تنظیم جیرهی جوجه های گوشتی بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم به دست آمده با آزمایشات حیوانی و روشهای تخمینی
Subject Areas : Camelم. صدقی 1 , ا. گلیان 2 , ف. کلاهان 3 , ع. هروی موسوی 4 , ع. افسر 5
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
3 - Department of Mechanical Engineering, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
4 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
5 - Evonik Degussa Iran AG, 1436935353, Tehran, Iran
Keywords: عملکرد, رگرسیون, روش مادون قرمز, اسیدهای آمینه قابل هضم استاندارد,
Abstract :
هدف این مطالعه بررسی امکان استفاده از روش مادون قرمز (NIR) و معادلات رگرسیونی جهت تخمین اسیدهای آمینه مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه طیور بود. بنابراین دو آزمایش جهت بررسی تأثیر روش اندازهگیری اسیدهای آمینه بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. در آزمایش اول 234 قطعه جوجه خروس یک روزه تا سن 16 روزگی با یک جیره استاندارد تغذیه شدند. از روز 17 تا 21 جوجهها با سه جیره غذایی جهت اندازهگیری قابلیت هضم اسیدهای آمینه ذرت، گندم و کنجاله سویا تغذیه شدند. جیرههای غذایی به نحوی آماده شدند که هر یک از مواد خوراکی مورد بررسی به عنوان تنها منبع پروتئینی جیره مورد مطالعه بود. در روز 21 جوجهها کشتار و محتویات ایلئومی جهت اندازهگیری قابلیت هضم استاندارد شده مواد خوراکی (SID) جمعآوری شد. اسیدهای آمینه قابل هضم مواد خوراکی به دست آمده از آزمایش حیوانی با دادههای تخمین زده شده با NIR و روش رگرسیون مقایسه شدند. آزمایش دوم به منظور بررسی تأثیر جیره نویسی بر اساس SID به دست آمده از آزمایش حیوانی و تخمین زده شده با NIR و روش رگرسیون بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. نتایج نشان داد مقادیر اسیدهای آمینه قابل هضم مواد خوراکی تخمین زده شده با NIR و معادلات رگرسیون با اعداد به دست آمده از آزمایشات حیوانی تفاوت زیادی نداشتند. ولی در مورد کنجاله سویا اعداد تخمین زده شده با NIR و معادلات رگرسیون با اعداد به دست آمده از آزمایشات حیوانی تفاوت داشت، هر چند این تفاوت در عملکرد جوجههای تغذیه شده با مقادیر اسیدهای آمینه به دست آمده با روشهای مختلف اختلاف معنیداری نداشت. بنابراین نتایج این آزمایش نشان داد که جیره نویسی بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم تخمین زده شده با روش NIR و معادلات رگرسیون روشی قابل قبول جهت جیره نویسی در شرایط تجاری پرورش طیور میباشد.
Amino Dat 4.0. (2010). Amino Dat Tm The amino acid composition of feedstuffs, Evonik Degussa, Platinum version. Hanau, Germany.
Applegate T.J., Adedokun S.A., Adeola O., Parsons C.M. and Lilburn M.S. (2008). Amino acid digestibility-methodology and application. Multistate Poult. Feed. Conf., Indianapolis, IN.
Aviagen. (2007). Ross 308 Broiler Nutrition Specification. Aviagen Company, Scotland.
Bodin J.C. and Aubret J.M. (2005) The NIRS method to support practical feed formulation. Pp. 420- 427 in Proc. 15th European Symp. Poult. Nutr., Balatonfured, Hungary.
Commission Directive. (1998). Establishing community methods for the determination of amino acids, crude oils and fats, and olanquindox in feeding stuff and amending Directive 71/39/EEC, annex part A. Determination of amino acids. Off. J. Eur. Commun. 257, 14-23.
Cravener T.L. and Roush W.B. (2001). Prediction of amino acid profile in feed ingredients: genetic algorithm calibration of artificial neural networks. Anim. Feed Sci. Technol. 90, 131-141.
Dari R.L., Penz J.R., Kessler A.M. and Jost H.C. (2005). Use of digestible amino acids and the concept of ideal protein in feed formulation for broilers. J. Appl. Poult. Res. 14, 195-203.
De CocaSinova D., Valencia G., Jiménez Moreno E., Lázaro R. and Mateos G.G. (2008). Apparent illeal digestibility of energy, nitrogen and amino acids of soybean meals of different origin in broilers. Poult. Sci. 87, 2613-2623.
Ebadi M.R., Sedghi M. Golian A. and Ahmadi H. (2011). Prediction of the true digestible amino acid contents from the chemical composition of sorghum grain for poultry. Poult. Sci. 90, 2397-2401.
Fontaine J., Hörr J. and Schirmer B. (2001). Near infrared reflectance spectroscopy enables the fast and accurate prediction of the essential amino acid contents in soy, rapeseed meal, sunflower meal, peas, fishmeal, meat meal products and poultry meal. J. Agric. Food Chem. 49, 57-66.
Fontaine J., Schirmer B. and Horr J. (2002). Near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) enables the fast and accurate prediction of essential amino acid contents. 2. Results for wheat, barley, corn, triticale, wheat bran / middlings, rice bran and sorghum. J. Agric. Food Chem. 50, 3902-3911.
Harrison M.D., Ballard M.R.M., Barclay R.A., Jackson M.E. and Stilborn H.L. (1991). A comparison of true digestibility for poultry and apparent ileal digestibility for swine. A classical in vitro method and NIR spectrophotometry for determining amino acid digestibility. Pp. 254-259 in Digestive Physiology in Pigs. M.W.A. Verstegen, J. Huisman and L.A. den Hartzog, Eds. Wageningen, Puduc.
Koch F. (2002). Practical advantages of fast amino acid determination with Amino NIRTM. Amin. News. 3(3), 1-8.
Liu Y.G., Swick R.A. and Greswell D. (2012). Assessing metabolizable energy and digestible amino acids of different soybean meals by NIRS and broiler performance. Pp 55-58 in Australian Poult. Sci. Symp. Australia.
Llames C. and Fontaine J. (1994). Determination of amino acids in feeds: collaborative study. J. AOAC Int. 77, 1362-1402.
NRC. (1994). Nutrient Requirements for Poultry. 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC.
Owens B., McCann M.E., McCracken K.J. and Park R.S. (2009). Prediction of wheat chemical and physical characteristics and nutritive value by near-infrared reflectance spectroscopy. Br. Poult. Sci. 50, 103-122.
Rostagno H.S., Pupa J.M.R. and Pack M. (1995). Diet formulation for broilers based on total versus digestible amino acids. J. Appl. Poult. Res. 4, 293-299.
SAS Institute. (2004). SAS/STAT Software Version 9.1 SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Sedghi M., Ebadi M.R. Golian A. and Ahmadi H. (2011). Estimation and modeling true metabolizable energy of sorghum grain for poultry. Poult. Sci. 90, 1138-1143.
Sedghi M., Ebadi M.R., Golian A. and Ahmadi H. (2012). Prediction of digestible amino acid and true metabolizable energy contents of sorghum grain from total essential amino acids. Poult. Sci. 90, 2397-2401.
Sibbald I.R. (1987). Estimation of available amino acids feeding stuffs for poultry and pigs: a review with emphasis on balance experiments. Canadian J. Anim. Sci. 67, 221-300.
Soleimani Roudi P., Golian A. and Sedghi M. (2012). Metabolizable energy and digestible amino acid prediction of wheat using mathematical models. Poult. Sci. 91, 2055-2062.
Urriola P.E., Hoehler D., Pedersen C., Stein H.H. and Shurson G.C. (2009). Amino acid digestibility of distillers dried grains with solubles, produced from sorghum, a sorghum-corn blend, and corn fed to growing pigs. J. Anim. Sci. 87, 2574-2580.
Van Kempen T. and Bodin J.Ch. (1998). Near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) appears to be superior to nitrogen-based regression as a rapid tool in predicting the poultry digestible amino acid content of commonly used feedstuffs. Anim. Feed Sci. Technol. 76, 139-147.
Van Kempen T.A.T.G. and Simmins P.H. (1997). Near infrared reflectance spectroscopy in precision feed formulation. J. Appl. Poult. Res. 6, 471-477.
Williams C.H., David D.J. and Iismaa D. (1962). The determination of chromic oxide in feces samples by atomic absorption spectrophotometry. J. Agric. Sci. 59, 381-385.