اثرات استفاده از کیک آفتابگردان روی قابلیت هضم جیرهای و پروفایل متابولیکی اسبهای توریسم
Subject Areas : CamelM.F. Trombetta 1 , A. Peresson 2 , A. Falaschini 3
1 - Department of Agricultural, Food and Environmental Science, Polytechnic University of Marche, Via Brecce Bianche, Ancona, Italy
2 - Department of Agricultural, Food and Environmental Science, Polytechnic University of Marche, Via Brecce Bianche, Ancona, Italy
3 - Department of Veterinary Medicine, Bologna University, Bologna, Italy
Keywords: قابلیت هضم, اسب, کیک آفتابگردن,
Abstract :
در این آزمایش اثرات استفاده از کیک آفتابگردان در فرموله کردن جیره در 6 رأس اسب توریسم بررسی شد. سه جیره آزمایشی با سطوح انرژی و پروتئین یکسان با جیره شاهد با استفاده از سطوح افزایشی کیک آفتابگردان (3/0، 6/0 و 1 کیلوگرم) تنظیم شدند. اندازهگیری قابلیت هضم با استفاده از معرفهای داخلی نشان داد که افزایش مقادیر کیک آفتابگردان قابلیت هضم مواد مغذی را کاهش داد. تجزیه آماری با استفاده از اثر جیره کاهش معنیداری را در قابلیتهای هضم ماده خشک (0006/0p=)، عصاره اتری (0001/0p=)، الیاف خام (0269/0p=)، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (0247/0p=) والیاف نامحلول در شوینده اسیدی (0269/0p=) نشان داد. مقایسه دو معرف داخلی (خاکستر نامحلول در اسید و لیگنین) مقادیر قابلیت هضم بهتری را برای تمامی قابلیتهای هضم با استفاده از معرف داخلی لیگنین نشان داد. همچنین، مقادیر گلوگز و اوره تفاوتهای معنیداری را به دلیل اثر جیره نشان داد.
Bergero D., Miraglia M., Abba C. and Polidori M. (2004). Apparent digestibility of mediterranean forages determined by total collection of faeces and acid-insoluble ash as internal marker. Livest. Prod. Sci. 85, 235-238.
De Almeida F.Q. and de Godoi F.N. (2011). Soybean oil in horses’ diets. Available at: http//www.interchopen.com.
De Marco M., Peiretti P.G., Miraglia N., Forneris G. and Bergero D. (2012). Digeribilità di farina di estrazione di soia e farina di estrazione di girasole nel cavallo: confronto fra sistemi di valutazione. Ippologia. 23(4), 1-6.
Galassi G. (2013). Regole per ottenete un’ingestione di qualità. Suinicoltura. 6, 42-46.
Kienzle E., Fehrle S. and Opitz B. (2002). Interactions between the apparent energy and nutrient digestibilities of a concentrate mixture and roughages in horses. J. Nutr. 132, 1778-1780.
Kohnke J. (1992). Feeding Nutrition. The making of a champion. Birubi Pacific, Australia.
Martillotti F., Antongiovanni M., Rizzi L., Santi E. and Bittante G. (1987).Metodi di Analisi per la Valutazione Degli Alimenti D’impiego Zootecnico. IPRA, Rom.
Martin-Rosset W. (1990). L’alimentation des Chevaux. INRA, Paris.
Mattii S., Priori S. and Trombetta M.F. (2009).Influence of sunflower cake supplementation on Marchigiana carcass and meat quality. Pp. 513-515 in Proc. 18th Cong. Anim. Sci., Italy.
Miraglia N., Bergero D., Bassano B., Tarantola M. and Ladetto G. (1999). Studies of apparent digestibility in horses and use of internal markers. Livest. Prod. Sci. 60, 21-25.
Mlay P.S., Pereka A., Phiri E.C., Balthazary S., Igusti J., Hvelplund T., Weisbjerg M.R. and Madsen J.(2006). Feed value of selected tropical grasses, legumes and concentrates. Vet. Arch. 76(1), 53-63.
Piccioni M. (1989). Dizionario Degli Alimenti Peril Bestiame. Agricole. Bologna. Italy.
SAS Institute. (1996). SAS®/STAT Software, Release 9.2. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Schaafstra F.J.W.C., van Doorn D.A., Schonewille J.T., van Riet M.M.J., Visser P. and Hendriks W.H. (2012). Evaluation of ADL, AIA TiO2 as markers to determine apparent digestibility in ponies fed increasing proportion of concentrate. From forage and grazing in horse nutrition. Available at: http//www.springer .com.
Srilatha K. and Krishnakumari K. (2003). Proximate composition and protein quality evaluation of recipes containing sunflower cake. Plant. Food. Hum. Nutr. 58, 1-11.
Talha E.E. and Yagoub M. (2008). Sunflower cake as a substitute for groundnut cake in commercial broiler chicks diets. Pakistan J. Nutr. 7(6), 782-784.
Trombetta M.F. and Mattii S. (2005). Sunflower expeller vs.soya meal in heavy pig production: performance and digestibility. Pp. 461-463 in Proc. 16th Cong. Anim. Sci. Italy.
Trombetta M.F., Mattii S. and Falaschini A. (2007).Sunflower cake in the diet of quarter horses in activity. Italian J. Anim. Sci. 6, 165-173.
Varloud M., de Fombelle A., Goachet A.G., Drogoul C. and Julliand V. (2004). Partial and total apparent digestibility of dietary carbohydrates in horses as affected by the diet. Anim. Sci. 79, 61-72.
Yagoub M.Y. and Talha E.E.A. (2009). Effect of replacement of groundnut cake with decorticated sunflower cake on the performance of Sudanese desert lambs. Pakistan J. Nutr. 8, 46-48.