ارزیابی عملکرد و تولید لاشه جوجههای گوشتی تغذیه شده با ضایعات ®Indomie در مناطق استوایی مرطوب
Subject Areas : Camelال.آ.اف. آکینولا 1 , پی. اکین 2
1 - Department of Animal Science and Fisheries, Faculty of Agriculture, University of Port Harcourt, P.M.B. 5323, Port Harcourt, Rivers State, Nigeria
2 - Department of Animal Science and Fisheries, Faculty of Agriculture, University of Port Harcourt, P.M.B. 5323, Port Harcourt, Rivers State, Nigeria
Keywords: عملکرد, جوجه گوشتی, لاشه, مناطق استوایی مرطوب, ضایعات indomie,
Abstract :
این مطالعه با استفاده از صد و هشتاد جوجههای گوشتی (180) یکروزه، از سویه Anak برای ارزیابی تعداد گنجاندن ضایعات indomie به عنوان یک جایگزین برای ذرت در 0، 25، 50، 75 و 100 درصد انجام شد. پرندگان به طور تصادفی به تیمارهای جیره غذایی با استفاده از طرح کاملاً تصادفی (CRD) اختصاص داده شدند. هر تیمار شامل 3 تکرار و هر تکرار 6 پرنده بود. این مطالعه به مدت هشت هفته (56 روز) به طول انجامید. گنجاندن ضایعات indomie به طور معنیداری (05/0>P) وزن نهایی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، وزن سینه، ران، پشت و طول ساق پا را تحت تأثیر قرار داد. تفاوت معنیداری در مصرف خوراک، وزن گردن، ساق پا، بال، ران، و طول بال وجود نداشت (05/0<P). براساس مشاهدات حاصل از این مطالعه، نتیجهگیری میشود که جوجههای گوشتی در منطقه گرمسیری مرطوب نیجریه میتوانند ضایعات indomie در جیره غذایی تا سطح 100 درصد به عنوان جایگزین ذرت بدون اثر سوء بر عملکرد و بازده لاشه را تحمل کنند، اما افزودن 25 درصدindomie بهترین نتیجه را برای عملکرد مطلوب جوجههای گوشتی داشت که استفاده از آن در مناطق استوایی مرطوب توصیه میشود.
Adeola O. and Olukosi O.A. (2008). Opportunities and challenges in the use of alternative feedstuffs in poultry production. Nigeria Poult. Sci. J. 5(4), 147-152.
Aduku A.O. (1993). Tropical feedstuff analysis table.MS Thesis.Ahmadu Bello Univ., Zaria, Nigeria.
Akinmutimi A.H. (2004). Evaluation of sword beans (Canavalia gladiata) as alternative feed source for broiler chicken. Ph D. Thesis. Michael Okpara Univ., Umudike, Abia State, Nigeria.
Dafwang I.I. and Damang P. (1995). Rice offal in finishing diets for broiler. J. Anim. Prod. Res. 16, 31-36.
Elmansy M.M. (2006). Assessment of the effect of L-carnitine supplementation to the diet with different dietary energy levels on broiler performance.MS Thesis. Tanta Univ., Tanta, Egypt.
Eniolorunda O.O., Taiwo B.B.A., Oyewumi O.O. and Adeyemi O.A. (2007). Performance of laying hens fed graded levels of Indomie waste as replacement for maize in a humid tropical environment. Pp. 264-267 in Proc. 32nd Ann. Conf. Nig. Soc. Anim. Prod. Calabar, Nigeria.
Good D. (2006). What next for corn prices? Weekly Outlook UniversitybofbIllinois,bFarmdoc. Available at: http://bwww.bFarmdoc.bUiuc. Edu/marking/weekly/html/050806. Html.
Hussein A.S., Cantor A.H., Pescatore A.J. and Johnson J.E. (1996). Effect of dietary protein and energy levels on pullet development. Poult. Sci. 75, 973-978.
Http://www.tbhq.org/tbhq.htm. Accessed. Apr. 2013.
Ogbonna I.U., Oredein A.O. and Adesehinwa A.O. (2000). Effect of replacing groundnut cake with raw soya bean residue in the diet on performance and nutrient digestibility of cockerel chicks: A preliminary study. Nigeria Poult. Sci. J. 1, 23-31.
Pesti G.M. and Smith C.F. (1984). The response of growing broiler chickens to dietary content of protein, energy and added fat. Br. Poult. Sci. 25, 127-138.
SAS Institute. (2002). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC.