riahi, V., & Qadiri Masoom, M. (2004). Studying the axes and challenges of rural management in Iran. Geographical Research, 36 (50), 177-198.
Rokneddin Eftekhari, A. R., Taherkhani, M., Gheidari, H. (2009).Analysis of the dimensions and factors affecting the development of agricultural entrepreneurship in rural areas, a case study of Khodabande County. Village and Development, 12 (3), 72-43.
Rudmann, C. (2008). Entrepreneurial skills and their role in enhancing the relative independence of farmers. Results and recommendations from the research project developing entrepreneurial skills of farmers. Research Institute of Organic Agriculture FIBL., Frick, Switzerland.
Scott, W. R. (2001). Institutions and organizations: Foundations for organizational science (2nd Ed.). Thousand Oaks, Ca: Sage.
Sharifzadeh, M., Keshavarzi, A.R., Kamgar Haghighi, A., Amin, S., Keshtkar, S., & Bamdad, A. (2006). Rural domestic water consumption behavior: A case study in Ramjerd Area, Fars Province, I.R. Iran. Water Research, 40, 1173 – 1178.
Toma, S., Grigore, A., &Marinescu, P. (2014). Economic development and entrepreneurship. Procedia Economics and Finance, 8,436-443.
Volery, T., & Muller, S. (2006). Conceptual framework for testing the effectiveness of entrepreneurship education programs towards entrepreneurial intention. Retrieved from http:// www1. kmu.unisg.ch/rencontres/RENC2006/Topics06/A/Rencontres_2006_Volery-MuellerS. pdf
Wagner, J. (2007). What a Difference a Y makes Female and Male Nascent Entrepreneurs in Germany. Small Business Economics, 28, 1 – 21.
Yaghoubi Farani, A., Pouya, M., Samian, M., & Mirzaei, Kh. (2013). Entrepreneurial properties and tendency of agriculturaladvisory personnel. International Journal of Agricultural Management and Development, 3(2), 101-109.
Yan, J. W., Ye, X., & Chen, C. F. (2008). An overview on the entrepreneurial mentality of private entrepreneurs. Psychological Science, 31, 1503-1506.
Zucker, L. G. (1983) Organizations as institutions. In S. Bacharach (Ed.). Research in the Sociology of organizations. Greenwich, CT: JAI Press.