استفاده از سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench) بعنوان جایگزین پادزی-های محرک رشد در تغذیه طیور
Subject Areas : Journal of Medicinal Herbs, "J. Med Herb" (Formerly known as Journal of Herbal Drugs or J. Herb Drug)
1 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
Keywords: عملکرد, طیور, سرخارگل, ترکیبات گیاهی, تحریک سیستم ایمنی,
Abstract :
مقدمه و هدف: افزودنیهای خوراکی با هدف تحریک اشتها، بهبود عملکرد و ارتقاء عملکرد سیستم ایمنی به طور گستردهای در تغذیهی دام و طیور استفاده میشوند. برای سالهای طولانی پادزیها جهت افزایش رشد در تغذیهی دام و طیور مورد استفاده قرار گرفتهاند. پس از ممنوعیت استفاده از پادزیها در سطوح پایینتر از سطوح مورد استفاده جهت درمان و افزایش تقاضا برای محصولات دامی عاری از پادزیها در اتحادیهی اروپا، افزودنیهای طبیعی جهت حفظ عملکرد سیستم ایمنی و دستگاه گوارش مورد نیاز هستند. نتایج و بحث: سرخارگل یکی از افزودنیهای گیاهی میباشد که بعلت دارا بودن خاصیت تحریک کنندگی سیستم ایمنی مورد توجه قرار گرفته است. اثرات سرخارگل در حیوانات آزمایشگاهی بطور مؤثری مورد بررسی قرار گرفته و همچنین بخاطر اثرات کلینیکی بالقوه در آزمایشات انسانی مورد تحقیق قرار گرفته است. سرخارگل حاوی مواد مؤثرهای می باشد که در درمان بسیاری از بیماریها و تقویت سیستم ایمنی مؤثر هستند. این مواد مؤثره شامل آلکامیدها، گلیکوپروتیینها، پلی ساکاریدها، ترکیبات فنلی، سینامیک اسیدها، اسانسهای روغنی و فلاوونوئیدها میباشند. توصیه کاربردی/صنعتی: تحقیقاتی که در زمینهی استفاده از سرخارگل در تغذیهی طیور انجام شدهاند محدود هستند، اگرچه میتوان به عنوان یک راهنما از تحقیقات انجام شده جهت مطالعات آتی استفاده نمود. در این مقاله سعی بر آن شده است تا دانش فعلی موجود و اثرات مواد مؤثرهی سرخارگل در بهبود عملکرد، تندرستی و عملکرد سیستم ایمنی طیور مورد بحث قرار گیرند