تاثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیه مرتبط با ترئونین روی عملکرد تولیدی در جوجههای گوشتی
Subject Areas : Camelم.ف. پرالتا 1 , آ.ج. نیلسون 2 , ر.د. میازو 3
1 - Unidad de Investigación Aviar, Producción Avícola, Facultad de Agronomía y Veterinaria, Universidad Nacional de Rio Cuarto, ruta 36 km 601-Río Cuarto, Córdoba, Argentina
2 - Unidad de Investigación Aviar, Producción Avícola, Facultad de Agronomía y Veterinaria, Universidad Nacional de Rio Cuarto, ruta 36 km 601-Río Cuarto, Córdoba, Argentina
3 - Unidad de Investigación Aviar, Producción Avícola, Facultad de Agronomía y Veterinaria, Universidad Nacional de Rio Cuarto, ruta 36 km 601-Río Cuarto, Córdoba, Argentina
Keywords: جوجه های گوشتی, کیفیت لاشه, تغییرات بافت شناسی روده, پارامترهای تولیدی, <i>ساکارومایسس سرویزیه</i>, ترئونین,
Abstract :
هدف ارزیابی ارتباط مخمر ساکارومایسس سرویزیه (Sc) با ترئونین (T)، در جیرههای جوجه گوشتی بر روی عملکرد، کیفیت لاشه و تغییرات بافتشناسی روده بود. 100 جوجه گوشتی نر Ross (1 تا 43 روزه) در 4 تیمار D1: جیره پایه (BD)، D2: BD به علاوه 5 گرم Sc به ازای هر کیلوگرم خوراک، D3: BD به علاوه 30 درصد T و D4: D3 به علاوه 5 گرم Sc به ازای کیلوگرم خوراک. تغییرات تولیدی اندازهگیری شده شامل: متوسط رشد وزنی روزانه (ADWG) (گرم/جوجه/روز)، متوسط مصرف خوراک روزانه (ADFC) (گرم/جوجه/روز)، و نرخ تبدیل خوراک (FCR) بودند. همچنین، بازده لاشه (CY) (%)، وزن سینه (BW) (g)، وزن ران (TW) (g) و وزن چربی شکمی (AFW) (g) تعیین شدند. علاوه بر این، ارتفاع پنجه (VH) (μ)، عمق کریپت (CD) (μ)، منطقه پنجه (VA) (μ2) و نسبت VH/CD اندازهگیری شدند. نتایج نشان دادند که D4 بیشترین ADWG را نسبت به گروه D3 (P≤0.05) داشت و بهترین FCR را نسبت به گروههای D2 و D3 ارائه داد (P≤0.05). همچنین، D4 بیشترین BW نسبت به گروه D3 (P≤0.05) و کمترین AFW را نسبت به D1 (P≤0.05) داشت. CY و TW توسط افزودنی تحت تاثیر قرار نگرفتند، BW در گروه D4 نسبت به D3 بیشتر بود (P≤0.05) و AF در D4 با توجه به گروه D1 کمتر بود (P≤0.05). پروبیوتیک نسبت VH/CD را با توجه به گروه شاهد کاهش داد (P≤0.05) و VA در D4 با توجه به گروه D1 افزایش یافت (P≤0.05). همچنین، گروه D3 و D4 بیشترین موکوس را داشتند و تعداد سلولهای گابلت افزایش داشت. در نتیجه پایانی، Sc مرتبط با T عملکرد تولیدی جوجههای گوشتی را از طریق سلامت روده افزایش داد. بهبود در عملکرد تولیدی با یک FCR بهتر که میتواند در کارایی بیشتر استفاده از مواد مغذی انعکاس یابد و میتواند در عملکرد لاشه بهتر تفسیر شود (افزایش رسوب عضلانی و کاهش AFW) تولید خواهد شد. یک روده سالم توسط افزایش در VA و کاهش نسبت VH/CD که میتواند انعکاس دهنده در بالا رفتن عملکرد جذب توسط سلولهای اپیتلیال بالغ بیشتر باشد تولید خواهد شد. همچنین، اولین خط دفاعی میزبان در برابر پاتوژنهای مهاجم میباشد.
Adebiyi O., Makanjuola B., Bankole T. and Adeyori A. (2012). Yeast culture (Saccharomyces cerevisiae) supplementation: effect on the performance and gut morphology of broiler birds. Glob. J. Sci. Front. Res. Biol. Sci. 12, 1-6.
Ahmed M., Abbas T., Abdlhag M. and Mukhtar D. (2015). Effect of dietary yeast (Saccharomyces cerevisiae) supplementation on performance, carcass characteristics and some metabolic responses of broilers. Anim. Vet. Sci. 3(5), 5-10.
Ajinomoto S.A.S. (2004). Threonine: Gut health and immunity. Bull. 27, 1-7.
Aviagen. (2012). Ross Broiler Management Manual. Aviagen Incorporated, Huntsville, Alabama, USA.
Awad W., Ghareeb K., Abdel-Raheem S. and Bohm J.(2009). Effects of dietary inclusion of probiotic and synbiotic on growth performance, organ weights, and intestinal histomorphology of broiler chickens. Poult. Sci. 88(1), 45-56.
Bar Shira E. and Friedman A. (2005). Ontogeny of gut-associated immune competence in the chick. World ´s Poult. Sci. J. 59(2), 209-219.
Bar Shira E., Skland D. and Friedman A. (2005). Impaired immune responses in broiler hatchling hindgut following delayed access to feed period. Vet. Immunol. Immunopathol. 105, 33-45.
Brummer M., Jansern Van Rensburg C. and Moran C.A. (2010). Saccharomyces cerevisiae cell wall products: the effects on gut morphology and performance of broiler chickens. South AfricanJ. Anim. Sci. 40, 43-50.
Di Rienzo J.A., Casanoves F., Balzarini M.G., Gonzalez L., Tablada M. and Robledo C.W. (2016). InfoStat, versión 2016,Grupo InfoStat, FCA, Universidad Nacional de Córdoba, Argentina.
El-Naga M.(2012). Effect of dietary yeast supplementation on broiler performance. European Poult. Sci. 32(1), 95-106.
FAO. (2009). Probiotics in animal nutrition and prebiotics. Animal Production and HealthPaper.Rome, Italy.
Gaggia F., Mattarelli P. and Biavati B. (2010). Probiotics and prebiotics in animal feeding for safe food production. Int. J. Food Microb. 141, 15-28.
Gao J., Zhang H.J., Yu S.H., Wu S.G., Yoon I., Quigley J., Gao Y.P. and Qi G.H.(2008). Effects of yeast culture in broiler diets on performance and immunomodulatory functions. Poult. Sci. 87, 1377-1384.
Gheisari A. and Kholeghipour B. (2006). Effect of dietary inclusion of live yeast (S. cerevisiae) on growth performance, immune responses and blood parameters of broiler chicken. Zhiv. Dni-Nauki. 39, 89-92.
Haldar S., Gosh T., Toshiwati M. and Bedford M. (2011). Effects of yeast Saccharomyces cerevisiae and yeast protein concentrate on production performance of broiler chickens exposed to heat stress and challenged with Salmonella enteritidis. Anim. Feed Sci. Technol. 168, 61-71.
Hosseini S. (2011). The effect of utilization of different levels of Saccharomyces cerevisiae on broiler chicken´s performance. Glob. Vet. 6(3), 233-236.
Huyghebaert G., Ducatelle R. and Van Immerseel F. (2011). An update on alternatives to antimicrobial growth promoters for broilers. Vet. J. 187, 182-188.
Karaoglu M. and Durlang H. (2005). The influence of dietary probiotic (Saccharomyces cerevisiae) supplementation and different slaughter age on performance, slaughter and carcass properties of broilers. Int. J. Poult. Sci. 4(5), 309-316.
Kennedy O., Stewart-Knox B., Mitchell P. and Thurnham D.(2005). Vitamin E supplementation, cereal feed type and consumer sensory perceptions of poultry meat quality. Br. J. Nutr. 93, 333-338.
Li J., Li D., Xing J., Cheng Z. and Lai C. (2006). Effects of β-glucan extracted from Saccharomyces cerevisiae on growth performance, and immunological and somatotropic responses of pigs challenged with Escherichia coli lipopolysaccharide. J. Anim. Sci. 84, 2374-2381.
Mao X., Zeng X., Qiao S., Wu G. and Li D. (2011). Specific roles of threonine in intestinal mucosal integrity and barrier function. Fron. Biosc. 3, 1192-1200.
Maynard C., Elson C., Hatton R. and Wheaver C.(2012). Reciprocal interactions of the intestinal microbiota and immune system. Nature. 489, 231-241.
Miazzo R.D., Peralta M.F. and Reta S.(2001). Yeast (S. cerevisiae) as a natural additive for broiler chicken diets. Pp. 175-177 in Proc. 15th European Symp. Qual. Poult. Meat., Kusudasi, Turkey.
Miazzo R.D., Peralta M.F., Reta S. and Vivas A.(2003). Use of brewer´s yeast (S. cerevisiae) to replace part of the vitamin-mineral premix in broiler diets. Pp. 160-165 in Proc.6th World Conf. Anim. Prod. Poult. Meet. Nutr. Prod., Porto Alegre, Brazil.
Miazzo R.D., Peralta M.F. and Nilson A.J. (2005). Productive parameters and carcass quality of broiler chickens fed yeast (S. cerevisiae). Pp. 1-5 in Proc. 17th EuropeanSymp. Qual. Poult. Meat., Doorwerth, the Netherlands.
Miazzo R.D., Peralta M.F., Nilson A.J. and Picco M.(2006). Effect of yeast (Saccharomyces cerevisiae) on carcass quality in broilers. Pp. 145-148 in Proc. 7th Proc.EuropeanPoult.Meet., Verona, Italia.
Miazzo R.D., Peralta M.F., Nilson A.J. and Picco M. (2007). Calidad de la canal de pollos broilers que recibieron levadura de cerveza (S. cerevisiae) en las etapas de iniciación y terminación. Pp. 86-88 in Proc. 10thCongr. Latinoam. Avic., Porto Alegre, Brazil.
Miazzo R.D., Peralta M.F. and Nilson A.J.(2010). Saccharomyces cerevisiae as a natural additive to obtain a quality broiler. Pp. 1-3 in Proc. 8thEuropeanPoult. Meet., Tours, France.
Nilson A., Peralta M.F. and Miazzo R. (2004). Use of brewer´s (S. cerevisiae) to replace part of the vitamin-mineral premix in finisher broiler diets. Pp. 495-498 in Proc.12ndWorld´s Poult. Meet.Food Additives., Estambul, Turkey.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Peralta M.F., Danelli M.G.M. and Vivas A.B. (2016). Rediscovering the importance of mucosal immune system (MIS) in poultry. Acad. J. Biotechnol. 4(3), 91-95.
Peralta M.F., Magnoli A., Alustiza F., Nilson A., Miazzo R. and Vivas A. (2017). Gut-Associated lymphoid tissue: A key tissue inside the mucosal immune system of hens immunized with Escherichia coli F4. Front. Immunol. 8, 568-572.
Peralta M.F., Miazzo R. and Nilson A. (2008). Levadura de cerveza (Saccharomyces cerevisiae) en la alimentación de pollos de carne. Red. Vet. 6(10), 1-12.
Peralta M.F., Nilson A., Grosso V., Soltermann A. and Miazzo R.D. (2018). Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni): Un aditivo natural efectivo en avicultura? Cie. Vet. 36(1), 7-18.
Reisenger N., Ganner A., Masching S., Schatzmayr G. and Applegate T.(2012). Efficacy of a yeast derivative on broiler performance, intestinal morphology, and blood profile. Livest. Sci. 143, 195-200.
Rezaeipour V., Fononi H. and Irani M. (2012). Effects of dietary L-threonine and Saccharomyces cerevisiae on performance, intestinal morphology and immune response of broiler chickens. South African J. Anim. Sci. 42(3), 266-273.
Rostagno H., Paez L. and Albino L.(2007). Nutrient requirements of broilers for optimum growth and lean mass. Pp. 91-98 in Proc. EuropeanPoult. Sci. Meet., Estraburgo, Francia.
Roto S., Rubinelli P. and Ricke S. (2015).An introduction to the avian gut microbiota and the effects of yeast-based prebiotic-type compounds as potential feed additives.Front. Vet. Sci. 2, 28-35.
Silva V., Della Torre da Silva J., Torres K., de Faria Filho D., Hirota Hada F. and Barbosa de Moraes V. (2009). Humoral immune response of broilers fed diets containing yeast extract and prebiotics in the prestarter phase and raised at different temperaturas. Appl. Poult. Res. 18, 530-540.
Tanure C., Santoss J., Oliveira E., Laboissiere M., Racanicci A., Mc Manus C., Café M. and Stringhini J. (2015). Digestible threonine levels in the starter diet of broilers derived from breeders of different ages. Brazilian J. Poultr. Sci. 4, 31-38.
Yang Y., Lji P., Kocher A., Mikkelsen L. and Choct M.(2008). Effects of dietary mannanoligosaccharide on growth performance, nutrient digestibility and gut development of broilers given different cereal-based diets. J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 8(6), 650-659.
Zhang A., Lee B., Lee S., Lee G., An G., Song K. and Lee C. (2005). Effects of yeast (Saccharomyces cerevisiae) cell components on growth performance, meat queality and ilea mucosa developent of broiler chicks. Poult. Sci. 84, 1015-1021.