مولفه های موثر برتولیدبهینه گندم از منظر کشاورزان شمال خوزستان
Subject Areas : Farm Management
محمد صادق صبوری
1
(
دانشکده کشاورزی، واحدگرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
)
ثریا رفیعی
2
(
دانشکده کشاورزی، واحدگرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
)
داود ثمری
3
(
دانشکده کشاورزی، واحدکرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
)
Keywords: عوامل محیطی, تغذیه بهینه گندم, اجزای قانونی, تماسهای حرفه ای, خوزستان شمالی, فرآیندهای نگرش آموزشی, نگرش های آموزشی,
Abstract :
این تحقیق با هدف بررسی نقش نگرش فلسفی، اقتصادی، محیطی، آموزشی و برخی ویژگی های شخصی کشاورزان در تولید گندم در شمال استان خوزستان انجام شد. نوع تحقیق کاربردی بود مه به شیوه علی ارتباطی انجام شد. داده ها با استفاده از روش تحقیق پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه به عنوان ابزار اصلی پژوهش جمع آوری شد. نمونه ها شامل تمام تولید کنندگان گندم در شمال خوزستان از جمله دزفول، اندیمشک و شهرستان شوش (بر اساس تعداد کشاورزان گندم) بود. 310 کشاورز با استفاده از فرمول کوکران از طریق انتخاب تصادفی از 23485 تن گندم خوزستان شمالی انتخاب شدند. در نهایت 302 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. داده های پژوهش با استفاده از رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. پرسشنامه از طریق مرور ادبیات برای جمع آوری داده ها تهیه شد. روایی ابزار پس از چندین بار بررسی و تصحیح توسط اعضای هیات علمی ترویج وآموزش کشاورزی در دانشگاه آزاد گرمسار تایید گردید. اعتبار پرسشنامه توسط گروهی از کارشناسان بررسی وپایائی آن پس از اعمال ضریب کرونباخ 0.81گزارش شد (در مجموع 30 پرسشنامه در مناطق مشابه در استان خوزستان تکمیل شد). تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که مهم ترین عامل موثر بر تولید مطلوب گندم، عوامل اقتصادی کشاورزان است. مهمترین متغیر که واریانس متغیر وابسته را توضیح داد، متغیرهای اقتصادی با 77.2٪ درصد بود. پس از آن، متغیرهای (محیط زیست، اجزای قانونی و فرآیندهای آموزشی- نگرشی) قرار دارند که 5/86٪ از واریانس تولید بهینه گندم را تشکیل دادند