تأثیر منابع سلنیوم غیرآلی و آلی روی عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی
Subject Areas : Camelکا. راجاشری 1 , تی. موتوکومار 2 , ان. کارتیکیان 3
1 - Department of Botany, Root and Soil Biology Laboratory, Bharathiar University, Coimbatore, 641046, Tamilnadu, India
2 - Department of Botany, Root and Soil Biology Laboratory, Bharathiar University, Coimbatore, 641046, Tamilnadu, India
3 - Department of Animal Science, Tamilnadu Veterinary and Animal Science University, Chennai, 600051, Tamilnadu, India
Keywords: گلوتاتیون پراکسیداز, تولید لاشه, تخمیر سلنیوم, مواد واکنش دهنده با تیوباربیتیوریک اسید, ظرفیت نگهداری آب,
Abstract :
این آزمایش برای ارزیابی و مقایسه اثر منابع سلنیوم غیرآلی و آلی در جوجههای گوشتی (راس 308) انجام شد. جوجههای گوشتی نر یکسان در پنج گروه با شش تکرار از جیره بدون مکمل سلنیوم (کنترل منفی)، یا جیرههای مکمل شده با سلنیوم آلی و غیرآلی در سطوح 25/0ppm سلنیوم غیرآلی، 5/0ppm سلنیوم غیرآلی، 25/0 ppm سلنیوم آلی و 5/0 ppm سلنیوم آلی تغذیه شدند. سدیم سلنات و مخمر غنی از سلنیوم به عنوان منابع غیرآلی و آلی سلنیوم استفاده شدند. طیور به مدت 35 روز پرورش داده شدند و برای عملکرد رشد، کیفیت لاشه و اندامهای لنفوئیدی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نمونههای گوشت و کبد برای گلوتاتیون پراکسیداز، مواد واکنش دهنده با تیوباربیتیوریک اسید، pH گوشت و ظرفیت نگهداری آب مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مکمل سلنیوم صرف نظر از منبع و سطح استفاده باعث بهبود عملکرد جوجههای گوشتی توسط افزایش مصرف خوراک و وزن بدن گردیدند. تفاوت معنیداری در ضریب تبدیل خوراک، درصد زندهمانی و صفات مرتبط با لاشه در بین گروههای تیماری یافت نشد (05/0P<). سلنیوم آلی در سطح 5/0 ppm به عنوان یک منبع عالی از سلنیوم تعیین شد به طوری که به واسطه افزایش ابقاء سلنیوم، فعالیت بیشتر گلوتاتیون پراکسیداز و کاهش نرخ پراکسیداسیون لیپید کیفیت گوشت را بهبود داد. به علاوه، مکمل سلنیوم از منشأ آلی در سطح 5/0ppm باعث بهبود ظرفیت نگهداری آب گوشت شد.
AOAC. (2006). Official Methods of Analysis. 18th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA.
Arthur J.R. (1991). The role of selenium in thyroid hormone metabolism. Canadian J. Appl. Physiol. Pharmacol. 69,1648-1652.
Arthur J.R. and Beckett G.J. (1994). New metabolic roles for selenium. Proc.Nutr. Soc. 53, 615-624.
Cantor A.H., Scott M.L. and Noguchi T. (1975). Biological availability of selenium in feedstuffs and selenium compounds for prevention of exudative diathesis in chicks. J. Nutr. 105, 96-105.
Cantor A.H., Moorehead P.D. and Musser M.A. (1982). Comparative effects of sodium selenite and selenomethionine upon nutritional muscular dystrophy, selenium dependent glutathione peroxidase and tissue selenium concentrations of turkey poults. Poult. Sci. 61, 478-484.
Choct M., Naylor A.J. and Reinke N. (2004). Selenium supplementation affects broiler growth performance, meat yield and feather coverage. Br. Poult. Sci. 45, 677-683.
Combs G.F.J.R. (1981). Influence of dietary vitamin E and selenium on the oxidant defence system of the chick.Poult. Sci. 60, 2098-2105.
Deniz G.S., Genzen S. and Turkmen I.I. (2005). Effects of two supplemental dietary selenium sources (mineral and organic) on broiler performance and drip loss.Rev. Med. Vet. 156, 423-426.
De Vore V.R. and Greene B.E. (1982). Glutathione peroxidase in post- rigor bovine semitendinosus muscle. J. Food Sci. 47, 1406-1409.
Dlouha S., Sevcikova A., Dokoupilova Zita L., Heindl J. and Skri- van M. (2008). Effect of dietary selenium source on growth performance, breast muscle selenium, glutathione peroxidase activity and oxidative stability in broilers. Czech J. Anim. Sci. 53, 265-269.
Dou T.C., Shi S.R., Sun H.J. and Wang K.H. (2009). Growth rate, carcass traits and meat quality of slow growing chicken grown according to three raising systems. Anim. Sci. Pap. Rep. 27, 361-369.
Downs K.M., Hess J.B. and Bilgili S.F. (2000). Selenium source effect on broiler carcass characteristics, meat quality and drip loss. J. Appl. Anim. Res. 18, 61-72.
Edens F.W. (1996). Organic selenium: from feathers to muscle integrity to drip loss. Five years onward: no more selenite. Pp. 165-185 in Proc. 12th Alltech Ann. Sympos. Biotech. Feed Indust. The Living Gut. Nottingham Univ. Press, Nottingham NG 110 AX, United Kingdom.
Edens F.W., Parkhurst C.R., Havenstein G.B. and Sefton A.E. (2001). Housing and selenium influences on feathering on broilers. J. Appl. Poult. Res. 10, 128-134.
Flohe L. (2010). Changing paradigms in thiology from antioxidant defense toward redox regulation. Method. Enzymol. 473, 1-39.
Giamborne J.J. and Closser J. (1990). Efficacy of live vaccine against serologic subtypes of infectious bursal disease.Avian. Dis. 34, 7-11
Hassan S.J., Hakkarainen J., Lindberg P. and Sankari S. (1988). Comparative effect of dietary sodium selenite on whole blood and plasma selenium and glutathione peroxidase in the chick. Nutr. Rep. Int. 38, 865-871.
Hegazy S.M. and Adachi Y. (2000). Effects of dietary selenium, zinc and selenium and zinc supplementation on growth and immune response between chicks groups that were inoculated with Salmonella and aflatoxin or Salmonella. Poult. Sci. 79, 331-335.
Henckel P., Young J.F., Bertram H.C. and Karlsson A.H. (2006). Determination of Water Holding Capacity in Chicken Meat, Danish Institute of Agricultural Sciences, Department of Food Science, Tjele, Denmark.
Hussain M.I., Khan S.A., Chaudhry Z.I., Aslam A., Ashraf K. and Rai M.F. (2004). Effect of organic and inorganic selenium with and without vitamin E on immune system of broilers.Pakistan Vet. J. 24, 9-12.
Jokic Z., Pavlovski Z., Mitrovic S. and Dermanovic V. (2009). The effect of different levels of organic selenium on broiler slaughter traits. Biotechnol. Anim. Husbandry. 25, 23-24.
Maraschiello C., Sarraga C. and Garcia Regueiro A. (1999). Glutathione peroxidase activity, TBARS and α-tocopherol in meat from chickens fed different diets. J. Agric. Food Chem. 47, 867-872.
Miller D., Soares H.J., Bauersfeld. P. and Cuppett S.L. (1972). Comparative selenium retention by chicks fed sodium selenite, selenomethionine, fish meal, and fish soluble. Poult. Sci. 51, 1669-1673.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC.
Naylor A.J., Choct M. and Jacques K.A. (2000). Effects of selenium source and level on performance and meat quality in male broilers. Poult. Sci. 79, 117-124.
Okhawa H., Oshishi N. and Yagi K. (1979). Assay for lipid peroxidation in animal tissues by thiobarbituric acid reaction. Anal. Biochem. 95, 351-358.
Payne R.L. and Southern L.L. (2005). Comparison of inorganic and organic selenium sources for broilers. Poult. Sci. 84, 898-902.
Rajashree K. and Muthukumar T. (2013a). Preparation of selenium tolerant yeast Saccharomyces cerevisiae. J. Microbiol. Biotechnol. Res. 3, 46-53.
Rajashree K. and Muthukumar T. (2013b). Selection of culture medium and conditions for the production of selenium enrichedSaccharomyces cerevisiae. African J. Biotechnol. 12, 2972-2977.
Rotruck J.T., Pope A.L., Ganther H.E., Swanson A.B., Hafeman D.C. and Hoekstra W.G. (1973). Selenium: biochemical role as a component of glutathione peroxidase.Science. 179, 588-590.
Biotechnology in the Feed Indust. The Living Gut. Nottingham Univ. Press, Nottingham NG 110 AX, United Kingdom.
Shan A.S. and Davis R.H. (1994). Effect of dietary phytate on growth and selenium status of chicks fed selenite or selenomethionine. Br. Poult. Sci. 35, 725-741.
Sharmila S. and Vasundra Devi P.A. (2011). Comparison of in vitro antioxidant activity of the ethanolic extract of ripe and unripe fruit of Aegle marmelos. J. Pharm. Res. 4, 720-722.
Singh K.S. and Panda B. (1992). Poultry Nutrition. Kalyam Publishers, Rajinder nagar, Ludhiyana, India.
Spears J.W., Grimes J., Lloyd K. and Ward T.L. (2003). Efficacy of a novel organic selenium compound (zinc-lselenomethionine, Availa Se) in broiler chicks. Pp. 197-198 in Proc. 1st Latin American Cong. Anim. Nutr. Cancum, Mexico.
Upton R.J., Frank W. Edens and Ferket P.R. (2008). Selenium yeast effect on broiler performance. Int. J. Poult. Sci. 7, 798-805.
Yoon I., Werner M. and Butler M. (2007). Effect of source and concentration of selenium on growth performance and selenium retention in broiler chickens. Poult. Sci. 86, 727-730.
Zhan X.A., Wang M., Zhao R.Q., LI W.F. and XU Z.R. (2007). Effects of different selenium source on selenium distribution, loin quality and antioxidant status in finishing pigs. Anim. Feed Sci. Technol. 132, 202-211.