• XML

    isc pubmed crossref medra doaj doaj
  • فهرست مقالات


      • دسترسی آزاد مقاله

        1 - بررسی میزان تکثیر در شیشه پایه های سیب (Malus domestica) ارقام مالینگ M26 و MM106
        الهام زرین کمر طاهر نژاد ستاری فرح فراهانی زهرا نورمحمدی
        الهام زرین کمر، طاهر نژاد ستاری 1، فرح فراهانی 2، زهرا نور محمدی 1سیب از جنس Malus Miller است. در حال حاضر بیش از 10000 رقم سیب در دنیا شناخته شده است که تعداد محدودی از آنها ارزش اقتصادی، مقاومت در مقابل بیماری ها و قابلیت تکثیر جنسی بالایی دارند. پایه های رویشی M26 و چکیده کامل
        الهام زرین کمر، طاهر نژاد ستاری 1، فرح فراهانی 2، زهرا نور محمدی 1سیب از جنس Malus Miller است. در حال حاضر بیش از 10000 رقم سیب در دنیا شناخته شده است که تعداد محدودی از آنها ارزش اقتصادی، مقاومت در مقابل بیماری ها و قابلیت تکثیر جنسی بالایی دارند. پایه های رویشی M26 و MM106 زود بارده، مقدار محصول آن نیز زیاد و بر روی مرغوبیت میوه ها اثر زیادی دارند. هدف پروژه بررسی رقم پایه های رویشی و تعداد واکشتها در میزان تکثیر In vitro است. محیط کشت دارای محیط پایه MS (Murashige, Skoog, 1962) حاوی هورمون های BAP (2 mg/l) و (0/5 mg/l) IBA آماده شدند. در رقم M26، طی واکشتهای دوم وسوم طول ساقه (1.11 سانتی متر) افزایش یافت. پایه ارقام M26 و MM106 حداکثر تعداد برگ (9.2، 18.7) را طی واکشت دوم تولید کردند. در واکشت اول هر دو رقم طول ساقه بلندتری داشتند. تعداد واکشتها سبب افزایش طول ساقه و تعاد برگ شده و تکرار واکشتها در شاخه زایی تاثیر نداشت. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        2 - بررسی میکرومورفولوژی دانه گرده و آناتومی برگ گونه Centaurea bruguierana (DC.) Hand. از تیره Asteraceae Grierson. A. J. C. and K. H. Rechinger درایران
        فاطمه جمالوگونه Centaurea bruguierana (DC.) Hand. متعلق به بخش Tetramorpheae از تیره کاسنی Asteraceae می باشد، که با استفاده از صفات تاکسونومیکی در زمینه مورفولوژی و گرده شناسی مورد بررسی قرار گرفت. صفات مورفولوژیکی حائز اهمیت دراین بررسی عبارتند از: پوشش کرکی،‌صفات مرب چکیده کامل
        فاطمه جمالوگونه Centaurea bruguierana (DC.) Hand. متعلق به بخش Tetramorpheae از تیره کاسنی Asteraceae می باشد، که با استفاده از صفات تاکسونومیکی در زمینه مورفولوژی و گرده شناسی مورد بررسی قرار گرفت. صفات مورفولوژیکی حائز اهمیت دراین بررسی عبارتند از: پوشش کرکی،‌صفات مربوط به شکل گل ،نوع میوه ، گل آذین وشکل دانه ها. مطالعات آناتومی برگ در گونه مورد مطالعه نشان داد که این گونه دارای کرکهای چند سلولی می باشند. همچنین تیپ مزوفیل برگ از نوع دوطرفی isobilateral می باشد.مطالعات گرده شناسی توسط میکروسکوپ نوری و الکترونی نگاره انجام گرفت.در جمعیت های گونه مورد مطالعه دانه گرده ازنوع جور قطب و جورشیار منفذ می باشند. شکل دانه گرده در منظره استوایی بیضی و در منظره قطبی ، گرد می باشد. دانه های گرده دارای 3 شیار در منطقه استوایی می باشند . تیپ دانه گرده از نوع سه شیارمنفذدار و تکتوم ازنوع خاردار می باشد. . . . . پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        3 - بررسی خصوصیات اسانس پوست واریته های مختلف لیموترش خارگی استخراج شده به روش تقطیر با آب
        مهسا مویدی محمدتقی گلمکانی سارا موحد
        در این مطالعه از روش تقطیر با آب به وسیله الکترومنتل به منظور استخراج اسانس از پوست دو واریته لیموترش خارگی (واریته های لیسبون و یورکا) استفاده گردید و سینتیک استخراج، بازدهی، ترکیبات تشکیل دهنده و ثابت های فیزیکی اسانس، میزان انرژی مصرفی و مباحث زیست محیطی مورد بحث و ب چکیده کامل
        در این مطالعه از روش تقطیر با آب به وسیله الکترومنتل به منظور استخراج اسانس از پوست دو واریته لیموترش خارگی (واریته های لیسبون و یورکا) استفاده گردید و سینتیک استخراج، بازدهی، ترکیبات تشکیل دهنده و ثابت های فیزیکی اسانس، میزان انرژی مصرفی و مباحث زیست محیطی مورد بحث و بررسی قرار گرفتند. میزان اسانس استخراج شده از واریته های لیسبون و یورکا به ترتیب، 14/0±22/1% و 14/0±18/1% وزنی-وزنی بود. میان ثابت های فیزیکی (ضریب شکست، وزن مخصوص و رنگ) اسانس های استخراج شده از پوست هر دو واریته لیموترش خارگی تفاوت معنی داری وجود نداشت. همچنین، بین میزان انرژی مصرفی برای هر دو واریته لیسبون و یورکا (67/0کیلو وات ساعت) تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. ترکیبات اسانس های استخراج شده با دستگاه کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی مورد شناسایی قرار گرفتند. لیمونن، اصلی ترین ترکیب موجود در اسانس واریته لیسبون (69/4±24/66%) و واریته یورکا (20/4±40/59%) بود. به شکل کلی، از لحاظ کمی و کیفی نیز تفاوت معنی داری میان ترکیبات اصلی اسانس های استخراج شده از واریته های لیسبون و یورکا وجود نداشت. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        4 - بررسی مولکولی ژن sfaC درایزوله های Escherichia coli (E.coli ) بافتی مبتلایان به سرطان کولورکتال و بیماری التهابی روده بزرگ در جمعیت ایرانی
        الیکا حاجی آقا ابراهیم شهلا محمد گنجی محسن زرگر
        سرطان کولورکتال بعد از سرطان های ریه، معده و کبد چهارمین سرطان شایع در ایران و جهان محسوب میشود. بررسیها نشان داده است که بیماران مبتلا به التهاب روده بزرگ در معرض ابتلا به سرطان کولورکتال میباشند. عوامل مختلفی در ایجاد سرطان کولورکتال نقش دارند که یکی از این عوامل، باک چکیده کامل
        سرطان کولورکتال بعد از سرطان های ریه، معده و کبد چهارمین سرطان شایع در ایران و جهان محسوب میشود. بررسیها نشان داده است که بیماران مبتلا به التهاب روده بزرگ در معرض ابتلا به سرطان کولورکتال میباشند. عوامل مختلفی در ایجاد سرطان کولورکتال نقش دارند که یکی از این عوامل، باکتریها میباشند. اشرشیاکلی یکی از اعضای میکروبیوتا دستگاه گوارش انسانی در روده میباشد. همچنین توانایی اتصال به سلولهای میزبان جز اساسی ترین مراحل در کلونیزاسیون موفق پاتوژنهای میکروبی میباشد. برخی از سویه های اشرشیاکلی دارای تعداد زیادی فیمبریه و ادهسین مثل P فیمبریه، S فیمبریه، و ادهسین ها ی افیمبریال میباشند که به باکتری توانایی اتصال به سلولهای میزبان را میدهد. این مطالعه به منظور بررسی مولکولی ژن ادهسین sfaC در سویه های اشرشیاکلی جدا شده از نمونه های بیوپسی بافت روده از افراد مبتلا به التهاب روده بزرگ و سرطان کولورکتال انجام گرفت. 38 نمونه بیوپسی از بافت روده تهیه گردید و باکتریها با روش های میکروبی و بیوشیمیایی جداسازی و شناسایی شدند. پس از استخراج ژنوم جدایه ها، وجود ژن ادهسین sfaC با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز، ارزیابی گردید. بررسی مولکولی نشان داد که تعداد نمونه مثبت برای این ژن در گروه نرمال% 8/42 و در گروه مبتلایان به بیماری التهابی روده% 5/62 و بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال % 60 گزارش شد. نتایج مطالعه حاضر، رابطه بین ژن ادهسین و سرطان کولورکتال را نشان می دهد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        5 - مقایسه اجزاء روغنی استخراج شده از گیاه Hyssopus officinalis L. دو روش تقطیر با آب و ماکروویو
        مونا توکلی زهرا آقاجانی
        گیاه زوفا (Hyssopusofficinalis L.) یکی از گیاهان دارویی مهمی است که در مرکز و جنوب اروپا، غرب آسیا، شمال آفریقا و همچنین در ایران در نواحی جنگلی استانهای مازندران، گیلان، ارتفاعات استان البرز و سمنان رشد می‌کند. استخراج اولین مرحله اساسی را در تحقیقات گیاهان دارویی تشکی چکیده کامل
        گیاه زوفا (Hyssopusofficinalis L.) یکی از گیاهان دارویی مهمی است که در مرکز و جنوب اروپا، غرب آسیا، شمال آفریقا و همچنین در ایران در نواحی جنگلی استانهای مازندران، گیلان، ارتفاعات استان البرز و سمنان رشد می‌کند. استخراج اولین مرحله اساسی را در تحقیقات گیاهان دارویی تشکیل می دهد و آماده سازی عصاره ها از گیاهان، نقطه شروعی برای جداسازی و خالص سازی اجزای شیمیایی در گیاهان هستند.در این پژوهش، ابتدا اسانس‌ از اندامهای هوایی گیاه Hyssopus officinalis L. به دو روش تقطیر با آب و مایکروویو استخراج شد و سپس آنالیز و شنـاسـایی ترکـیبات شیـمیایی اسـانـس‌ها با اسـتفاده از دسـتگاه GC-MSصورت پذیرفت.در این آنالیز 31 ترکیب بوسیله روش تقطیر با آب و 36 ترکیب در روش مایکروویو مشخص شد. در روش تقطیر با آب سیس پینوکامفن (32/45 %)، ترانس پینوکامفن (00/18%)، بتا پینن (24/10 %) و المول (87/3 %) و در روش مایکروویو ترکیبات سیس پینوکامفن (48/63 %)، المول (67/6 %)، اورتو منتاترین (55/5%) و بی سیکلوجرماکرن (43/4 %) به عنوان ترکیبات اصلی شناخته شدند. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        6 - اثر مصرف کافئین بر افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
        مهدی احمدی فر نازیلا وحیدی ایریسفلی1 غلامحسین واعظی حسن باقری یزدی ناصر کلهر ریحانه ناطقی
        مقدمه: کافئین یک ماده شیمیایی و خوردنی است که در برخی غذاها از جمله قهوه، کاکائو، کولا، چای، شکلات و برخی نوشیدنی‌ها یافت می‌شود. با توجه به اینکه مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین از جمله شکلات، چای و قهوه در ایران بسیار زیاد می‌باشد و همچنین اثرات مصرف آن روی ب چکیده کامل
        مقدمه: کافئین یک ماده شیمیایی و خوردنی است که در برخی غذاها از جمله قهوه، کاکائو، کولا، چای، شکلات و برخی نوشیدنی‌ها یافت می‌شود. با توجه به اینکه مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین از جمله شکلات، چای و قهوه در ایران بسیار زیاد می‌باشد و همچنین اثرات مصرف آن روی بیماری‌های قلبی-عروقی هنوز کاملاً شناخته شده نیست، هدف از تحقیق حاضر، مطالعه و بررسی اثرات کافئین روی بیماری‌های قلبی-عروقی می‌باشد.روش تحقیق: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه‌ای، جستجو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شد. همچنین از نقطه نظرات منتشر شده توسط متخصصین ذیربط بهره لازم گرفته شد.یافته‌ها: نتایج تحقیقات نشان داد که مصرف چای اثرات مضر روی سیستم قلب و عروق ندارد. مطابق نتایج بدست آمده مصرف شکلات هم باعث کاهش فشارخون سیستولی و هم دیاستولی خواهد شد. به طور کلی نوشیدن قهوه باعث افزایش فشار خون، نامنظم شدن ضربان قلب، افزایش کلسترول خون، افزایش سطح هموسیستئین و افزایش خطر حملات قلبی می‌شود. همچنین مطالعات متعددی نامنظم بودن ضربان قلب جنین را ناشی از مصرف بیش از حد کافئین در زنان باردار گزارش کردند.نتیجه‌گیری: مطابق نتایج بدست آمده، مصرف چای اثرات مضری روی بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد بلکه در برخی از موارد نیز اثرات مثبتی هم گزارش شده است. مصرف شکلات، کاکائو و قهوه دارای اثرات مضر روی سیستم قلب و عروق دارد. با توجه به اثرات کافئین روی زنان باردار، مصرف قهوه و مواد حاوی کافیئن باید در دوره بارداری کاهش یابد. پرونده مقاله