بررسی پروتئین تک یاختهای به عنوان یک خوراک نامتعارف در تغذیه جوجههای گوشتی
Subject Areas : Camelم.ر. پورعلمی 1 , س. سیفی 2 , ع.ر. عبدالهی کاکرودی 3 , ر. خوشبخت 4
1 - Department of Animal Science, Chalous Branch, Islamic Azad University, Chalous, Iran
2 - Department of Clinical Science, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran
3 - Department of Animal Science, Chalous Branch, Islamic Azad University, Chalous, Iran
4 - Department of Clinical Science, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran
Keywords: عملکرد, جوجه گوشتی, میکروفلور روده, پروتئین تک یاختهای,
Abstract :
پروتئین تک یاختهای تعریفی برای سلولهای خشک شدهای است که از ارگانیسمهای تک سلولی تشکیل شدهاند و به عنوان منبع پروتئینی در غذاهای انسان یا خوراک حیوانات مورد استفاده قرار میگیرند. آزمایشی برای ارزیابی اثرات سطوح مختلف پروتئین تک یاختهای بر روی میکروفلور مدفوع و صفات تولیدی جوجههای گوشتی انجام شد. در مجموع 192 جوجه یکروزه نر نژاد راس 308، به صورت تصادفی به 4 تیمار تقسیم شدند. هر تیمار شامل 48 پرنده و 4 تکرار 12 قطعهای بود. از روز اول پرورش، جوجهها با یک جیره غذایی بر پایه ذرت و سویا به همراه سطوح مختلف پروتئین تک یاختهای (0، 5، 10 و 15 درصد جیره) تغذیه شدند. در روز 47 دوره پرورش، چهار پرنده از هر تیمار به صورت تصادفی برای کشتار و مطالعه میکروبی انتخاب شدند. تعداد کل باکتریهای هوازی، لاکتوباسیلها و کولی فرمهای روده در تیمارهای مختلف، تفاوت معنیداری نداشت. پروتئین تک یاختهای در سطوح 10 و 15 درصد باعث تلفات بالا شد. همچنین استفاده از پروتئین تک یاختهای، تأثیرات نامطلوبی بر وزنگیری، مصرف غذا و بازده خوراک داشت. در نتیجه، اگر چه استفاده از پروتئین تک یاختهای باعث کاهش قیمت جیره شد، اما تأثیرات نامطلوبی بر عملکرد پرندگان داشت.
Al-Awadhi N.M., Razzaque M.A., Jonker D., Banat I.M. and Hamdan I.Y. (1995). Nutritional and toxicological evaluation of single-cell protein produced from Bacillus ssp. KISRI-TM1A in rats. J. Food Qual. 18, 495-509.
Alzawqari M.H., Kermanshahi H., Nassiri Moghaddam H., Tawassoli M.H. and Gilani A. (2013). Alteration of gut microflora through citric acid treated drinking water in preslaughter male broilers. African J. Microbiol. Res. 7, 564-567.
Anonymous. (1989). Mechanism of toxicity of lysinoalanine. Nutr. Rev. 47, 362-364.
Ashraf M. (1981). Nutritional evaluation of methanol-based yeast single-cell protein for growing pullets, laying hens and reproducing chickens, Ph D. Thesis. Iowa State Univ., Ames, Iowa.
Aviagen. (2009). Ross Broiler Management Manual. Aviagen Incorporated, Huntsville, Alabama, USA.
Duncan D.B. (1955). Multiple range and multiple F-tests. Biometrics. 11, 1-42.
FAO. (2012). Food and Agriculture Organization Fisheries and Aquaculture Department. Food and Agriculture Organization (FAO), Rome, Italy.
Gao J., Zhang H.J., YU S.H., WU S.G., Yoon I., Quigley J., Gao Y.P. and QI G.H. (2008). Effects of yeast culture in broiler diets on performance and immunomodulatory functions. J. Poult. Sci. 87, 1377-1384.
LeesonS. and Summers J.D. (2001). Scott's Nutrition of the Chicken. University Books, Guelph, Ontario, Canada.
Leeson S. and Summers J.D. (2005). Commercial Poultry Nutrition, Nottingham University Press, Nottingham, United Kingdom.
Manal K. and El-nagha A. (2012). Effect of dietary yeast supplementation on broiler performance. Egypt Poult. Sci. 32, 95-106.
Naila Chand I. and Khan R.U. (2014). Replacement of soybean meal with yeast single cell protein in broiler ration: the effect on performance traits. Pakistan J. Zool. 46, 1753-1758.
Nasseri A.T., Rasoul-Amini S., Morowvat M.H. and Ghasemi Y. (2011). Single cell protein: Production and process. Am. J. Food Technol. 6, 103-116.
Ozsoy B. and Yalcin S. (2011). The effects of dietary supplementation of yeast culture on performance, blood parameters and immune system in broiler turkeys. Ankara Univ. Vet. Fak. Derg. 58, 117-122.
Pirmohammadi R., Shivazad M. and Yousof Hakimi A. (1999). Feeding value of Iranian produced single cell protein for broilers. Iranian J. Agric. Sci. 30, 277-286.
SAS Institute. (2004). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Shareef A.M. and Al-dabbagh A.S.A. (2009). Effect of probiotic (Saccharomyces cerevisiae) on performance of broiler chicks. Iranian J. Vet. Sci. 23, 23-29.
Sternberg M., Kim C.Y. and Schwende F.J. (1975). Lysinoalanine: Presence in foods and food ingredients. Science. 190(4218), 992-994.
White W.B. and Balloun S.L. (1977). The value of methanol-derived single-cell protein for broilers. Poult. Sci. 56, 266-273.
Yalcin S., Ozsoy B. and Erol H. (2008). Yeast culture supplementation to laying hen diets containing soybean meal or sunflower seed meal and its effect on performance. J. Appl. Poult. Res. 17, 229-236.
Zohari M.A., Kiaei M. and Modirsanei M. (1386). Evaluation of the effects of feeding single cell protein in broiler chicks. J. Vet. Res. 62(1), 61-80.