اثرات نوع جیره نویسی و سطوح مختلف احتیاجات اسیدآمینه لیزین بر ترکیب شیمیایی و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی
Subject Areas : Camel
1 - Department of Animal Science, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran
2 - Department of Animal Science, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
Keywords: جوجه گوشتی, لاشه, لیزین, آرین, قابل هضم,
Abstract :
به منظور تعیین اثرات سطوح مختلف احتیاجات اسیدآمینه لیزین در دو نوع جیره نویسی بر اساس اسیدآمینه کل و قابل هضم خوراک بر ترکیب شیمیایی و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی، از تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی نر سویه آرین و در مجموع 6 تیمار آزمایشی با 5 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی و به روش آزمایش فاکتوریل 3 × 2 استفاده شد. در این آزمایش، فاکتور اول، شامل 2 سطح اسیدآمینه کل و قابل هضم خوراک مصرفی و فاکتور دوم، سه سطح، اسیدآمینه لیزین کل (90 ، 100 و 110 درصد) مورد احتیاجات جوجههای گوشتی میباشد، جیرههای آزمایش از لحاظ میزان انرژی و پروتین یکسان بودند. نتایج این آزمایش نشان میدهد که جیره نویسی بر اساس اسیدآمینه قابل هضم خوراک روی وزن نسبی سینه و وزن چربی محوطه شکمی اثرات معنیداری گذاشته (05/0>P)، و جوجههای گوشتی مصرف کننده جیرههای تنظیم شده براساس اسیدآمینه قابل هضم نسبت به اسیدآمینه کل خوراک دارای وزن نسبی سینه بیشتری دارند اثرات مثبت معنیدار در جوجههای مصرفکننده جیرههای تنظیم شده بر اساس 110 درصد احتیاجات اسیدآمینه لیزین روی درصد لیزین گوشت ران و سینه مشاهده شد (05/0>P). این تحقیق نشان داد که افزایش سطح احتیاجات اسیدآمینه لیزین به110درصد توصیه انجمن ملی تحقیقات (1994) و جیره نویسی بر اساس اسیدآمینه قابل هضم خوراک باعث بهبود رشد جوجههای گوشتی در دوران آغازین و رشد شده است.
Acar N., Moran Jr.E.T. and Bilgili S.F. (1991). Live performance and carcass yield of male broilers from two commercial strain crosses receiving rations containing lysine below and above the established requirement between six and eight weeks of age. Poult. Sci. 70, 2315-2321.
Acar N., Moran Jr.ET. and Mulvaney D.R. (1993). Breast muscle development of commercial broilers from hatching to twelve weeks of age. Poult. Sci. 72, 317-325.
AOAC. (1990). Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
Bernal L.E.P., Tavernari F.C., Rostagno H.S. and Albino L.F.T. (2014). Digestible lysine requirements of broilers. Brazilian J. Poult. Sci. 16(1), 49-55.
Corzo A., Kidd M.T., Dozier W.A., Walsh T.J. and Peak S.D. (2005). Impact of dietary amino acid density on broilers grown for the small bird market. Japan Poult. Sci. 42, 329-336.
Dozier W.A., Corzo A., Kidd M.T. and Branton S.L. (2007). Dietary apparent metabolizable energy and amino acid density effects on growth and carcass traits of heavy broilers. J. Appl. Poult. Res. 16, 192-205.
Eits R.M., Kwakkel R.P., Verstegen M.W. and Emmans G.C. (2003). Responses of broiler chickens to dietary protein: effects of early life protein nutrition on later responses. British Poult. Sci. 44, 398-409.
Geraert P.A. and Mercier Adisseo Y. (2010). Amino Acids: Beyond the Building Blocks! ADISSEO France SAS, 10 Place du Général de Gaulle, 92160 ANTONY, France.
Gorman I. and Balnave D. (1995). The effect of dietary lysine and methionine on the growth characteristics and breast meat yield of Australian broiler chickens. Australian J. Agric. Res. 46, 1569-1577.
Hurwitz S., Sklan D., Talpaz H. and Plavnik I. (1998). The effect of dietary protein level on the lysine and arginine requirements of growing chickens. Poult. Sci. 77, 689-696.
Kang C.W., Sunde M.L. and Swick R.W. (1985). Characteristics of growth and protein turnover in skeletal muscle of turkey poults. Poult. Sci. 64, 380-387.
Kerr B.J., Kidd M.T., Halpin K.M., McWard G.W. and Quarles C.L. (1999). Lysine level increases live performance and breast yield in male broilers and breast yield in male broilers. J. Appl. Poult. Res. 8, 381-390.
Kidd M.T., Kerr B.J., Halpin K.M., McWard G.W. and Quarles C.L. (1998). Lysine levels in starter and grower finisher diets affect broiler performance and carcass traits. J. Appl. Poult. Res. 7, 351-358.
Leclercq B. (1998). Specific effects of lysine on broiler production: comparison with threonine and valine. Poult. Sci. 77, 118-123.
Munks B., Robinson A., Beach E.F. and Williams H.H. (1945). Amino acids in the production of chicken egg and muscle. Poult. Sci. 24, 459-464.
Nasr J. and Kheiri F. (2011). Effect of different lysine levels on Arian broiler performance. Italian J. Anim. Sci. 10(3), 170-174.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Pesti G.M., Leclercq B.A., Chagneau M. and Cochard T. (1994). Comparative responses of genetically lean and fat chickens to lysine arginine and non-essential amino acid supply. II. Plasma amino acid responses. British Poult. Sci. 35, 697-707.
Rosebrough R.W. and Steele N.C. (1985). Energy and protein relationships in the broiler. 1. Effect of protein levels and feeding regimens on growth body composition and in vitro lipogenesis of broiler chicks. Poult. Sci. 64, 119-126.
Rostagno H.S., Pupa J.M.R. and Pack M. (1995). Diet formulation for broiler based on total versus digestible amino acids. J. Appl. Poult. Res. 4(1), 293-299.
SAS Institute. (2004). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Smith E.R., Pesti G.M., Bakalli R.I., Ware G.O. and Menten J.F.M. (1998). Further studies on the influence of genotype and dietary protein on the performance of broilers. Poult. Sci. 77, 1678-1687.
Sterling K.G., Pesti G.M. and Bakalli R.I. (2006). Performance of different broiler genotypes fed diets with varying levels of dietary crude protein and lysine. Poult. Sci. 85, 1045-1054.
Tesseraud S., Peresson R. and Chagneau A.M. (1996). Dietary lysine deficiency greatly affects muscle and liver protein turnover in growing chickens. British J. Nutr. 75, 853-865.
Todd J.A. and Roselina A. (2014). Nutrient requirements of poultry publication: history and need for an update. J. Appl. Poult. Res. 23, 567-575.
Vieira S.L. and Angel C.R. (2012). Optimizing broiler performance using different amino acid density diets: what are the limits? J. Appl. Poult. Res. 21, 149-155.
Yaghobfar A. and Zahedifar M. (2003). Endogenous losses of energy and amino acids in birds and their effect on true metabolisable energy values and availability of amino acids in maize. British Poult. Sci. 44, 719-725.