پاسخ جوجههای گوشتی نوین به افزودن پودر دارچین در جیره
Subject Areas : Camel
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, IranYoung Researchers and Elite Club, QaemshahrBranch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
Keywords: گیاهان دارویی, جوجههای گوشتی, پودر دارچین, عملکرد دام,
Abstract :
هدف این مقاله مطالعه پاسخهای عملکرد تولیدی، خصوصیات لاشه و اجزای پلاسمایی جوجههای گوشتی امروزی به افزودن پودر دارچین (CP) در جیره بود. جوجههای گوشتی سویه تجاری (راس 308) از 1 تا 42 روزگی مورد آزمون قرار گرفتند. این مطالعه در قالب یک طرح کاملا" تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار (15 جوجه در هر پن) شامل: 1) جیره شاهد (جیره پایه)، 2) جیره پایه بعلاوه 25/0 درصد CP، 3) جیره پایه بعلاوه 5/0 درصد CP، 4) جیره پایه بعلاوه 75/0 درصد CP، 5) جیره پایه بعلاوه 1 درصد CP انجام گرفت. افزودن CP به جیره جوجههای گوشتی هیچ اثر معنیداری (05/0P>) روی کلسترول، تریگلیسرید، لیپوپروتئین با دانسیته پائین (LDL)، وزنهای چربی محوطه بطنی، سنگدان، قلب و درصد پروتئین سینه نداشت. همچنین افزودن CP اثر معنیداری (05/0P<) را روی وزن نهایی بدن، افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک (FCR)، وزن کبد، میزان گلوکز، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و درصد چربی عضله سینه جوجههای گوشتی نداشت. بیشترین (05/0P<) FCR و افزایش وزن بدن در انتهای دوره آزمایش با جیره 3 مشاهده شد. به طور کلی، افزودن CP به جیره جوجههای گوشتی موجب بهبود وزن بدن و کاهش TBA، گلوکز، LDL و وزن برخی از اندامهای داخلی گشت. با توجه به نتایج اشاره شده در فوق، استفاده از پودر دارچین به عنوان یکی از اجزای خوراکی در جیره جوجههای گوشتی میتواند پیشنهاد گردد.
Alcicek A., Bozkurt M. and Cabuk M. (2004). The effect of a mixture of herbal essential oils, an organic acid or a probiotic on broiler performance. South African J. Anim. Sci. 34, 217-222.
Bolukbashi N.A. (2007). Effect of dietary thyme (Thymus vulgaris) on laying hens' performance and Escherichia coli (E. coli) concentration in feces. Int. J. Natio. Eng. Sci. 1(2), 55-58.
Chang S.T., Chen P.F. and Chang S.C. (2001). Antibacterial activity of leaf essential oils and their constituents from cinnamomun osmophloeum. J. Ethnopharmacol. 77, 123-127.
Duncan D.B. (1955). Multiple range and multiple F-test. Biometrics. 11, 1-42.
Ei Deek A.A. and Al Harthi M.A. (2004). Response of modern broiler chicks to stocking density, green tea, commercial multi enzymes and their interactions on productive performance, carcass characteristics, liver composition and pelasma constituents. Int. J. Poult. Sci. 3(10), 635-645.
Kamel C. (2001). Tracing methods of action and roles of plant extracts in non-ruminants. Pp. 135-150 in Recent Advances in Animal Nutrition. P.C. Garnsworthy and J. Wiseman, Eds. Nottingham University Press, Nothingham, UK.
Karunakaran R. and Kadirvel R. (2001). Sweet chestnut wood extract as a feed additive in broiler ration. Cheiron. 30, 108-109.
Khosravi A., Boldaji F., Dastar B. and Hasani S. (2008). The use of some feed additives as growth promoter in broilers nutrition. Int. J. Poult. Sci. 7(11), 1095-1099.
Koochacsaraie R., Irani M. and Gharavysi S. (2011). The effect of cinnamon powder feeding on some blood metabolites in broiler chicks. J. Br. Poult. Sci. 13, 197-201.
Langhout P. (2000). New additives for broiler chickens. J. World. Poult. Elsev. 16, 22-27.
Lee J.S., Choi M.S., Jeon S.M., Jeong T.S., Park Y.B., Lee M.K. and Bok S.H. (2001). Lipid lowering and antioxidative activities of 3, 4-di (OH)-cinnamate and 3, 4-di (OH)-hydrocinnamate in cholesterol-fed rats. Clin. Chimical. Acta. 314, 221-229.
Lee J.S., Jeon S.M., Park E.K., Huh T.L., Kwon O.S., Lee M.K. and Choi M.S. (2003). Cinnamate supplementation enhances hepatic lipid metabolism and antioxidant defense systems in high cholesterol-fed rats.J. Med. Food. 6, 183-191.
Lee K.W., Everts H., Kappert H.J., Wouterse H., Frehner M. and Beynen A.C. (2004). Cinnamanaldehyde, but not thymol, counteracts the carboxymethyl cellulose-induced growth depression in female broiler chickens. Int. J. Poult. Sci. 3, 608-612.
Mansoub N.H. (2010). Effect of probiotic bacteria utilization on serum cholesterol and triglycerides contents and performance of broiler chickens. Global Vet. 5(3), 184-186.
Mastura M., Khozirah S., Mawardi R. and Manaf A.A. (1999). Anticandidal and antidermatophytic activity of Cinnamomum species essential oils. Cytobios. 98, 17-23.
Mellor S. (2000). Antibiotics are not the only growth promoters. J. World. Poult. Sci. 16(1), 14-15.
Morris J.A., Khettry A. and Seitz E. (1979). Antimicrobial activity of aroma chemicals and essential oils. J. Am. Oil Chem. Soc. 56, 595-603.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry. 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC, USA.
Osman N., Talat G., Mehmet C., Bestami D. and Simsek G. (2005). The effect of an essential oil mix derived from oregano, clove and aniseed on broiler performance. Int. J. Poult. Sci. 4, 879-884
SASInstitute. (1996). SAS®/STAT Software, Release 6.11. SAS Institute, Inc., Cary, NC.
Shirzadegan K., Gharavysi S. and Irani M. (2012). Investigation on the effect of Iranian green tea powder in diet on performance and blood metabolits of broiler chicks. MS thesis. Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran.
Szewczyk A., Hanczakowska E. and Witkiewicz M. (2006). The effect of nettle (Urtica dioica) extract on fattening performance and fatty acid profile in the meat and serum lipids of pigs.J. Anim. Feed Sci. 15(1), 81-84.
Taback M., Armon R. and Neeman I. (1999). Cinnamon extracts inhibitory effect on Helicobater pylori. J. Ethnophamacol. 67, 269-277.
Tomaino A., Cimino F., Zimbalatti V., Venuti V., Sulfaro V., Depusquale A. and Saiha A. (2005). Influence of heating on antioxidant activity and the chemical composition of some spice essential oils. J. Food Chem. 89, 549-554.
Yalcin S., Onbaşilar L.A., Sehu A. and Yalcin S. (2007). The effects of dietary garlic powder on the performance, egg traits and blood serum cholesterol of laying quails. Asian-australs J. Anim. Sci. 20, 944-947.
Yu H.S., Lee S.Y. and Jang C.G. (2007). Involvement of 5-HT1A and GABAA receptors in the anxiolytic-like effects of Cinnamomum cassia in mice. Pharmacol. Biochem. Beh. 87, 164-70.
Zhao J.P., Chen J.L., Zhao G.P., Zheng M.Q., Jiang R.R. and Wen J. (2009). Live performance, carcass composition, and blood metabolite responses to dietary nutrient density in two distinct broiler breeds of male chickens. Poult. Sci. 88, 2575-2584.