اثرات پودر کاسنی همراه با اسید بوتیریک بر صفات لاشه و برخی از فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی
Subject Areas : Camelم. فرامرززاده 1 , م. بهروزلک 2 , ف. صمدیان 3 , و. واحدی 4
1 - Department of Animal Science, Islamic Azad University, Shabestar Branch, Shabestar, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Payame Noor University, Tehran, Iran
3 - Department of Animal Science, College of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran
4 - Department of Animal Science, Moghan College of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
Keywords: افزایش وزن, کاسنی, بازده لاشه, جوجه&rlm, های گوشتی, اسید بوتیریک,
Abstract :
هدف این مطالعه تعین اثر سطوح مختلفی از پودر کاسنی به همراه اسید بوتیریک بر عملکرد، صفات لاشه، وزن نسبی اندامهای داخلی و برخی از فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی بود. دویست و چهل جوجه یک روزه گوشتی (راس، 308) در یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و شش تکرار در هر تیمار، شامل 10 جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفت. تیمارها عبارت بودند از: 1- شاهد (فاقد هر گونه افزودن پودر کاسنی و اسید بوتیریک به جیره)، 2- کیلوگرم/گرم 15 پودر کاسنی به علاوه 3/0 درصد اسید بوتیریک، 3- کیلوگرم/گرم 30 پودر کاسنی به علاوه 3/0 اسید بوتیریک و 4- کیلوگرم/گرم 45 اسید بوتیریک به علاوه 3/0 درصداسید بوتیریک. وزن بدن و مصرف خوراک پرندهها در روزهای 21 و 46 به منظور تعیین عملکرد اندازهگیری و ثبت شد. در سن 46 روزگی دو پرنده از هر تکرار به طور تصادفی انتخاب شد و برای تعیین صفات لاشه و برخی از فراسنجههای خونی کشتار گردید. نتایج نشان داد که در دورههای رشد و پایانی و همچنین کل دوره پرورشی، افزایش وزن بدن پرندهها در تیمار 4 به طور معنیداری بالاتر از تیمار شاهد و گروههای دیگر تیماری بود (05/0>P). وزن نسبی سینه و ران به عنوان درصدی از وزن زنده بدن، به طور معنیداری در پرندگان تیمار 4 در مقایسه با پرندگان تغذیه نموده از تیمار شاهد بالاتر بود. در کل در مطالعه حاضر، تغذیه کیلوگرم/گرم 45 پودر کاسنی به همراه 3/0 درصد اسید بوتیریک به جوجههای گوشتی، وزن بدن و بازده لاشه را افزایش داد (05/0>P)، ولی به جز کبد، بر وزن نسبی سایر اندامهای احشایی و همچنین فراسنجههای خونی اثر معنیداری نداشت.
Ammerman E., Quarles C. and Twining P.V. (1989). Evaluation of fructooligosaccharides on performance and carcass yield of male broilers. Poult. Sci. 68, 167-175.
Bach Knudsen K.E. (2001). The nutritional significance of dietary fibre analysis. Anim. Feed. Sci. Technol. 90, 3-20.
Calnek B.W., Barnes H.J., Beard C.W., Reid W.M. and Yoder HW. (1991). Diseases of Poultry. Iowa State University Press, Ames, USA.
Dahiya J.P., Wilkie D.C. and Van Kessel A.G. (2002). Drew Potential strategies for controlling necrotic enteritis in broiler chickens in post-antibiotic era. Anim. Feed Sci. Technol. 129, 60-88.
Elrayeh A.S. and Yildiz G. (2012). Effects of inulin and β-glucan supplementation in broiler diets on growth performance, serum cholesterol, intestinal length, and immune system. Turkish J. Vet. Anim. Sci. 36(4), 388-394.
Flickinger E.A., Van Loo J. and Fahey G.C. (2003). Nutritional responses to the presence of inulin and oligofructose in the diets of domesticated animals: a review. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 43, 19-60.
Franck A. and Bosscher D. (2009). Inulin. Pp: 41-60 in Fiber Ingredients, S.S. Cho and Samuel P. Eds. CRC Press, Boca Raton, Florida.
Gibson G.R., Beatty E.R., Wang X. and Cummings J.H. (1995). Selective stimulation of Bifidobacteria in the human colon by oligofructose and inulin. Gastroenterology. 108, 975-982.
Gonzalez-Alvarado J.M., Jimenez-Moreno E., Valencia D.G., Lazaro R. and Mateos G.G. (2008). Effects of fiber source and heat processing of the cereal on the development and pH of the gastrointestinal tract of broilers fed diets based on corn or rice. Poult. Sci. 87, 1779-1795.
Ivarsson E., Frankow-Lindberg B.E., Andersson H.K. and Lindberg J.E. (2011). Growth performance, digestibility and faecal coliform bacteria in weaned piglets fed a cereal-based diet including either chicory (Cichorium intybus) or ribwort (Plantago lanceolata) forage. Animal. 5, 558-564.
Izadi H., Arshami J., Golian A. and Raji M.R. (2013). Effects of chicory root powder on growth performance and histomorphometry of jejunum in broiler chicks. Vet. Res. Forum. 4(3), 169-174.
Knarreborg A., Simon M.A., Engberg R.M., Jensen B.B. and Tannock G.W. (2002). Effects of dietary fat source and subtherapeutic levels of antibiotic on the bacterial community in the ileum of broiler chickens at various ages. Appl. Environ. Microbiol. 68, 5918-5924.
Kwan Y.M. and Ricke, S.C. (1998). Induction of acid resistance of Salmonella typhimurium by exposure to short chain fatty acids. Appl. Environ. Microbiol. 64, 3458-3463.
Lesson S., Namkung H., Antongiovanni M. and Lee E.H. (2005). Effect of butyric acid on the performance and carcass yield of broiler chickens. Poult. Sci. 84, 1418-1422.
Liu H.Y., Ivarsson E., Jonsson L., Holm L., Lundh T. and Lindberg J.E. (2011). Growth performance, digestibility and gut development of broiler chickens on diets with inclusion of chicory (Cichorium intybus). Poult. Sci. 90, 815-823.
Looft T., Johnson T.A., Allen H.K., Bayles D.O., Alt D.P., Stedtfeld R.D., Sul W.J., Stedtfeld T.M., Chai B. and Cole J.R. (2012). In-feed antibiotic effects on the swine intestinal microbiome. Proc. Natl. Acad. Sci. USA. 109, 1691-1696.
Lunn J. and Buttriss J.L. (2007). Carbohydrates and dietary fiber. Nutr. Bull. 32, 21-64.
Mirza Aghazadeh A. and Nabiyar E. (2015). The effect of chicory root powder on growth performance and some blood parameters of broilers fed wheat-based diets. J. Appl. Anim. Res. 43(4), 384-389.
Montagne L., Pluske J.R. and Hampson D.J. (2003). A review of interactions between dietary fibre and the intestinal mucosa, and their consequences on digestive health in young non-ruminant animals. Anim. Feed Sci. Technol. 108, 95-117.
Mroz Z., Koopmans S.J., Bannink A., Partanen K., Krasucki M., Overland M. and Radcliffe S. (2005). Carboxylic acids as bioregulators and gut growth promoters in non-ruminants. Pp. 81-133 in Biology of Nutrition in Growing Animals. Biology of Growing Animal Series. R. Mosenthin, J. Zentek and T. Zewrowska, eds. Elsevier, Amsterdam, Netherlands.
Panda K., Rama Rao S.V., Raju L.N., Shyam G. and Sunder M.V. (2009). Effect of butyric acid on performance, gastrointestinal tract health and carcass characteristics in broiler chickens. Asian-Australas J. Anim. Sci. 22(7), 1026-1031.
Patterson J.K., Yasuda K., Welch R.M., Miller D.D. and Lei X.G. (2010). Supplemental dietary inulin of variable chain lengths alters intestinal bacterial populations in young pigs. J. Nutr. 140, 2158-2161.
Pryde S.E., Duncan S.H., Hold G.L., Stewart C.S. and Flint H.J. (2002). The microbiology of butyrate formation in the human colon. FEMS. Microbiol. Lett. 217, 133-139.
Rebole A., Ortiz L.T., Rodriguez M.L., Alzueta C., Trevino J. and Velasco S. (2010). Effects of inulin and enzyme complex, individually or in combination, on growth performance, intestinal microflora, cecal fermentation characteristics, and jejunal histomorphology in broiler chickens fed a wheat and barley-based diet. Poult. Sci. 89, 276-286.
Rehman H., Bohm J. and Zentek J. (2006). Effects of diets with sucrose and inulin on the microbial fermentation in the gastrointestinal tract of broilers. Pp. 155 in Proc. Soc. Nutr. Physiol. Gottingen, Germany.
Rehman H., Rosenkran C. and Bohm J. (2007). Dietary inulin affects the morphology but not the sodium-dependent glucose and glutamine transport in the jejunum of broilers. Poult. Sci. 86, 118-122.
Safamehr A., Fallah F. and Nobakht A. (2013). Growth performance and biochemical parametersof broiler chickens on diets consist of Chicory (Cichorium intybus) and Nettle (Urtica dioica) with or without multi-enzyme. Iranian J. Appl. Anim. Sci. 3(1), 131-137.
SAS Institute. (2004). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Sharma R., Schumarcher U., Ronaasen V. and coates M. (1995). Rat intestinal mucosal responses to a microbial flora and different diets. Gut. 36, 206-214.
Van der Wielen P.W., Biesterveld J.S., Notermans S., Hofstra H., Urlings B.A. and vanKapen F. (2006). Role of volatile fatty acids in development of the cecal microflora in broiler chickens during growth. Appl. Environ. Microbiol. 66, 2536-2540.
Van Immerseel F., Fievez V., Buck J., Pasmans F., Martel A., Haesebrouck F. and Ducatelle R. (2004). Microencapsulated short-chain fatty acids in feed modify colonization and invasion early after infection with Salmonella enteritidis in young chickens. Poult. Sci. 83, 69-74.
Varotto S., Lucchin M. and Parrin P. (2000). Immature embryos culture in Italian red chicory (Cichorium intybus). Plant. Cell. Tiss. Org. Cult. 62, 75-77.
Xu Z.R., Hu C.H., Xia M.S., Zhan X.A. and Wang M.Q. (2003). Effects of dietary fructooligosaccharide on digestive enzyme activities, intestinal microflora and morphology of male broilers. Poult. Sci. 82, 1030-1036.
Yeo J. and Kim K.Y. (1997). Effect of feeding diets containing an antibiotic, a probiotic or yucca extract on growth and intestinal urease activity in broiler chicks. Poult. Sci. 76, 381-385.
Yusrizal Y. and Chen T.C. (2003a). Effects of adding chicory in feed on broiler growth performance, serum cholesterol and intestinal length. Int. J. Poult. Sci. 2, 214-219.
Yusrizal Y. and Chen T.C. (2003b). Effect of adding chicory fructans in feed on faecal and intestinal microflora and excretory volatile ammonia. Int. J. Poult. Sci. 2, 188-194.