عوامل موثر در دانش مدیریت تغذیه و الگوی آموزشی مناسب برای مرغداران گوشتی، مطالعه موردی در شهرستان گرمسار
Subject Areas : Environmental policy and management
Ali
Nouri Emamzadeh
1
(Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Garmsar Branch, Islamic Azad University, Garmsar, Iran)
Mohammad Sadegh
Sabouri
2
(Department of Agricultural Extension and Education, Faculty of Agriculture, Garmsar Branch, Islamic Azad University, Garmsar, Iran)
Keywords: دانش مدیریت تغذیه, برنامه آموزشی مناسب, پرورش دهندگان مرغ گوشتی, گرمسار,
Abstract :
این مطالعه به منظور تعیین عوامل موثر در دانش مدیریت تغذیه و طراحی الگوی آموزشی مناسب برای پرورش دهندگان مرغ گوشتی شهرستان گرمسار انجام شد. روش تحقیق به صورت توصیفی- همبستگی بود. هشتاد و هشت پرسشنامه از 98 پرورش دهندگان مرغ گوشتی جمع­آوری و آنالیز شد. روایی و پایایی پرسشنامه­ها مطابق با راهنما بررسی و ضریب آلفا کرونباخ با استفاده از نرم افزار SPSS، 86/0 محاسبه شد. یافته­ها نشان دادند که نقش روش­های مختلف آموزشی در افزایش دانش پرورش دهندگان خیلی کم تا خیلی زیاد بود. آنالیز همبستگی ارتباط معنی­دار و مثبت دانش پرورش دهندگان را با ظرفیت مزرعه، سطح درآمد، روش­های آموزشی نمایشی و بازدید از مزارع پیشرفته نشان داد. یافته­های تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد روش آموزش نمایشی و روش بازدیدی با هم 56/2 درصد کل تغییرات دانش مدیریت تغذیه را پیش بینی کردند. بنابراین معادله خط رگرسیون به صورت زیر بود: (روش بازدیدی) 0/292 + (روش نمایشی) 0/664=Y در بحث، بهترین الگوی آموزشی استفاده از بهترین روش­ها بویژه روش­های بازدیدی و نمایشی جهت آموزش متون مناسب با تأکید بر اولویت­های آموزشی می­باشد.