بهبود عمر پس از برداشت گل های شاخه بریده آلسترومریا ’Konst Coco‘ با استفاده از ترکیب روش های مکانیکی و شیمیایی
Subject Areas : Journal of Ornamental Plantsمهدی حکیمی اصل 1 , احمدرضا بریموندی 2
1 - دانشجوی سابق، گروه علوم باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
2 - گروه زراعت، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
Keywords: نانوسیلور, اتیلن, شکاف ته ساقه, آنزیمهای آنتیاکسیدانی, پراکسیداسیون غشا,
Abstract :
به منظور بررسی اثر متقابل روش های مکانیکی (شکاف ته ساقه) و شیمیایی (نانوسیلور) بر عمر گلجایی و خصوصیات بیوشیمیایی گل های شاخه بریده آلسترومریا ’Konst Coco‘ آزمایشی فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 10 تیمار، 3 تکرار، 30 پلات و 150 شاخه گل انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل شکاف طولی انتهای ساقه در دو سطح (بدون شکاف و شکاف 5 سانتی متری) و نانوسیلور در 5 سطح (0، 5، 10، 20 و 30 میلی گرم در لیتر) بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل تیمارهای آزمایشی روی همه صفات ارزیابی شده از نظر آماری معنی دار است. طبق نتایج مقایسه میانگین ها، بیشترین عمر گلجایی (13/88 روز) با کاربرد "شکاف 5 سانتی متری× 20 میلی گرم در لیتر نانوسیلور" حاصل شد که نسبت به شاهد 6/83 روز ماندگاری این گل شاخه بریده را افزایش داد. بیشترین جذب آب (2/03 میلی لیتر در هر گرم وزن تر)، ماده خشک (14/11 درصد)، کلروفیل کل (2/432 میلی گرم در هر گرم وزن تر) و کاروتنوئید گلبرگ (2/307 میکروگرم در هر گرم وزن تر) و کمترین کاهش وزن تر (1/34 گرم)، باکتری انتهای ساقه و محلول گلجایی (3 کلنی)، اتیلن (0/807 نانولیتر در لیتر در ساعت در هر گرم وزن تر)، نشت یونی (6/04 درصد)، MDA (12/53 نانومول در هر گرم وزن تر در دقیقه)، فعالیت آنزیم های SOD (12/64 واحد آنزیم در هر گرم وزن تر در دقیقه) و POD (0/09 نانومول در هر گرم وزن تر در دقیقه) برای تیمار "شکاف 5 سانتی متری× 20 میلی گرم در لیتر نانوسیلور" ثبت شد که موفق ترین تیمار در حفظ عمر گلجایی و خصوصیات بیوشیمیایی گل های شاخه بریده آلسترومریا‘Konst Coco’ بود.
Ahmad, I., Joyce, D.C. and Faragher, J.D. 2011. Physical stem-end treatment effects on cut rose and acacia vase life and water relations. Postharvest Biology and Technology, 59(3): 258-264.
Alizadeh Matak, S., Hashemabadi, D. and Kaviani, B. 2017. Changes in postharvest physio-biochemical characteristics and antioxidant enzymes activity of cut Alsteroemeria aurantiaca flower as affected by cycloheximide, coconut water and 6-benzyladenine. Bioscience Journal, 33 (2): 321-332.
Anvari, M., Hashemabadi, D., Kaviani, B. and Asadpour, L. 2022. Effect of blue light irradiation and silver nanoparticles at different rates on the vase life and traits involved in postharvest quality preservation of cut Alstroemeria cv. ‘Napoli’. Journal of Ornamental Plants, 12(1): 31-45.
Cheng, G.P., Li, W.P., Li, F., Huang, X.M. and He, S.G. 2012. Physiological effects of nano-silver treatment on senescence of cut carnation flowers. Northern Horticulture, 23: 159–161.
Dashtbany, S. and Hashemabadi, D. 2015. Study on interaction effects of mechanical and Geranium essential oil treatments on vase life of cut chrysanthemum (Dendranthema grandiflorum L.). Journal of Ornamental Plants, 5 (2): 97-103.
Ershad Langroudi, M.E., Hashemabadi, D., KalateJari, S. and Asadpour, L. 2020. Effects of silver nanoparticles, chemical treatments and herbal essential oils on the vase life of cut alstroemeria (Alstroemeria ‘Summer Sky’) flowers. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 95(2): 175-182.
Ferrante, A., Hunter, D.A., Hackett, W.P. and Reid, M.S. 2002. Thidiazuron a potent inhibitor of leaf senescence in alstroemeria. Postharvest Biology and Technology, 25: 333-338.
Giannopolitis, C. and Ries, S. 1997. Superoxid desmutase. I: Occurence in higher plant. Plant Physiology, 59: 309–314.
Halvey, A.H. and Mayak, S. 2003. Senescence and postharvest physiology of cut flower. Part 2. Horticultural Reviews, 3: 59-146.
Hassan, F.A.S., Ali, E.F. and El-Deeb, B. 2014. Improvement of postharvest quality of cut rose cv. ‘First Red’ by biologically synthesized silver nanoparticles. Scientia Horticulturae, 179: 340–348.
Heath, R.L. and Parker, L. 1968. Photoperoxidation in isolated chloroplasts: I: Kinetics and stiochiometry of fatty acid peroxidation. Archives of Biochemistry and Biophysics, 125: 189-198.
Hosseinzadeh, E., Kalatejari, S., Zarrinnia, V., Mashhadi Akbar Boujar, M. and Hosseinzadeh, S. 2014. Investigating the impact of nanoparticles on postharvest quality and vase life of the cut roses. Plant and Ecosystem, 10 (40): 73 - 85.
In, B.C., Motomura, S., Inamoto, K., Doi, M. and Mori, G. 2007. Multivariente analysis of realation between preharvest environmental factors, postharvest morphological and physiological factors and vase life of cut ‘Asomi Red’ roses. Japanese Society for Horticultural Science, 76: 66-72.
Jowkar, M.M., Khalighi, A., Kafi, M. and Hassanzadeh, N. 2013. Nano silver application impact as vase solution biocide on postharvest microbial and physiological properties of ‘Cherry Brandy’rose. Journal of Food, Agriculture and Environment, 11(1): 1045-1050.
Kaya, C., Higges, D. and Kirnak, H. 2001. The effects of high salinity (NaCl) and supplementary phosphorus and potassium on physiology and nutrition development of spinach. Journal of Plant Physiology, 27 (3-4): 47-59.
Lentini, Z., Mussell, H., Mutschler, M.A. and Earle, E.D. 1988. Ethylene generation and eversal of ethylene effects during development in vitro rapid-cycling Brassica campertis L. Plant Science, 54: 75-81.
Lin, X., Li, H., Lin, S., Xu, M., Liu, J., Li, Y. and He, S. 2019. Improving the postharvest performance of cut spray ‘Prince’ carnations by vase treatments with nano-silver and sucrose. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 1-10. DOI: 10.1080/14620316.2019.1572461.
Liu, J., Zhang, Z., Joyce, D.C., He, S., Cao, J. and Lv, P. 2009. Effect of postharvest nanosilver treatments on cut flowers. Acta Horticulturae, 847: 245-250.
Maneerung, T., Tokura, S. and Rujiravanit, R. 2008. Impregnation of silver nanoparticles into bacterial cellulose for antimicrobial wound dressing. Carbohydrate Polymer, 72: 43-51.
Mazumdar, B.C. and Majumder, K. 2003. Methods on physcochemical analysis of fruits. University College of Agriculture, Calcutta University, 136-150.
Mutui, T.M., Emongor, V.E. and Hutchinson, M.J. 2006. The effects of gibberellin4+7 on the vase life and flower quality of Alstroemeria cut flowers. Plant Growth Regulation, 48: 207-214.
Naing, A.H. and Kim, C.K. 2020. Application of nano-silver particles to control the postharvest biology of cut flowers: A review. Scientia Horticulturae, 270: 1-7.
Naing, A.H., Win, N.M., Han, J.S., Lim, K.B. and Kim, C.K. 2017. Role of nano-silver and the bacterial strain enterobacter cloacae in increasing vase life of cut carnation ‘Omea’. Frontiers in Plant Science, 8: 1-12.
Razi, M. 2017. Vase life and quality of cut Alstroemeria as affected by integrated application of plant essential oils and non-chemical treatments. Journal of Ornamental Plants, 7(2): 81-91.
Sadeghi Hafshejani, N. and Hashemabadi, D. 2016. Improvement postharvest quality of cut alstroemeria (Alstroemeria hybrida) by stem-end splitting and ethanol. Journal of Ornamental Plants, 6(1): 49-58.
Solgi, M. and Ghorbanpour, M. 2015. The effects of biological silver nanoparticles on bacterial growth in preservative solutions and increasing vase life of rose cut flowers "White Naomi". Iranian Journal of Horticultural Science, 46(3): 429-439.
Solgi, M., Kafi, M., Taghavi, T. and Naderi, R. 2009. Essential oils and silver nano particles (NS) as novel agents to extend vase life of gerbera (Gerbera jamesonii cv. ‘Dune’) flowers. Postharvest Biology and Technology, 53: 155-158.
Wu, Z.C., Huang, L.X., Hu, Y.M., Huang, X.M., He, S.G. and Cheng, G.P. 2012. Effects of nano silver pre-treatments on activities of antioxidative enzymes in cut gerbera flowers. Zhongkai University of Agriculture and Engineering is a University, 25:16–19.
Xia, Q.H., Zheng, L.P., Zhao, P.F. and Wang, J.W. 2017. Biosynthesis of silver nanoparticles using Artemisia annua callus for inhibiting stem-end bacteria in cut carnation flowers. Nanobiotechnology, 11: 185–192.
Zhao, D., Cheng, M., Tang, W., Liu, D., Zhou, S., Meng, J. and Tao, J. 2018. Nano-silver modifies the vase life of cut herbaceous peony (Paeonia lactiflora Pall.) flowers. Protoplasma, 1-13. https://doi.org/10.1007/s00709-018-1209-1