اثر افزودن پریبیوتیک و ایزولوسین به جیرههای غذایی بر عملکرد و برخی فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی
Subject Areas : Camelا. اژدر 1 , ن. ایلا 2 , ج. یدی 3
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran
3 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran
Keywords: عملکرد, فراسنجههای خونی, جوجههای گوشتی, ایزولوسین, پریبیوتیک,
Abstract :
به منظور بررسی اثر پریبیوتیک (فرمکتو) و ایزولوسین و ترکیب آنها در جیره بر روی عملکرد و برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی در طول دوره پایانی، در ابتدای آزمایش تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308، یکروزه بر طبق کاتالوگ پرورش سویه راس تا 21 روزگی پرورش یافتند. جوجههای 21 روزه، به طور تصادفی در 4 تیمار و 5 تکرار در 20 قفس زمینی (در هر قفس 15 قطعه) تا 42 روزگی نگهداری شدند. جوجههایی که در گروه شاهد قرار گرفتند از جیره پایه ذرت-سویا و گندم تغذیه شدند. به گروههای آزمایشی 1/0 درصد پریبیوتیک و 04/0 درصد ایزولوسین افزوده گردید. در پایان آزمایش هم یک پرنده از هر پن خونگیری و توزین گردید وکشتار شدند. نتایج در پایان آزمایش نشان دادند که پریبیوتیک و ایزولوسین به طور معنیداری (05/0>P) سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن و کلسترول سرم خون گردید ولی بر روی صفاتی چون: مصرف خوراک، میزان اوره، اسید اوریک، تری گلیسرید، LDL، HDL، VLDL، LDL/HDL سرم و پروتئین تام اثر معنیداری نداشت.
Ashraf S., Zaneb H., Yousaf M.S., Ijaz A., Sohail M.U., Muti S., Usman M.M., Ijaz S. and Rehman H. (2013). Effect of dietary supplementation of prebiotics and probiotics on intestinal microarchitecture in broilers reared under cyclic heat stress. J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 97, 68-73.
Awad W.A., Ghareeb K. and bohm J. (2011). Evalution of the chicory inulin efficacy on ameliorating the intestinal electrophysiological properties in broiler chickens. J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 95, 65-72.
Chee S., Lji P., Choct M., Mikkelsen L. and Kocher A. (2010). Characterization and response of intestinal microflora and mucins to manno-oligosaccharide and antibiotic supplementation in broiler chickens. Br. Poult. Sci. 51(3), 368-380.
De Castro Tavernari F., Lelis G.R., de Oliveira Carneiro P.R., Vieira R.A., Polveiro R.C., Luengas J.A.P., Rostagno H.S. and Albino L.F.T. (2012). Effect of different digestible isolucine/lysine ratios for broiler chickens. Revist. Brasileira Zootec. 41(7), 1699-1705.
Fallah R. and Rezaei H. (2013). Effect of dietary prebiotic and acidifier supplementation on the growth performance, carcass characteristics and serum bio chemical parameters of broilers. J. Cell. Anim. Biol. 7(2), 21-22.
Ikeda D., Karasawa T., Yamakawa K., Tanaka R., Namiki M. and Nakamura S. (1998). Effect of isoleucine on toxin production by Clostridium difficile in a defined medium. Zentralbl. Bakteriol.287(4), 375-386.
Kannan M., Karunakaran R. and Prabhakar T.G. (2005). Influence prebiotics supplementation on lipid profile of broilers. Int. J. Poult. Sci. 4(12), 994-997.
Khodadadi A., Taghavi M., Nikpiran H. and Athari S. (2013). Influence of probiotic and prebiotic on broiler chickens performance and immune status. J. Nov. Appl. Sci. 28, 256-259.
Kidd M.T., Burnham D.J. and Kerr B.J. (2004). Dietary isoleucine responses in male broiler chickens. Br. Poult. Sci. 45(1), 67-75.
Kidd M.T., Kerr B.J., Allard J.P., Rao S.K. and Halley J.T. (2000). Limiting amino acid responses in commercial broilers. J. Appl. Poult. Res. 9, 223-233.
Mejia L., Zumwalt C.D., Kim E.J. Tillman P.B. and Corzo A. (2011). Digestible isoleucine-to-lysine ratio effects in diets for broilers from 4 to 6 weeks post hatch. J. Appl. Poult. Res.20(4), 485-490.
Midillim M., Kocabagli N., Muglali O.H., Turan N. and Yilmaz H. (2008). Effects of dietary probiotic and peribiotic supplementation on growth performance and serum IgG concentration of broilers. South African J. Anim. Sci. 38(1), 235-248.
Morales-Lopez R., Auclair E., Garcia F., Esteve-Garcia E. and Brufau J. (2009). Use of yeast cell walls; 3-1, 3/1, 6-glucans and mannan proteins in broiler chicken diets. Poult. Sci. 88(3), 601-607.
Sabuni S., Eila N. and Gholamhoseini B. (1389). Addition of probiotics and prebiotics in the diet on performance and small intestinal bacterial populations and morphology of ilium in broilers. J. Anim. Sci. Res. 6, 11-23.
SPSS Inc. (2011). Statistical Package for Social Sciences Study. SPSS for Windows, Version 20. Chicago SPSS Inc.
Xu Z., Hu C., Xia M., Zhan X. and Wang M. (2003). Effects of dietary fructo oligosaccharide on digestive enzyme activities, Intestinal microflora and morphology of male broilers. Poult. Sci. 82(6), 1030-1036.
Yang Y., Lji P. and Choct M. (2009). Dietary modulation of gut microflora in broiler chickens: a review of the role of six kinds of alternatives to antibiotics. World's Poult. Sci. J. 65, 97-114.