فعالیت ضد باکتریایی عصاره الکلی چای کوهی بر علیه پاتوژن های باکتریایی
Subject Areas : Journal of Medicinal Herbs, "J. Med Herb" (Formerly known as Journal of Herbal Drugs or J. Herb Drug)
زیبا
فولادوند
1
(پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی دانشگاه زابل، زابل، ایران)
بهمن
فاضلی نسب
2
(پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی دانشگاه زابل، زابل، ایران)
Keywords: عصاره الکلی, ضد باکتریایی, چای کوهی, Stachys lavandulifolia Vahl,
Abstract :
مقدمه و هدف: علاقه به گیاه درمانی و داروهای گیاهی با توجه به ذهنیت موجود در حال رشد است.گیاه Stachys lavandulifolia Vahl subsp lavandulifolia (چای کوهی) از خانواده (Lamiaceae) که در زاگرس ایران یافت و به طور گسترده ای در جنوب منطقه آناتولی ترکیه به عنوان چای گیاهی استفاده می شود. این گیاه برای درمان مشکلا ت دستگاه گوارش و تنفسی کاربرد دارد. مطالعه حاضر به منظور تعیین فعالیت ضد میکروبی و حداقل غلظت مهاری (MIC) عصاره الکلی چای کوهی در برابر هشت نوع باکتری­ بیماری­زای انسان انجام شده است. روش تحقیق:در این مطالعه تلاش برای تعیین فعالیت ضد باکتریایی و حداقل غلظت بازدارنده(MIC)عصاره الکلی عصاره چای کوهی بر ضد باکتریهای بیماریزای انسانی است. اثر ضد باکتریایی عصاره های الکلی چای کوهی با استفاده از روش deep-well broth microdilution بر روی سویه­های تجاری باکتری­های در دسترس، انجام شده است. نتایج و بحث:نتایج نشان داده است که سطح حداقل غلظت مهاری برای هشت گونه مختلف باکتری استفاده شده بین 25 تا 100 ppm عصاره الکلی چای کوهی است. کمترین مقدار حداقل غلظت مهارکنندگی در برابر P. mirabilis و E. faecalis مشاهده شد. توصیه کاربردی/ صنعتی: این نشان می دهد که عصاره استخراج شده از چای کوهی ممکن است یک رویکرد امیدوار کننده برای توسعه داروهای ضد باکتریایی جدید.
Bussmann, R., Sharon, D., Castro, M., Cardenas, R., Chait, G., Regalado, S., Del, T. C., Malca, G. and Perez AF, G. A. 2009. Phyto-chemical analysis of peruvian medicinal plants. Arnaldoa, 16(1):105-110.
Bussmann, R., Sharon, D., Diaz, D., Cardenas, R., Chait, G., Castro, M., Regalado, S., Del Toro, C., Malca., GG, P. A. and Glenn, A. 2011. Antibacterial activity of medicinal plant species in Northern Peru. Ethnobotany Research and Applications, 9:067-096.
Bussmann, R., Sharon, D. and Lopez, A. 2007. Blending traditional and western medicine: medicinal plant use among patients at Clinica Anticona in El Porvenir, Peru. Ethnobotany Research & Applications , 5:185-199.
Bussmann, R., Sharon, D., Perez, F., Díaz, D., Ford, T., Rasheed, T. and Silva, R. 2008. Antibacterial activity of Northern-Peruvian medicinal plants - a low cost laboratory approach to assess biological activity. Arnaldoa , 16(1):93-103.
Duarte, M., Figueira, G., Sartoratto, A., Rehder, V. and Delarmelina, C. 2005. Anti-Candida activity of Brazilian medicinal plants. Journal Ethnopharmacology, 97(2):305-11
EL-Ansari, M., Barron, D., Abdalla, M., Saleh, N., LE, Q. J. 1991. Flavonoid constituents of Stachys aegyptica. Phytochemistry, 30(4): 1169–1173.
Grieve, M. 1971. A Modern Herbal. Publications, Inc.
Hayashi, K., Nagamatsu, T., Ito, M., Hattori, T. and Suzuki, Y. 1994. Acteoside, a component of Stachys sieboldii MIQ, may be a promising antinephritic agent (1): Effects of acteoside on crescentic-type anti-GBM nephritis in rats. The Japanese Journal of Pharmacology, 65: (2) 143-151
Hayashi, K., Nagamatsu, T., Ito, M. Hattori, T. and Suzuki, Y. 1994. Acteoside, a component of Stachys sieboldii MIQ, may be a promising antinephritic agent (2): Effects of acteoside on leukocyte accumulation in the glomeruli of nephritic rats. The Japanese Journal of Pharmacology, 66(1):47-52.
Jagani, S., Chelikani, R. and Kim, D. 2009. Effects of phenol and natural phenolic compounds on biofilm formation by Pseudomonas aeruginosa. Biofouling: The Journal of Bioadhesion and Biofilm Research, 25 (4): 321-324
Khanavi, M., sharifzadeh, M., Hadjiakhoondi, A. and Shafiee, A. 2005. Phytochemical investigation and anti-inflammatory activity of aerial parts of Stachys byzanthina C. Koch. Journal Ethnopharmacology, 97(3):463-8.
Kursat, M., Erecevit, P., Kirbag, S. and Civelek, S. 2009. Antimicrobial activity of some medicinal plants from turkey. . E-Journal of New World Sciences Academy, 4 (2): 42-47.
Mahzooni-kachapi, S., Mahdavi, M., Roozbeh-nasira'ei, L., Akbarzadeh, M., Rezazadeh, F. and Motavalizadehkakhky, A. 2012. Antimicrobial activity and chemical composition of essential oils of Stachys lavandulifolia Vahl. from Mazandaran , Iran. Journal of Medicinal Plants Research, 6(24), pp. 4149-4158
Miyase, T., Yamamoto, R. and Ueno, A. 1996. Phenylethanoid glycosides from Stachys officinalis. Phytochemistry, 43(2):475-9.
Mozaffarian, V. 1996. A Dictionary of Iranian Plant Names. Farahang Moaser,.
Nishimura, H., Sasaki, H., Inagaki, N., Chin, M. and Mitsuhashi, H. 1991. nine phenethyl alcohol glycosides from Stachys sieboldii. Phytochemistr y.,30(3):965-9.
Rabbani, M., Sajjadi, S. and Zarei, H. 2003. Anxiolytic effects of Stachys lavandulifolia Vahl on the elevated plus-maze model of anxiety in mice. Journal Ethnopharmacology, 89(2-3):271-276.
Rohi Boroujeni, H., Ghasemi Pirbalouti, A., Hamedi, B., Abdizadeh, R. and Malekpoor, F. 2012. Anti-Candida activity of ethanolic extracts of Iranian endemic medicinal herbs against Candida albicans. Journal of Medicinal Plants Research, 6(12): 2448-2452.
Ross , S.T. and Zinchenko, F.L. 1975. Study of triterpenoids and steroids of Stachys palustris. Farmatsevtychnyi Zhurnal (Kiev), 30: 91–92.
Savchenko, V. and Khvorostinka, V. 1978. Effects of a preparation from Stachys inflata on the course of experimental hepatitis in rats. Farmatsevtychnyi Zhurnal (Kiev) ,(4): 50-53
Shan, B., Cai, Y. Z., Sun, M. and Corke, H. 2005. Antioxidant capacity of 26 spice extracts and characterization of their phenolic constituents. Journal Agricultural Food Chemistry, 53 (20), pp 7749–7759
Skaltsa, H., Demetzos, C. Lazari, D. and Sokovic, M. 2003. Essential oil analysis and antimicrobial activity of eight Stachysspecies from Greece. Phytochemistry, 64(3):743-52.
Skaltsa, H., Lazari, D. Chinou, I. and Loukis, A. 1999. Composition & antibacterial activity of the essential oils of Stachys eandica & S. chrysantha from southern Greece. Planta Medica, 65(3): 255-256.
Wiegand, L., Hilpert, K. and Hancock, R. 2008. Agar and broth dilution methods to determine the minimal inhibitory concentration (MIC) of antimicrobial substances. Nature Protocols, 3(2):163-75.
Yamahara, J., Kitani, T., Kobayashi, H., Kawahara, Y. and Yakugaku, Z. 1990. Studies on Stachys sieboldii MIQ. II. Anti-anoxia action and the active constituents.Yakugaku Zasshi, 110(12):932-5
Yamamoto, R., Miyase, T. and Ueno, A. 1994. Stachyssaponins I-VIII, new oleanane-type triterpene saponins from Stachys riederi Chamisso. Chemical & Pharmaceutical Bulletin (tokyo), 42(6): 1291-1296.
Zinchenko, T. V. 1970. Flavonoid glycosides of Stachys neglecta. Farmatsevtychnyi Zhurnal (Kiev), 25(4):81-2.
Zinchenko, T.V., Voitenko, G.N. and Lipkan, G.N. 1981. Anti-inflammatory, antitoxic, and hypoazotemic effect of a Stachys recta preparation, stachyrene. Farmakol Toksikol,44(2):191-4.