اثر عملآوری مکملهای پروتئینی با تانن استخراج شده از پوسته پسته بر عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین در ابتدای شیردهی
Subject Areas : Camelم. شریفی 1 , ع.ع. ناصرانی 2 , ع.م. طهماسبی 3 , ر. ولیزاده 4
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
3 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
4 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
Keywords: گاو شیری, مکملهای پروتئینی, تانن استخراجی, پوسته پسته,
Abstract :
این آزمایش به منظور ارزیابی اثر عملآوری مکملهای پروتئینی با تانن پوسته پسته بر قابلیت هضم، تخمیر شکمبهایی و عملکرد گاوهای شیری طراحی شد. مقدار یک واحد از محصولات فرعی پوسته پسته داخل چهار واحد آب به مدت 48 ساعت خیسانده شد. پس از 48 ساعت محصولات فرعی پوسته پسته از آب خارج گردید و عصاره حاصل به نسبت مساوی 1:1 بر روی مکملهای پروتیئنی (کانولا و سویا) افشانده گردید و در سایه خشک شد. هشت رأس گاو شیری هلشتاین شکم اول با میانگین روزهای شیردهی27 ± 49 و تولید شیر 4 ± 38 کیلوگرم در روز در قالب یک طرح مربع لاتین 4 × 4 تکرار شده استفاده شد. طول دوره آزمایش شامل چهار دوره 21 روزه شامل 14 روز عادت پذیری و هفت روز جمعآوری نمونه در هر دوره بود. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره بر پایه کنجاله سویا 2) جیره بر پایه کنجاله سویا عملآوری شده با تانن 3) جیره بر پایه کنجاله کانولا 4) جیره بر پایه کنجاله کانولا عملآوری شده با تانن بودند. افشاندن تانن بر روی منبع پروتئینی سویا سبب افزایش میزان تانن آن به میزان 370 و 246 درصد به ترتیب در کنجاله سویا و کانولا گردید. تیمارهای آزمایشی تأثیری بر میانگین مصرف ماده خشک، قابلیت هضم مواد مغذی در کل لوله گوارشی نداشتند. عملآوری منابع پروتئینی با تانن اگر چه تأثیرمعنی داری بر تولید و ترکیب شیر نداشت اما گاوهای تغذیه شده با تاننها شیر و پروتئین بیشتری تولید کردند. تاننها نیتروژن آمونیاکی را تنها در تیمار کانولا کاهش دادند، تیمار سویا دارای بیشترین و تیمار کانولا عملآوری شده با تانن دارای کمترین میزان ازت آمونیاکی بود. عملآوری مکملهای پروتئینی با تانن باعت کاهش pH شکمبه گردید، تیمار سویا دارای بیشترین و تیمار کانولا عملآوری شده با تانن دارای کمترین میزان pH بود. اگرچه نیتروژن اوره خون تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت، عملآوری جیرهها با تانن سبب کاهش خطی آن گردید. سایر متابولیتهای خونی تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تحت شرایط آزمایش حاضر، عملآوری مکملهای پروتئینی با تانن هیچ گونه اثر منفی بر حیوانات ندارد، آزمایشهای بیشتر باید در این راستا و در جیرههای حاوی سطوح بالاتری از تانن انجام گردد.
AOAC. (1990). Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
Bagheripour E., Rouzbehan Y. and Alipour D. (2008). Effects of ensiling, air-drying and addition of polyethylene glycol on in vitro gas production of pistachio by-products. Anim. Feed Sci. Technol.146, 327-336.
Barry T.N. and McNabb W.C. (1999). The implications of condensed tannins on the nutritive value of temperate forages fed to ruminants. Br. J. Nutr. 81, 263-272.
Bate-Smith E.C. and Swain T. (1962). Flavonoid compounds. Pp. 755-809 in Compciratise Biochemisrry. H.S. Mason and A.M. Florkin, Eds. Academic Press. New York.
Ben Salem H. and Nefzaoui A. (2003). Feed blocks as alternative supplements for sheep and goats. Small Rumin. Res. 49, 275-288.
Ben Salem H., Nefzaou A., BenSalem L. and Tisserand J.L. (2000). Deactivation of condensed tannin in Acacia cyanophylla Lindl. foliage by polyethylene glycol in feed blocks. Effect on feed intake, diet digestibility, nitrogen balance, microbial synthesis and growth by sheep. Livest. Prod. Sci. 64, 51-60.
Bhatta R., Krishnamoorthy U. and Mohammed F. (2000). Effect of feeding tamarind (Tamarindusindica) seed husk as a source of tannin on dry matter intake digestibility of nutrients and production performance of crossbred dairy cows in mid-lactation. Anim. Feed Sci. Technol. 83, 67-74.
Bohluli A., Naserian A.A., Valizadeh R. and Eftekharshahroodi F. (2007). Effect of feeding pistachio by-product on milk yield, apparent nutrient digestibility and chewing activity of early lactation Holstein cows. Pp. 110-111 in Proc. Am. Dairy Sci. Assoc. Meet. US.
FAO. (2001). Food and Agriculture Organization of the United Nations the State of Food Insecurity in the World.
Frutos P., Herva G., Gira´ldez F.J. and Manteco´n A.R. (2004). Tannins and ruminant nutrition. Spanish J. Agric. Res. 2, 191-202.
Harrison D.G., Beever D.E., Thomson D.J. and Osbourn D.F. (1973). The influence of diet upon quantity and types of aminoacids entering and leaving the small intestine of sheep. J. Agric. Sci. 81, 391-395.
Hervas G., Frutos P., Serrano E., Mantecon A.R. and Giraldez F.J. (2000). Effect of tannic acid on rumen degradation and intestinal digestion of treated soya bean meals in sheep. J. Agric. Sci. Cambridge. 135, 305-310.
Hill G.M., Utley P.R. and Newton G.L. (1986). Influence of dietary crude protein on peanut skin digestibility and utilization by feedlot steers. J. Anim. Sci. 62, 887.
Hove L. (2001). Nutrient intake and utilization by goats fed dried leaves of the shrub legumes acacia angustissima, Calliandracalothyrsus and Leucaena leucocephala as supplements to native pasture hay. Anim. Feed Sci. Technol. 91, 95-106.
Jansman A.J.M. (1993). Tannins in feedstuffs for simple stomached animals. Nutr Res. Rev. Cambridge. 6, 209-236.
Kondo M., Kita K. and Yokota H. (2004). Feeding value to goats of whole-crop oat ensiled with green tea waste. Anim. Feed Sci. Technol. 123, 71-78.
Kumar R. and Singh M. (1984). Tannins: their adverse role in ruminant nutrition. J. Agric. Food Chem. 32, 447.
Labavitch J.M., Heintz C.M., Rae H.L. and Kader A.A. (1982). Physiological and compositional changes associated with maturation of Kerman pistachio. J. Am. Soc. Hortic. Sci. 107, 688-692.
Mahoney N.E. and Rodriguez S.B. (1996). Aflatoxin variability in pistachios. J. Appl. Environ. Micro. 62, 1197-1202.
Makkar H.P.S. (2000). Quantification of Tannins in Tree Foliage. A laboratory manual for the FAO/IAEA Co-ordinated research project on use of nuclear and related techniques to develop simple tannin assays for predicting and improving the safety and efficiency of feeding ruminants on tanniniferous tree foliage. FAO/IAEA working document. IAEA, Vienna, Austria.
Makkar H.P.S. (2003). Effects and fate of tannins in ruminant animals, adaptation to tannins and strategies to overcome detrimental effects of feeding tannin-rich feeds. Small Rumin. Res. 49, 241-256.
Mokhtarpour A., Naserian A.A., Tahmasbi A.M. and Valizadeh R. (2012). Effect of feeding pistachio by-products silage supplemented with polyethylene glycol and urea on Holstein dairy cows performance in early lactation. Livest. Sci. 148, 208-213.
NRC. (2001). Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th Ed. National Academy Press, Washington, DC, USA.
Norton B.W. (2000). The significance of tannins in tropical animal production. Pp. 14-23 in Tannins in Livestock and Human Nutrition. J.D. Brooker, Ed. ACIAR: Canberra, Australia.
Porter L.J., Hrstich L.N. and Chan B.G. (1986). The conversion of procyanidins and prodelphinidins to cyanidin and delphinidin. Phytochemistry. 25, 223-230.
Provenza F.D., Burritt E.A., Perevolotsky A. and Silanikove N. (2000). Self regulation of intake of polyethylene glycol by sheep fed diets varying in tannin concentrations. J. Anim. Sci. 78, 1206-1212.
SAS Institute. (1996). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Shakeri P. and Fazaeli H. (2005). Effect of diets contained pistachio by-product on the performance of fattening lambs. Pp. 180-181 in Proc. 4th Int. Symp. Pistachio and Almond. Tehran, Iran.
Silanikove N., Gilboa N., Nir I., Perevolotsky A. and Nitsan Z. (1996). Effect of daily supplementation of polyethyleneglycol on intake and digestion of tannin containing leaves (Quercuscalliprinos, Pistacia lentiscus and Ceratonia siliqua) bygoats. J. Agric. Food Chem. 44, 199-205.
Silanikove N., Nitsan Z. and Perevolotsky A. (1994). Effect ofpolyethylene glycol supplementation on intake and digestion oftannin-containing leaves (Ceratonia siliqua) by sheep. J. Agric. Food Chem. 42, 2844-2847.
Titgemeyer E.C., Cameron M.G., Bourquin L.D. and Fahey J.R. (1991). Digestion of cell wall components by dairy heifers fed diets based on alfalfa and chemically treated oat hulls. J. Dairy Sci. 74, 102-1037.
Vahmani P., Naserian A.A., Arshami J. and Nasirimoghadam H. (2005). Effect of feeding pistachio hulls on performance of lactating dairy cows. Pp. 145 in Proc. 56th Ann. Meet. European Assoc. Anim. Prod. Uppsala, Sweden.
Van Soest P.J., Robertson J.B. and Lewis B.A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non starch polysaccharides in relation to animal nutrition. J. Dairy Sci. 74, 3583-3597.
Waghorn G.C. and Shelton I.D. (1997). Effect of condensed tannins in Lotus corniculatus on the nutritive value of pasture for sheep. J. Agric. Sci. Cambridge. 128, 365-372.
Wang Y., Douglas G.B., Waghorn G.C., Barry T.N. and Foote A.G. (1996). Effect of condensed tannins in Lotus corniculatus upon lactation performance in ewes. J. Agric. Sci. Cambridge. 126, 353-362.
West J.W., Hill G.M. and Utley P.R. (1993). Peanut skins as a feed ingredient for lactating dairy cows. J. Dairy Sci. 76, 590-599.
Woodward S.L., Laboyrie P.J. and Jansen E.B.L. (2000). Lotus corniculatus and condensed tannin effects on milk production by dairy cows. Asian-Australas J. Anim. Sci. 13, 521-525.