ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری و قابلیت هضم پوست گردوی فرآوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا
Subject Areas : Camelم. تکلوزاده 1 , ا. دیانی 2 , ر. طهماسبی 3
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
3 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
Keywords: قابلیت هضم, ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری, نوروسپورا سیتوفیلا, پوست گردو,
Abstract :
در این تحقیق ارزش غذایی پوست گردوی فرآوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا مورد بررسی قرار گرفت. ترکیب شیمیایی نمونهها به وسیله آنالیزهای آزمایشگاهی ارزیابی شد. آزمایش قابلیت هضم به روش in vitro برای تعیین ضرایب هضم ماده خشک، ماده آلی و همچنین ماده آلی در ماده خشک برای تخمین مقدار انرژی قابل متابولیسم پوست گردوی فرآوری شده انجام شد. تجزیه پذیری ماده آلی و مواد نامحلول در شوینده خنثی نمونهها با روش in situ در ساعتهای صفر، 3، 6، 12، 24، 48 و 72 ساعت پس از انکوباسیون تعیین شد و کینتیک آنها با استفاده از فرمول P= a + b(1−e−ct) توضیح داده شد. شاخص ارزش غذایی نمونهها با استفاده از معادله NIV= a + 0.4b + 200c محاسبه گردید. دادههای به دست آمده در قالب طرح کاملاً تصادفی آنالیز شدند. مقدار تانن و فنول پوست گردو به وسیله فرآوری کاهش پیدا کرد (05/0>P). هیچ تأثیر معنی داری بر پارامترهای تجزیه پذیری و شاخص ارزش غذایی پس از فرآوری مشاهد نشد. ضرایب هضمی ماده خشک، ماده آلی، ماده آلی در ماده خشک و انرژی قابل متابولیسم پوست گردوی فرآوری شده به طور معنی داری کمتر از پوست گردوی فرآوری نشده بود (05/0>P).
AFRC. (1993). Energy and Protein Requirements of Ruminants. CAB International, Wallingford, UK.
Ammerman C.B. and Henry P.R. (1991). Citrus and vegetable products for ruminant animals. Pp. 103-110 in Proc. Alternative Feeds for Dairy and Beef Cattle, St Louis, MO.
AOAC. (1990). Official Methods of Analysis. 15th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA.
Dashti M., Rouzbehan Y. and Shojaosadati S.A. (2009). Effect of Neurospora sitophila on chemical composition, digestibility and degradability of beet pulp. Iranian J.Anim.Sci. l4, 1-12.
Dayani O., Rashidian A. and Tahmasbi R. (2013). Effect of Neurospora sitophila on chemical composition, physical characteristics and digestibility of treated date tops fronds. J. Anim. Sci. Res. 23(2), 181-187.
Durand M., Dumay C., Beaumatin P. and Morel M.T. (1988). Use of the rumen simulation technique (RUSITEC) to compare microbial digestion of various by-products. Anim. Feed Sci. Technol. 22, 197-204.
Ghiasi A. (2010). Determination of digestibility and degradation of treated grape pomace by Neurospora sitophila using in vitro andin situ methods. MS Thesis. Shahid Bahonar Univ., Kerman, Iran.
Griffiths B. and Done S.H. (1991). Citrinin as a possible cause of the purities, pyrexia, haemorrhagic syndrome in cattle. Vet. Record. 129, 113-117.
Madadi-nuei A. (1997). Enrichment of beet pulp by solid state fermentation methode. MS Thesis. Tarbiat Modares Univ., Tehran, Iran.
Makkar H.P.S. (2003). Effects and fate of tannins in ruminant animal adaptation to tannins and strategies to overcome detrimental effect of feeding tannin-rich feed: areview. Small Rumin. Res. 49, 241-256.
Makkar H.P.S., Blummel M., Borowy N.K. and Becker K. (1993). Gravi-metric determination of tannins and their correlations with chemical and protein precipitation methods. J. Sci. Food Agric. 61, 161-165.
McDonald P., Edwards R.A., Greenhalgh J.F.D. and Morgan C.A. (1995). Animal Nutrition. Published by Prentice Hall, New York.
Nazem K., Rouzbehan Y. and Shojaosadati S.A. (2008). The nutritive value of citrus pulp (lemon and orange) treated with Neurospora sitophila. J. Sci. Technol. Agric. Nat. Resour. 12, 495-506.
Orskov E.R. (1992). Protein Nutrition in Ruminants. Academic Press, INC, San Diego, USA.
Orskov E.R. and McDonald P. (1979). The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighed according to rate of passage. J. Agric. Sci. 92, 499-503.
Rashidian A. (2011). Determination of digestibility and degradation of treated date tops fronds by Neurospora sitophila using in vitro and in situ methods. MS Thesis. Shahid Bahonar Univ., Kerman, Iran.
Salamat F., Keivani S., Emami M., Amin G. and Adimi P. (2006). Effect of walnut hull on growth inhibitory of Microsporum canis, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Aspergillus niger and Candida albicans by broth dilution method.J. Med. Sci. Islamic Azad Univ. 16(4), 201-205.
SAS Institute. (2005). SAS®/STAT Software, Release 8. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Shadzi S. (1991). Anti-fungal effects of walnut. J. Med. Sci. Isfahan Univ. 47, 121-125.
Shojaosadati S.A., Faraidouni R., Madadi-Nouei A. and Mohamadpour I. (1999). Protein enrichment of lignocellulosic substrates by solid state fermentation using Neurospora sitophila. Resour. Conserv. Recycl. 27, 73-87.
Tilley J.M.A. and Terry R.A. (1963). A two-stage technique for the in vitro digestion of forage crops. J. Br. Grassl Soc. 18, 104-111.
Vahabzadeh M. (2011). Determination of digestibility and degradation of treated pistachio peel by Neurospora sitophila using in vitro and in situ methods. MS Thesis. Islamic Azad Univ., Saveh, Iran.
Van SoestP.J.(1994). Nutritional Ecology of the Ruminant.Cornell University Press, Ithaca, NY.