اثرات استفاده از پروبیوتیک پروتکسین وآنتیبادی آکوآبلند بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی
Subject Areas : Camelن. جباری 1 , ا. فتاح 2 , ف. شیرمحمد 3
1 - Department of Animal Science, Shahr-e-Qods Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
2 - Department of Animal Science, Shahr-e-Qods Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
3 - Department of Animal Science, Shahr-e-Qods Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
Keywords: عملکرد, جوجه گوشتی, سیستم ایمنی, پروتکسین, آکوآبلند,
Abstract :
این مطالعه به منظور بررسی اثرات پروبیوتیک پروتکسین و آنتیبادی آکوآبلند بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. در این آزمایش تعداد 320 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه از سویه راس 308 با 5 تیمار و 4 تکرار در قالب طرح کامل تصادفی در واحدهای آزمایشی (قفس) توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد (C)، پروتکسین (P1)، پروتکسین (P2) با دو برابر مقدار توصیه شده، آکوابلند (A1) و آکوابلند (A2) با دو برابر مقدار توصیه شده بود. نتایج آزمایش نشان دادند که پروبیوتیک پروتکسین و آنتیبادی آکوآبلند در دزهای مختلف اثر معنیداری بر متوسط افزایش وزن و خوراک مصرفی جوجههای گوشتی در هفتههای مختلف نداشتند (05/0<P). اختلاف معنیداری بین تیمارها در ضریب تبدیل غذایی در هفته دوم و پنجم مشاهده شد (05/0>P) مصرف پروبیوتیک پروتکسین و آنتیبادی آکوآبلند با دزهای مختلف اثر قابل ملاحظهای بر وزن نسبی لاشه داشت (01/0>P). مصرف پروبیوتیک پروتکسین و آنتیبادی آکوآبلند با دزهای مختلف اثر معنیداری بر تیتر آنتیبادی با سلولهای قرمز خون گوسفند تولید شده در چالش اولیه و ثانویه نداشت (05/0<P). با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، به نظر میرسد که استفاده از پروبیوتیک پروتکسین و آنتیبادی آکوآبلند اثر مهمی در بهبود عملکرد جوجههای گوشتی به جز وزن لاشه نداشت.
Ayasan T. (2013). Effects of dietary inclusion of protexin (probiotic) on hatchability of Japanese quails. Indian J. Anim. Sci. 83(1), 78-81.
Ayasan T., Ozcan B.D., Baylan M. and Canogullari S. (2006). The Effects of dietary inclusion of probiotic protexin on egg yield parameters of Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica). Int. J. Poult. Sci. 5(8), 776-779.
Balevi T., Ucan U.S., Coskun B., Kurtoglu V. and Cetingul S. (2000). Effect of a commercial probiotic in the diet on performance and humoral immune system in layers. Hayvanc. Arast. Derg. 10, 25-30.
Chen Y.C. and Nakthong C. (2005). Improvement of laying hen performance by dietary prebiotic chicory oligofructose and inulin. Int. J. Poult. Sci. 4, 103-108.
Dibner J.J. and Richards J.D. (2005). Antibiotic growth promoters in agriculture: history and mode of action. Poult. Sci. 84, 634-643.
Gaskins H.R., Collier C.T. and Anderson D.B. (2002). Antibiotics as growth promotants: mode of action. Anim. Biotechnol. 13, 29-42.
Ghafoor A., Naseem S., Younus M. and Nazir J. (2005). Immunomodulatory effects of multistrain probiotics on broiler chickens vaccinated against avian influenza virus. Poult. Sci. 4, 777-780.
Graham J.P., Boland J.J. and Silbergeld E. (2007). Growth promoting antibiotics in food animal production: an economic analysis. Public. Health Rep. 122, 79-87.
Kabir S.M.L., Rahman M.M., Rahman M.B., Rahman M.M. and Ahmed S.U. (2003). The dynamics of probiotics on growth performance and immune response in broilers. Int. J. Poult. Sci. 3(5), 361-364.
Lee H.Y., Andalibi P., Webster S.K., Moon K., Teufert S.H., Kang J.D., Li M., Nagura T., Ganz D. and Lim J. (2004). Antimicrobial activity of innate immune molecules against Streptococcus pneumoniae, Moraxella catarrhalis and nontypeable Haemophilus influenzae. BMC Infect. Dis. 4, 12.
Munns P.L. and Lamont S.J. (1991). Research note: effects age and immunization interval on the immunity response T-cell dependent and T-cell independent antigens in chickens. Poult. Sci. 70(11), 2371-2374.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
PhillipsI. (2007). Withdrawal of growth-promoting antibiotics in Europe and its effects in relation to human health. Int. J. Antimicrob. Agents. 30(2), 101-107.
Rus H., Cudrici C. and Niculescu F. (2005). The role of the complement system in innate immunity. Immunol. Res. 33, 103-112.
SAS Institute. (1996). SAS®/STAT Software, Release 6.11. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Shahsavari K. (2006). The effect of probiotics on the yield and quality eggs of breeder hens. MS Thesis. TarbiatModares Univ., Tehran, Iran.
Thomke S. and Elwinger K. (1998). Growth promotants in feeding pigs and poultry ii; mode of action of antibiotic growth promotants. Ann. Zootech. 47, 153-167.
Verstegen M.W. and Williams B.A. (2002). Alternatives to the use of antibiotics as growth promoters for monogastric animals. Anim. Biotechnol. 13, 113-127.
Witte W. (2000). Selective pressure by antibiotic use in livestock. Int. J. Antimicrob. Agents. 16(1), 19-24.
Zakeri A. and Kashefi P. (2011). The comparative effects of five growth promoters on broiler chickens humoral immunity and performance. Anim. Vet. Adv. 10(9), 1097-1101.